De Belgentopic

Discussie in 'Lange baan' gestart door ZeeKoei, 19 feb 2011.

 1. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  donderdag 12 april dus
  "Om 19 uur start aan zaal Den Travoo een rollerparade met Bart Swings en Ruben Van Gucht. Na 1 trage ronde van 1,8 km wordt nog een iets snellere 2de ronde en een sportieve derde ronde afgelegd onder politiebegeleiding in het centrum van Herent. Je kunt afstappen na elke ronde. Ook fietsers, rolschaatsers, skaters, steppers en snelle lopers … kunnen aansluiten.
  Om 20 uur nodigt Ruben Van Gucht iedereen uit in de zaal voor het indoorgedeelte van het programma. Bart zal hier zijn ereburgerschap in ontvangst nemen.
  Iedereen die meedoet aan de parade of voor 20 uur in de zaal is, wordt getrakteerd op gratis frieten en twee drankjes. Je krijgt ook een uniek aandenken aan die avond. Dj Toele zorgt voor het vervolg van de Herentse feestnacht!"
  https://www.herent.be/bartswings
  strawbale, Eelco en fransvanbakel vinden dit leuk.
 2. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Als ik in Nederland had gewoond was ik alleen al voor de graties Belgische frieten gegaan!
  fransvanbakel en ZeeKoei vinden dit leuk.
 3. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  met mayo?
  [​IMG]
  strawbale vindt dit leuk.
 4. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

 5. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  ZeeKoei vindt dit leuk.
 6. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  strawbale en fransvanbakel vinden dit leuk.
 7. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

 8. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  interessant gesprek met Swings en coach Spruyt (door Hans Vandeweghe)
  https://hansvdw1.wordpress.com/2018...spruyt-in-de-morgen-van-zaterdag-18-aug-2018/
  - over zijn ambities, de combinatie met skeeleren enzo
  - voor de doping referentie => zie de dopingtopic, niet in deze dus
  - blijkbaar lag er ook samenwerking met de Japanners op tafel
  - we hadden eerder deze zomer al het nieuwtje dat Stien Vanhoutte haar eerste officiële tijden op het ijs zette afgelopen zomer, zie de wedstrijden-zomer-2018-topic, nu ook de aankondiging dat skeelertoptalent (oa wereldkampioen bij de jnioren) Jason Suttels ijzers onder zijn voeten zal krijgen
  Laatst bewerkt: 20 aug 2018
  EenBrabander, Kristian en fransvanbakel vinden dit leuk.
 9. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Deze zin bleef me wel even bij: “Het klopt dat wij dit anders zagen, ook al omdat ik de idee had dat ik vaker op het ijs moest dan die anderen om mijn technische achterstand in te halen. Niet dus, we merkten dat ik na een rustdag frisser op het ijs stond en technisch beter schaatste.”

  Met andere woorden, hij zat in het verleden misschien wel een aantal keer tegen overtraindheid aan. Ik vond al dat hij de afgelopen jaren best vaak vermoeid oogde. En dat terwijl hij het juist van z'n flyerscapaciteiten moet hebben. Hij reed ook wel erg veel afstanden. Wellicht dat hij daar iets meer keuzes in moet maken om beter te presteren. Even later zegt hij dit over z'n medaille:
  “Het was vooral bijzonder omdat het kwam na acht dagen rust, waarin je kon nadenken over wat er op die afstanden niet goed was gegaan en wat beter moest. Toen zijn we samen ook heel rustig gebleven, erg gefocust en dat komt toch omdat we elkaar vertrouwen."

  Hij lijkt met meer rust dus beter te presteren. Gelukkig ziet ie dit nu zelf ook in. Benieuwd hoe hij dit jaar gaat presteren onder de vleugels van het Noorse team.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 10. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Stien Vanhoutte heeft afgelopen weken een paar races gereden - met uiteraard PR's. In Thialf afgelopen week, in haar derde competitieweekend op het ijs, 500/1000/1500 in 41.8/1.24.15/2.10.2. In juli reed ze 45.12/1.29.0. Ik vind het lastig inschatten in hoeverre dit spectaculaire vooruitgang is, als je het zou vergelijken met andere overstappers vanuit het inlinen. In ieder geval zit ze momenteel met haar 3 PR' s op elke afstand ongeveer 6 punten van het WR af. Maar zou ze niet eigenlijk langere afstanden willen schaatsen, ze rijdt toch ook marathons bij het skeeleren?
 11. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  gaat wel lekker zo, de 40,1 komt in zicht! En meteen al de 2de snelste Belgische schaatster van de laatste 10 jaar op de 500m?

  paar jaar geleden wel Belgisch kampioen marathon geweest
  maar ze pakt haar individuele Europese medailles bv wel op de kortere afstanden (300m / 500m)
  Laatst bewerkt: 1 nov 2018
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 12. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

