Eerste natuurijsmarathon 2019

Discussie in 'Marathon' gestart door Bor, 17 jan 2019.

 1. mi

  mi Well-Known Member

  Hoezo? Die bogen staan op de Weissensee ook hoor! En na een zomer waarin we ons beklaagden over gebrek aan sponsoring ben ik blij dat KPN er is?
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 2. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Tja, moeten regiorijders dan Groenewoud naar de zege rijden? Hun enige kans was dat Groenewoud het gat zou gaan dichtrijden en dan op zou zijn. Ik vind het juist tactisch prima gedaan door de mindere rijders, vooral je niet laten dwingen op kop te rijden voor de toppers.
 3. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Dat is slim in een kopgroep. Als je 20 man om je heen hebt heb je echter weinig tot geen kans op podium. Zeker als aanvallende rijdster. Er waren meerdere ploegen met enkele dames aan de start. Dan kun je beter proberen Groenewoud te isoleren in de sprint of de jump naar Meijer proberen te maken. Liever een gewaagde tactiek dan afwachten. Dat zie je gelukkig bij de mannen beloften minder gebeuren.

  Groenewoud heeft daarnaast een status in het marathoncircuit (en inlinen) dat ze weinig op kop rijdt. Dat deed ze vandaag ook niet extreem veel. Elke keer een opzetje voor een aanval en vervolgens in de rug van degenen die het overnemen. Dat ze het gat hier niet direct dicht zou rijden was op voorhand te verwachten. Laat ik zeggen dat ik meer van de alles of niets tactiek ben bij dit soort unieke wedstrijden.
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Dit was toch ook de alles of niets tactiek? Wordt het een sprint dan weet iedereen die niet Groenewoud heet dat ze kansloos zijn. Dan ga je dus gokken dat Groenewoud zich kapot rijdt en dat je op die manier de enige kans hebt om de wedstrijd nog te winnen. Het gat dicht rijden voor Groenewoud was een niets-en-niets tactiek geweest.
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Bij de mannen zou ik ook zo rijden: alleen gaten dicht rijden op AWare jongens. Zijn die niet mee, dan moeten ze het zelf doen en zou ik ze in geen geval helpen.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  ah, BouwSelect is er ook. Dan is A-ware tenminste niet de enige ploeg uit et A-peleton

  edit: tenminste, dat zeiden ze niet, maar ik zie ze nog niet.
  edit2: ohja, nu wel volgens mij
 7. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Het nieuwe supertalent Anna van den Bos naar plek 4. Die zal volgend seizoen wel naar een ploeg in de Topdivisie gaan.  Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk
 8. Bor

  Bor Active Member

 9. proeme

  proeme Well-Known Member

  huh? waarom rijden A-ware en BouwSelect het gat dicht als Schouten en De Gier weg zijn?
 10. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Moet zeggen dat AWare er wel een leuke koers van maakt. Ze zijn natuurlijk veel beter, maar ze zijn lekker aan het aanvallen.
 11. proeme

  proeme Well-Known Member

  samen met BouwSelect. Leuk.
 12. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Jammer dat ze nu in de finale stoppen met aanvallen. Poging doen tot solo winnen was toch leuker geweest.
 13. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Maar Schouten is een verdiende winnaar, al had ik het De Gier zeker gegund.
 14. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Mooi van De Gier! Dat toont ballen! Maar Schouten was wel veruit de sterkste. Stroet leek op het einde in te houden. Leek bang te zijn om Schouten te hinderen.

  Leuk wedstrijdje in ieder geval. Jammer dat er niet meer zijn. Hierdoor krijg je alleen maar meer zin in een vierdaagse.
  SprintMaster vindt dit leuk.
 15. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Ja ja Bondscoach. Krab jezelf nog maar eens achter de oren.
 16. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Langebaan is een watjes sport geworden. Langebaners zouden hier bij het echte werk allemaal mee moeten doen. Ik stel voor om Nuijs zijn sportman van het jaar titel met terug werkende kracht af te nemen omdat hier ontbreekt. En ook nog vanwege zijn wangedrag in Collalbo
 17. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Ik zie geen enkele reden om de langebaan vanaf nu als een watjes-sport te zien.
  Twee verschillende disciplines, twee verschillende methoden van aanpak. De meesten zijn goed in de ene of de andere discipline, er zijn er slechts een paar die goed zijn in beiden.
  Wat is het dan voor kortzichtigheid om één van beiden weg te zetten als watjes?
 18. proeme

  proeme Well-Known Member

  past precies in het beeld van iemand dit lid wordt van een schaatsforum om schaatsen af te zeiken. Moet je niet op ingaan. Quarantenove heft prima inbreng als het gaat om zelf schaatsen op natuurijs. Verder moet je je er niet te veel van aantrekken.
 19. proeme

  proeme Well-Known Member

  Quarantenove vindt dit leuk.
 20. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

Deel Deze Pagina