Groningen-Stad

Discussie in '2011-2012' gestart door MartijnTinus, 6 feb 2012.

 1. MartijnTinus

  MartijnTinus New Member

  Zijn er al mensen die het geprobeerd hebben op de diepenring? (En dan doel ik op schaatsen)

  Ik heb als klein jongetje geschaatst op de diepenring. Volgens mij was het de 'cafe peterpan tocht' oid. Zou er dit jaar weer geschaatst kunnen worden op de grachten in Grunn?
 2. ijsenweder7

  ijsenweder7 New Member

  IJs lijkt niet best. Veel stukken. FF wachten ? :!:
 3. Tukker

  Tukker New Member

  Het is niet best op de diepenring voor schaatsers.
  Vanmiddag een enkele schaatser op het lopende diep en bij het Lage/Hoge der Aa.
  Verder bijna overal sneeuw op het ijs.
  Waar geen sneeuw ligt is het ijs vaak slecht doordat de sneeuw die er lag half gesmolten is en slecht ijs heeft geproduceerd..

  Bij het Verbindingskanaal, zeg maar het stuk tussen de Zuiderhaven, voor het museum en het NS station langs tot aan het Noord Willemskanaal, sneeuw en geen schaatssporen, wel loopsporen soms.

  Het echte probleem zit 'm echter in de Zuid-Oost hoek, waar heb ik dat eerder gehoord vandaag..
  De bruggen bij het pannekoekschip liggen nog open, tenminste 1 daarvan - de ander ziet eruit alsof die net is dichtgevroren, volgens mij is het daar totaal onbetrouwbaar.
  Een echt rondje zit er dus sowieso niet in.
  Verder is het Schuitendiep/ de ZO hoek een mengeling van stukken waar sneeuw ligt en stukken met half opgevroren sneeuw.
  Als mensen gaan vegen is er wel wat van te maken maar fijn schaatsen met recordtijden wordt het niet volgens mij op de diepenring.
 4. Edward00

  Edward00 New Member

  Aan het einde van de Korreweg, bij de brug ligt wel een mooi stukje water. Iemand enig idee of daar geschaatst wordt? Het vijvertje bij de Hamburgerstraat (ook einde korreweg) ligt al een tijdje dicht en is een 400meter baantje, maar bij die brug is het natuurlijk net iets groter.
 5. Tukker

  Tukker New Member

  Op het vijvertje bij de Hamburgerstraat wordt al een aantal dagen geschaatst, is ook een baantje.
  Wat je bedoeld met " maar bij die brug is het net iets groter" is mij verder een raadsel.
 6. martha

  martha New Member

  Op de brug bij de Steentilstraat na (vandaag is daar nog iemand door het ijs gezakt) houdt de hele diepenring. Het ijs is hier en daar erg slecht: zachte sneeuwplekken die heel erg afremmen en waar je een stukje in doorzakt. Dat is vooral zo in de omgeving van het Groninger museum. De rest is redelijk tot goed te doen.
 7. HJH

  HJH Member

  Dit kan ik beamen.
  En onderaan het trappetje aan de zuid-west kant van de Steentilstraatbrug zit ook een wak maar daar naast kan je wel staan.
 8. renskevandijk

  renskevandijk New Member

  Je kan inmiddels een goed rondje schaatsen op de Diepenring. Er is maar één wak, namelijk onder de brug bij de Steentilstraat. Verder kan je onder alle andere bruggen makkelijk doorschaatsen. Als je dus in de buurt van de Steentilstraat opstapt kan je een volledig rondje om het centrum van Groningen schaatsen!
  De kwaliteit van het ijs is wel heel erg wisselend. Op sommige plaatsen ligt veel losse sneeuw, op andere plekken is het heel bobbelig omdat de sneeuw is gaan smelten en toen weer is vastgevroren en er eenden doorheen zijn gaan banjeren. Er zijn wat stukjes geveegd en die zijn prima. Er zijn ook wel wat stukken met onregelmatigheden en scheuren die door de sneeuw tot gestruikel kunnen leiden. Maar het is het allemaal helemaal waard!
 9. robin1987

  robin1987 New Member

  Je kunt 's avond ook goed een rondje stad schaatsen..
  Je kunt redelijk goed profiteren van de straatverlichting.

Deel Deze Pagina