Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Nota: This feature may not be available in some browsers.
Zelf als zou je het kunnen uitrekenen, wat niet kan (haal je de tijden van #4 en #5 eruit en schuif je de punten door? als #4 en #5 niet hadden meegedaan waren er dan 2 B-groep rijd(st)ers bij gekomen; hadden die dezelfde tijd gereden? etc etc), dan nog is dat voor mij niet een bewijs van wel/niet spijkers op laag water zoeken. Die 'overtallige" rijd(st)ers beïnvloeden kwalitatief het systeem, de doorstroming van B naar A-groep, en daarmee de OS-selectie. Daar vind ik een OS te belangrijk voor.Interessante vraagstuk. Ben benieuwd of het echt voor verschillen zou zorgen of dat het spijkers op laag water zoeken is. Neem aan dat je dat wel kunt uitrekenen![]()
Zelf als zou je het kunnen uitrekenen, wat niet kan (haal je de tijden van #4 en #5 eruit en schuif je de punten door? als #4 en #5 niet hadden meegedaan waren er dan 2 B-groep rijd(st)ers bij gekomen; hadden die dezelfde tijd gereden? etc etc), dan nog is dat voor mij niet een bewijs van wel/niet spijkers op laag water zoeken. Die 'overtallige" rijd(st)ers beïnvloeden kwalitatief het systeem, de doorstroming van B naar A-groep, en daarmee de OS-selectie. Daar vind ik een OS te belangrijk voor.
Gelukkig snap ik zelf wel waarom het relevant is (en maak ik mij overigens geenszins druk).Marrit Leenstra loopt natuurlijk mee met de Italianen en voor Italië geldt dat ze vooral moeten pieken tijdens de WB's (zeker in Noord-Amerika) om zoveel mogelijk startplekken op de Olympische Spelen te veroveren. Wie die plekken uiteindelijk op gaat vullen is daar veel minder een issue dan in Nederland lijkt me zo.
Verder sluit ik me aan bij de mensen die niet zo goed snappen waar @strawbale zich druk om maakt. Als er op een afstand 32 vrouwen naar de Spelen mogen, dan zitten daar sowieso 3 Japansen en 3 Nederlandsen en 3 Russinnen bij of die nou hun A- of hun B-selectie naar de world cup sturen. Voor de andere landen zijn er dan nog 23 plaatsen over. Wat mij betreft is het logisch dat het deelnemersaantal voor een Wereldbeker-wedstrijd hoger ligt dan voor een WK/OS, de WB is de wedstrijd waarin veel schaatsers een kans krijgen om zich internationaal te meten, bij de WK en de OS gaat het erom dat de meeste deelnemers een kansje hebben op een goede klassering (wat door de natuur van het schaatsen - afgezien van de massastart) altijd met iets meer korreltjes zout moet worden genomen dan bij sommige andere sporten).
Als het op een afstand gaat tussen twee eenzame exoten (zeg Saskia Alusalu uit Estland en Gemma Cooper uit Groot-Brittannië) of ze zich plaatsen voor het EK, of WK, of de OS. Hoe is het voor hen dan oneerlijk of ze 22e en 23e worden ver achter Ireen Wüst en Antoinette de Jong of 22e en 23e ver achter Reina Anema en Carlijn Achtereekte? Of 20e en 21e als alle vier de vrouwen niet meedoen of 24e en 25e als alle vier de Nederlandse vrouwen mee zouden mogen doen? Uiteindelijk gaat het onderlinge duel toch tussen Alusalu en Cooper?Gelukkig snap ik zelf wel waarom het relevant is (en maak ik mij overigens geenszins druk).
Maar de extra rijders zijn voor iedereen gelijk.
Zelf als zou je het kunnen uitrekenen, wat niet kan (haal je de tijden van #4 en #5 eruit en schuif je de punten door? als #4 en #5 niet hadden meegedaan waren er dan 2 B-groep rijd(st)ers bij gekomen; hadden die dezelfde tijd gereden? etc etc), dan nog is dat voor mij niet een bewijs van wel/niet spijkers op laag water zoeken. Die 'overtallige" rijd(st)ers beïnvloeden kwalitatief het systeem, de doorstroming van B naar A-groep, en daarmee de OS-selectie. Daar vind ik een OS te belangrijk voor.
De deelname van meer dan drie rijd(st)ers uit 1 land plus de optie om ook nog eens meerdere rijd(st)ers te wisselen/vervangen tijdens een kwalificatiereeks (van, in dit geval, de OS en dmv 4 WC's) heeft zowel een kwalitatieve als (niet goed te berekenen) kwantitative invloed op de uitkomst van, met name, de onderste regionen van de kanshebbers. I rest my case.Als het op een afstand gaat tussen twee eenzame exoten (zeg Saskia Alusalu uit Estland en Gemma Cooper uit Groot-Brittannië) of ze zich plaatsen voor het EK, of WK, of de OS. Hoe is het voor hen dan oneerlijk of ze 22e en 23e worden ver achter Ireen Wüst en Antoinette de Jong of 22e en 23e ver achter Reina Anema en Carlijn Achtereekte? Of 20e en 21e als alle vier de vrouwen niet meedoen of 24e en 25e als alle vier de Nederlandse vrouwen mee zouden mogen doen? Uiteindelijk gaat het onderlinge duel toch tussen Alusalu en Cooper?