 13. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  https://sportmagazine.levif.be/spor...e-normal-1061897.html?cookie_check=1543915561

  Korte versie van Sport.be:
  Het zou wat zijn.
  Overige punten:
  Als mijn Frans, wat echt heel erg slecht is, mij niet bedriegt dan heeft Sandrine Tas een relatie met Peter Michael. Wist ik niet.
  En er wordt nog even opgemerkt dat Belgie geen 400-meter baan heeft. Dat klopt, Sandrine. Misschien over 40 jaar, als de Vlamingen en Walen in een principeakkoord kunnen vastleggen wie van welke bocht gebruik mag maken.
  Camila en EenBrabander vinden dit leuk.
 14. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Keuleers en Vos erbij, nice! :D

  Tas en Michael zijn al een tijdje een koppel inderdaad ;)
  400m-baan heeft niets met Vlamingen of Walen te maken, hebben ook geen Waalse schaatsers en, als je ziet hoe populair inline is in Frankrijk, vreemd genoeg ook weinig inline skaters.
  Sport is materie van de gemeenschappen, zal dus eerder van de Vlaamse Overheid moeten komen. Grootste struikelblok naast de poen is de locatie. Als die baan bv in West-Vlaanderen zou komen (waar er een haalbaarheidsstudie gedaan is) dan sta je als Antwerpenaar nog altijd sneller in Breda, en als Leuvenaar sneller in Geleen.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 15. seppe

  seppe Active Member

  Zou de locatie het grootste struikelblok zijn? Zolang de Ring van Antwerpen vermeden kan worden is alles goed voor mij. Ik las ergens iets over Herentals of Hasselt, dat lijken me wel slechte locaties en dan kun je zowel naar Nederland. Ergens centraal in Vlaanderen, weg van Antwerpen, zou beter zijn, ik denk aan Gent, Aalst, Mechelen, ... Verder denk ik trouwens niet dat er Leuvenaars Geleen zouden verkiezen boven gelijk welke andere ijsbaan ;-)
  Met Indra Medard (brons op het EK senioren in 2018, zilver op het EK marathon bij de junioren in 2017, brons op datzelfde EK op de afvalling en aflossing, zilver op het EK van 2015 in de aflossing) is er nu ook een mannelijke skeeleraar het Gentse vrouwenviertal komen vervoegen.
  ZeeKoei en fransvanbakel vinden dit leuk.
 16. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Met zo'n naam op de gevel, kon er dan geen 400m ijsbaan vanaf? Zelfs geen skeeler-circuit?

  ROB-tv‏ @rob_televisie
  Zo gaat nieuwe sportcentrum '@bartswings' aan gemeentehuis #Herent eruit zien. Een complex van 860 m² met balsportzaal, gymzaal en voorzieningen voor judo. Errond komen een park, BMX-piste en 2 volleybalvelden. De zaal moet tegen 2020 klaar zijn en kost €6 miljoen. #robnieuws

  [​IMG]
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 17. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Dit is inderdaad onvoorstelbaar. Kan echt alleen in Belgistan. Hoewel ik Tsjechie er ook nog wel voor aan zie mbt Sablikova.
 18. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Geen schaatsbaan snap ik nog wel door de kosten, maar een outdoor skeelerbaan (die je als het vriest onder water kan zetten?) zou toch wel het minimum zijn...
 19. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Er waren toezeggingen voor een nieuwe skeelerpiste in Leuven een paar kilometer verder, dan gaat een kleine gemeente als Herent daar geen tonnen tegenaan gooien. Lijkt me eerder goed bestuur dan Belgistan.
  Die sporthal stond al op de planning, die is niet gebouwd speciaal voor Swings, ze geven hem gewoon zijn naam als eerbetoon, niet meer niet minder.

  Hopelijk zijn er binnen wel indoor skate sessies toegelaten. :D
  Laatst bewerkt: 12 dec 2018
 20. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Fijn nieuws:
  Ook skeeleraar Tim Sibiet bindt ijzers onder, de zoveelste de afgelopen weken die onderdak gezocht heeft bij de langebaan-club uit Gent.
  https://lbsg.be/skate-to-victory/road-to-ice/20181216/ook-tim-sibiet-schaatst-voor-lbsg/


  Wat minder fijne nieuwtjes:
  Swings zou geen EK allround rijden (richt zich volledig op WK afstanden en allround).
  Vosté twijfelt aan het EK sprint en de WB in Hamar nu er plots zicht op het WK afstanden is.
  https://sporza.be/nl/2018/12/17/voste-reactie-a-groep/
  https://sporza.be/nl/2018/12/16/swings-sportman/
  seppe vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina