goed te schaatsen

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 13 feb 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Beste allemaal,

  Je mag eigenlijk geen vragen stellen, maar ik weet niet hoe ik er anders achter moet komen.
  Ik ben moeder van 3 autistische kinderen, ik kan dus niet zomaar op de bonnefooi zomaar ergens naartoe rijden om ergens te schaatsen, want als wij daar aankomen en het kan dan niet, kunnen mijn 3 autistische kinderen dit niet handelen, en raken in de war en in paniek.
  Wij wonen vlakbij Rotterdam en moeten dus ook een poosje rijden om te gaan schaatsen aangezien er hier niets te schaatsen valt.
  Kan iemand mij vertellen waar je goed en rustig kan schaatsen, wat goed met de auto bereikbaar is en waar het niet al te druk is, want ook daar kunnen autistische kinderen geheel niet tegen.
  Kan iemand mij helpen ???????

  Een moeder die het goed bedoeld voor haar kinderen
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Nog even een aanvulling, we zoeken wel natuurijs !!!!

  Nog steeds een moeder die het goed bedoeld voor haar kinderen
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  reeuwijksche plas

  ik heb vandaag 13-2 op de reeuwijkseplassen geschaatst en daar ligt mooi en veilig ijs. een goed opstap punt is de jachthaven van reeuwijk. hier is ook een restsaurant het wapen van reeuwijk. wat ook fijn is denk ik dat het er redelijk rustig is

  succes met de kinderen

  sjef
 4. IJskrasser

  IJskrasser Member

  Begin eens met te lézen wat hier al op het forum staat.
  Pak GoogleEarth er eens bij.
  Dan kun je je eigen conclusies trekken...
 5. Tonio

  Tonio Member

  beste moeder, ik denk dat je in Botshol ook wel terecht kunt. daar kun je vlakbij het opstappunt parkeren op de Botsholsedijk. Dit is iets ten noorden van Vinkeveen, niet zover rijden vanaf Rotterdam. Er is ook een apart item over Botshol op dit forum. Ik ben er vorige maand geweest, afgelopen week niet maar volgens mij is het daar zeker niet al te druk en je kunt er prima schaatsen. veel plezier.
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Allemaal héél erg bedankt voor de tips, ik ben namelijk al 2 dagen aan het zoeken, maar omdat ik er niet "even" kan kijken, ben ik dus afhankelijk van mensen die er óf in de buurt wonen óf mensen die er al geschaatst hebben.
  Héél erg bedankt !!!!
  (zeker namens mijn kinderen)
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik kom net van Botshol en dat is jullie volgens mij op het lijf geschreven. Goed ijs, geveegde ronde van een kilometer of 3 (schat ik). Ijs bobbelt een beetje hier en daar, maar is meestal zwart, hard en glad. Niet al te druk, paar honderd mensen, 1 sympathieke koek en zopietent. Het enige waar je rekening mee moet houden is de aan- en afvoerroute. Het is een weg waar maar 1 auto op past, dus je moet constant aan de kant voor tegenliggers. Dat is geen probleem, behalve - je raadt het al - bij de opstapplekken, want daar staan de bermen een paar 100 meter volgeparkeerd. Dat betekent dat je met name bij het wegrijden even wat extra tijd moet rekenen (maar na 10 minuten gedoe waren wij gewoon weg).

  Veel plezier
 8. robverhelst

  robverhelst New Member

  Dag moeder,

  Waar u zowieso veilig kunt schaatsen is op de Gouwzee.
  Opstappen bij Monnickendam en dan kan de oversteek gemaakt worden naar Marken. Het is een lekker stukje rijden met fantastisch ijs. Waarschijnlijk een te lang stuk voor uw kinderen, maar het is groot genoeg om van niemand last te hebben. Zelfs van de ijszeilers niet die erg indrukwekkend zijn. Ze blijven overigens netjes bij de schaatsers vandaan.
  Er is ook een koek en zopie. Echt een aanrader.

  Veel plezier!!!!!
 9. Peter73

  Peter73 New Member

  Ik ben het volledig eens met mijn bovenbuurman. Ruimte zat en prima ijs! Vandaag zijn er weliswaar 'n paar (van de duizenden) mensen daar door het ijs gezakt, maar tussen Monnickendam en Marken was het ijs prima.

  Mocht het nou onverhoopt tóch niet kunnen daar, waar ik niet van uitga, dan zou je misschien Flevonice als alternatief kunnen nemen om de teleurstelling te voorkomen.
 10. Ruud Eveleens

  Ruud Eveleens New Member

  Er is heel goed te schaatsen op het meer (Markermeer) in Muiderberg. Ik heb er vandaag, zaterdag, 13 feb. geschaatst. Het is geheel veilig en mooi zwart ijs. Vanuit muiderberg, het surf-strandje kun je zo het meer op. Het was vandaag zeer rustig, slechts enkele schaatsers, kennelijk nog niet ontdekt. Het is goed te parkeren voor het starndje of vlakbij, let wel op de parkeerverboden in diverse straten in de omgeving. Aan het strandje is ook een lunchroom/ restaurant.
  Vanaf de A1 afslaan naar A6 richting Almere, maar al snel volgt dan de afslag Muiderberg, binnendoor (straatjes door nieuwe woonwijk) rijdend ben je zo bij het bewuste strandje.
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Hallo allemaal,

  Wat ontzettend leuk dat jullie ons zo helpen, wij zijn er écht heel blij mee !!!!!!!!!
  Één ding is zeker, wij gaan morgen een heel leuk schaatsdagje krijgen !!
  Allemaal héél erg bedankt !!!!!!!

  De moeder
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  eventueel nog een optie...
  Ik heb vanochtend met mijn dochter van 5 jaar op de vuntusplas geschaatst.
  Is ook echt een aanrader! Ze hebben daar een baan van 3 km geveegt(je moet wel betalen)
  Mooi ijs, bijna geen scheuren. Overal koek en zopie. Niet te druk.
  www.ijlp.nl/index.html
  morgenmiddag zijn er wel activiteiten, dus ik weet niet of het dan misschien te druk word.
  Veel plezier, en laat even weten waar je geweest ben en of het geslaagd is.
  p.s. Ik zou niet naar Reeuwijk gaan. Ik vind het niet betrouwbaar.
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Je kunt beter ook niet naar de Gouwzee gaan. Ik lees net op site van de KNSB dat ijs op Gouwzee gevaarlijk is geworden en je wordt afgeraden daar te schaatsen.
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  Beste moeder,
  De Gouwzee hebben wij (2 volwassenen) donderdag al gedaan, was toen prachtig(en heeeel stil), maar dan moet je niet schrikken van nu en dan een knal of kraak...
  Met 3 autistische kinderen zou het bepaald niet mijn eerste keus zijn.
  Het is daar diep en je moet toch blíjven opletten en uitkijken -het is tenslotte natuurijs - en dat lijkt me niet eenvoudig met 3 kotertjes erbij.
  Vuntusplas is inderdaad een goede keus: een gezellig en overzichtelijk rondje van ca. 3 km, met diverse koek-en-zopie-mogelijkheden. Hebben wij in januari geschaatst, maar de berichten zijn ook nu goed! Weet niet hoe diep het daar is...
  Oostvaardersplassen is ook prachtig én ondiep water! Het ijs is er zo solide dat je er niet snel doorheen zult zakken. Dan heb ik het over het stuk langs de Oostvaardersdijk en Knardijk. Wij hebben daar dinsdag geschaatst, toen er nog geen sneeuw op lag en het was erg stevig ijs; je kon overal schaatsen, op 2 kleine gasbelletjes na. Als je (aangevroren) sneeuwhoopjes ziet eromheenschaatsen en er kan je niets gebeuren. Weet natuurlijk niet hoe druk het daar wordt...
  Wát je ook kiest: Veel plezier gewenst en ben ook benieuwd wat het geworden is!
  Groet van een mede-moeder!
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  Als je autistische kinderen hebt lijkt het me erg onverstandig om uberhaupt op natuurijs te gaan schaatsen zolang dat niet KNSB goedgekeurd is of overduidelijk veilig is zonder gekraak, wakken of scheuren (en dat is het voor zover ik weet nergens, het is een rare winter, tenzij je naar Overijssel of Friesland gaat waar de officiele tochten zijn uitgeschreven). Op natuurijs weet je nooit precies wat je te wachten staat en dat is nu juist waar autisten niet tegenkunnen als ik het goed heb geleerd. Ik zou gewoon naar een open natuurijsbaan in je buurt gaan, daar zijn er gnoeg van open en is voor je kinderen denk ik spannend genoeg om een fantastische dag te hebben. (of een rotdag natuurlijk).
 16. WouterB

  WouterB Member

  'Grote' plas ofwel 'Grote Wije' van Botshol bij Vinkeveen (tomtom: botsholsedijk 36/38 Vinkeveen). Kraakt niet, geen wakken en geen scheuren. Alleen af en toe en klein stukje met wat gesmolten en weer opgevroren sneeuw maar dat mag geen naam hebben.

  Wat je wel in Botshol hebt is veilig ijs, koek en zopie, geveegde baan en er ligt nog wat sneeuw hier en daar op het ijs en op de kanten wat het een mooi winters landschap maakt. Kortom, heel goed te doen. Ook met autistische kinderen.

  En vanuit Rotterdam is Botshol minder ver rijden dan naar Monnickendam (Gouwzee).

  Aan de andere kant, het ijs van de Gouwzee is het beste ijs wat er op dit moment te vinden is. En starten in de haven van Monnickendam heeft ook zo zijn charme.

  Andere optie zou de Reeuwijkse Plassen kunnen zijn. Daar is ook een koek en zopie. Geen idee hoe daar is (ben er zelf niet geweest), maar als je via de A20 -> A12 naar Botshol gaat dan kom je practisch langs de Reeuwijkse Plassen. Dat is een stuk dichterbij. Blijkt ter plaatse dat het niets is (wat ik mij niet kan voorstellen aangezien er ook koek en zopie is) dan kun je altijd de route hervatten richting Botshol. Dan heb je dus een hele goede backup voor het geval Reeuwijk niets is.

  Meer info Botshol:
  viewtopic.php?f=12&t=5440

  Meer info Reeuwijkse Plassen:
  viewtopic.php?f=12&t=5463

  Meer info Gouwzee:
  viewtopic.php?f=12&t=5326&start=20
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  Beste allemaal,

  Ik ben zo blij met jullie reactie's !!!!!!
  Ik denk dat ik inderdaad bij de Reeuwijkse plassen ga kijken (omdat het wat minder ver is) en dan eventueel doorrij naar Botshol, zeker als daar ook nog wat sneeuw ligt is dat helemaal leuk, hebben ze van alles wat.
  Gelukkig zijn mijn autistische kinderen juist gewend aan natuurijs, wij vinden ijsbanen helemaal niets, ja, opgespoten weilanden maar die worden hier bij ons niet verder onderhouden dus krijgt het niet het idee van een "geknutselde ijsbaan", plus wij hebben een vrij grote en brede sloot voor onze deur, dus zodra het kan staan wij erop.
  Heeeeel erg bedankt voor alle tips, ik weet heel zeker dat wij een fijne schaatsdag gaan krijgen !!!! :D

  de dankbare moeder
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  Gisteren in Botshol geweest met mijn baby van 7 maanden in de kinderwagen. Prachtig ijs, niet te druk en ERG kindvriendelijk en veilig! Alleen vandaag is er wel een marathon wedstrijdje voor de B-rijders over 50 km (start om 10 uur), maar die blijven op de route en daar zou je dus geen last van moeten hebben. Wat mij betreft is Botshol voor jou en je kids de beste optie. Ik wilde vandaag eigenlijk ook naar de Gouwzee gaan, maar vind dat nu te link met een baby in een kinderwagen enzo... Ik lees er redelijk veel onheilspellende verhalen over. Zelf ga ik vandaag denk ik naar de Oostvaardersplassen.
 19. Blekmans

  Blekmans New Member

  De Molenpolder bij Maarsseveen/Westbroek/utrecht prima schaatsen, er is ook Koek & Zoopie, zowel vanuit een vaste plek, als vanuit een mobiele plek vanuit een slede.Erg mooi schaatsgebied, wel avontuurlijk. Er is een baan geveegd. Veel plezier

  Blekmans.
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  Beste allemaal,

  Heel erg bedankt voor al jullie tips, wij hebben er vandaag voor gekozen om naar Botshol te gaan, helemaal fantastisch :D , de kinderen (en ik)hebben het zo verschrikkelijk goed naar hun zin gehad, we hebben 4 uur geschaatst, écht fantastisch ijs, we hebben 2x een scheurtje gezien maar verder heel goed ijs.
  Er was ook een mooie baan geveegd en er was koek en zopie.
  Niet al te veel onverwachtse prikkels voor de kinderen, wel heel veel mensen maar er is zoooooooooooo veel ruimte, dat je van niemand last hebt.
  Ook parkeren was geen probleem.
  We hebben een topdag gehad !!!!
  Bedankt allemaal !!!!!!

  Een hele gelukkige moeder

Deel Deze Pagina