graafstroom/ablas

Discussie in '2010-2011' gestart door Anonymous, 24 dec 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Hoera, op de Graafstroom/Alblas zijn mensen bezig een baantje te vegen. Bij de brug vlakbij cafe de Krom.
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Is het mogelijk om in de Alblasserwaard te schaatsen? Zo ja waar, en is er misschien een baan geschoven van min. een kilometer of 10????????
 3. dickspaans

  dickspaans New Member

  Alles bij elkaar kom je wel zeker bij de 10 km. Vanmorgen vroeg, terwijl daar de kerstliederen door de kerkmuren heen klonken me op het heilige ijs van Bleskensgraaf (dorpscentrum/brug/NH-kerk) en in oostwaartse richting begeven. Inderdaad bobbelig, maar geen scheuren!!! Hier en daar is wat geveegd, maar ook op niet geveegde delen vond ik het reuze meevallen. Wel veel takjes, elzenkatjes e.d. op het ijs.
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Gisteren op verkenning geweest en zie routekaart met foto's hoe het was. Viel mij reuze mee en 25 km kunnen schaatsen op betrouwbaar ijs (achteraf nergens hoeven kluenen) maar met veel blaadjes, sneeuw en hobbels. Was niet erg druk (niemand) vanwege de zondags rust, toch ware bewoners op veel plaatsen het ijs aan het vegen.
  Zelfs eenden wakken waren dicht gevroren en voor het eerst geen scheuren gezien.
  Lekker schaatsen : nee, mooi tocht maken : ja. Het moet wel erg lang dooien wil dit ijs nog goed komen dit jaar en ik zie er eigenlijklijk geen officiele tocht van komen.

  http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=915651
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ben vanmorgen met een maatje tussen Oud-Albas en Alblasserdam bezig geweest; kijkend naar jouw foto's is het behoorlijk verslechterd.. Overal ligt weer halfnatte/halfvastgevroren sneeuw. De geveegde stukken zijn maar met moeite terug te vinden. Ik hou m'n hart vast voor de dooi vanmiddag.
  Was wel leuk om te doen natuurlijk; maar massaal hier erop? Ik denk het niet.. Eerst vegen, schrapen èn hopelijk nog wat vriezen...
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  De laatste vooruitzichten zijn dat het de rest van dit jaar (deze week dus) gaat dooien. Dan kunnen de sneeuwresten en ijsrichels verdwijnen. Gaat het in het nieuwe jaar vriezen, dan ligt er toch vast een ijsvloertje.
 7. sobatjo

  sobatjo New Member

  Jammer, jammer, jammer.

  Een molentocht zou toch weer geweldig zijn!!!!!!!!!
 8. keshe

  keshe New Member

  Hoi,

  Weet iemand hoe het ijs aan de kant van Noordeloos

  Gr. Jan

Deel Deze Pagina