Ik hoef helemaal geen "gelijk". Ik meld(de) mijn kanttekeningen. That's all.Natuurlijk kun je het bij benadering wel uitrekenen. Zoals je het zelf voorstelt kun je iig bij benadering een idee krijgen. Hoeft geen exacte wetenschap te zijn, maar dan heb je iig een idee. Als je mensen wilt overtuigen van je gelijk moet je met meer komen dan een klacht. Je zult het verder moeten uitwerken.
Als die schaatsers die er nu goed voorstaan ook gewoon in SLC rijden, dan zie ik het probleem niet. Als ze daar niet rijden, dan is het hun eigen schuld toch? kortom, ik zie het probleem niet.
Ja, en de deelname van de nummers 2, 3 en 4 van Engeland/Spanje/Duitsland heeft gevolgen op de kansen van Feyenoord in de Champions League.De deelname van meer dan drie rijd(st)ers uit 1 land plus de optie om ook nog eens meerdere rijd(st)ers te wisselen/vervangen tijdens een kwalificatiereeks (van, in dit geval, de OS en dmv 4 WC's) heeft zowel een kwalitatieve als (niet goed te berekenen) kwantitative invloed op de uitkomst van, met name, de onderste regionen van de kanshebbers. I rest my case.
Een rekenvoorbeeldje:
Schaatser A: 2x een 6e plaats in de B-groep: 2x11=22 punten. ....(ingekort)
Het gaat me helemaal niet om, in dit geval, Reina Anema, maar om het systeem dat landen, zoals/metname Nederland, veel goede rijders heeft bevoordeelt door én meer dan 3 deelnemers per WC per land toe te staan én daar bovenop nog vervangers, en de resultaten te gebruiken voor OS-kwalificatie, met max 3 deelnemers/land.
Laten ze gewoon die 'grote' schaatslanden drie WC-cyclus plaatsen (per afstand) geven, met 1 reserveplaats i.g.v. ziekte.
Je zou ook kunnen zeggen dat het systeem Nederland juist benadeelt. Estland mag alle (redelijk) goede schaatsers die ze hebben (namelijk Marten Liiv en Saskia Alusalu) naar de Wereldbeker sturen. Nederland zou op sommige afstanden wel 20 schaatsers kunnen sturen die de limiettijden gehaald hebben, maar Nederland mag er maar 5 sturen.Niet alleen volgens jou - lezen helpt, zie (o.a.) #9
Ik hoef helemaal geen "gelijk". Ik meld(de) mijn kanttekeningen. That's all.
BTW: geen van de reacties heeft mij overigens van het "ongelijk" van die, met name kwalitative, kanttekeningen overtuigd.
Goed lezen, Mey, geldt ook voor jou:tsja, hoe kun je jezelf in 2 zinnen tegenspreken. Je hoeft geen gelijk te hebben maar vind het wel heel belangrijk te benadrukken dat de andere reacties je gelijk niet ontkrachten. Maar goed als je het niet aandurft om het uit te rekenen, of er gewoon geen tijd in wilt steken moet je niet verbaast dat je een beetje in je eigen gelijk verzand.
Vreemd:
Volgens the Utah Olympic Oval (de schaatsbaan van Salt Lake City) wordt er komend weekend ook een 10.000 meter gereden.
Link: http://utaholympiclegacy.org/isu-world-cup-long-track-speed-skating/
Een rekenvoorbeeldje:
Schaatser A: 2x een 6e plaats in de B-groep: 2x11=22 punten.
Schaatser B: 2x een 7e plaats in de B-groep: 2x9=18 punten.
Nu in SLC met 1 (Nederlandse) subtopper minder en Schaatser A met een iets mindere dag
Schaatser A: 6e plaats B-groep: 11 punten.
Schaatser B: 5e plaats B-groep: 15 punten.
Schaatser A was 2 keer beter en had meer punten gehad als de andere subtopper 'gewoon' top 5 had geschaatst.
Andere situatie, nu niet met hele kleine verschillen:
Schaatser A had pech in de eerste worldcups en moet veel punten goedmaken op schaatser B. Zelfs als Schaatser A veel sterker is, als er niet genoeg subtoppers tussen schaatser A en B zitten, pakt B genoeg punten om voor te blijven. Dit terwijl in de eerste worldcups wel die subtoppers zaten waardoor B veel meer punten dan A kon pakken.
Je kan je niet onttrekken uit een kwalificatiestrijd, want daarmee kan je de strijd ook beinvloeden. Kortom, afzeggingen/reserves moet je volledig los zien van een afweging over competitievervalsing.