Customfit.nl

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Kiter, 20 nov 2015.

 1. Kiter

  Kiter New Member

  wie heeft er ervaring met schaats schoenen van Customfit.nl?

  Mogelijk in vergelijk met Custom schaats schoenen van Groothuis?

  Heb het gevoel dat beide kwaliteit leveren.
  Van Groothuis is wel eea op internet te vinden en er schaatsen er bij ons wel een aantal op schaats schoenen van Groothuis.

  Maar van Customfit.nl nog niet zoveel gevonden...
 2. Patrick510

  Patrick510 Active Member

  Dat is ook niet zo vreemd. Deze schoenen zijn nog maar sinds kort op de markt. De schoenen worden gemaakt door een orthopeed met schaatservaring uit Woerden (Graas). De mensen die ik er over heb gesproken zijn er erg tevreden over. Op C3-niveau in Utrecht en Den Haag rijden er een aantal op die schoenen, waarvan één klaagde dat hij moeilijke voeten had en dat dit probleem was opgelost. Ook rijdt er één in de C1 mee. Referenties van meer professionelere rijders heb ik alleen niet echt, terwijl bij Groothuis natuurlijk veel professionals klant zijn.

  Overigens heb ik ook het gevoel dat de schoenen van Graas (customfit.nl) van erg hoge kwaliteit zijn.
 3. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Ze zien er in ieder geval verschrikkelijk mooi uit!
 4. Kiter

  Kiter New Member

  Hi Patrick,
  Heb je toevallig ook contact personen waar ik contact mee kan zoeken?

  Hi DSdeVreis, ja, ze zien er inderdaad netjes uit (maar volgens mij ook duurder dan Groothuis)
 5. iceman

  iceman Member

  Hoi luitjes
  na 10 jaar op SEVES schoenen te hebben gereden(super)
  zomer 2014 dacht ik ga voor de 3D schoen van Maple weer eens wat anders### in de doos met je voet
  dus ik dacht dit is het( dus niet ) een drama
  Eerste marathon gevallen M3 (6 weken out) die 20 jaar hiervoor nooit gevallen## herstelt weer gevallen 3 weken out
  balen gggrrrrr 2 week januari weer gevallen schaats seizoen over en uit
  op onderzoek uit via Maple naar een podoloog in Almelo kwam de aap uit de mouw dat er totaal verkeerd gescand via de 3D scan
  bleek mijn hole voet niet op de scan( foto) te staan(bleek de oorzaak van de valpartijen)
  (kloten en balen ) geen vertrouwen meer in Maple
  via via bij Wim Graas gekomen voor de custom schoen (gips) einde van het schaatsseizoen 3x opgereden voelde super aan
  augustus lekker naar het zomer ijs in Enschede (super ijs) anderhalf uur in de auto vanuit Amstelveen
  en na 1 rondje me enkel pijn dus weer terug naar huis
  fysio gebeld doorverwezen na het AMC 11 sept is er na gekeken 10 nov aan mijn enkel geopereerd hoop half januari weer een beetje te kunnen schaatsen
  vorige week mijn Maple schoenen terug gekregen helaas zijn de beschadigingen zijn niet gemaakt(gggrrr service 0 ) mijn tussen persoon heeft mij voor de rest goed geholpen maar de service van Maple is 3x niks
  Maar heb het volste vertrouwen in de (gips) custom schoen van Wim Graas
  Ik en Maple gaan niet samen gezien mijn eerdere post van 3 jaar geleden
  ben benieuwd wat jullie ervan vonden
 6. iceman

  iceman Member

  M
  De Mapleschoen binnenkort maar begraven(een hoop geld naar de klote)
 7. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Als jij in je communicatie naar Maple toe net zo bent als in deze post dan snap ik dat ze moeite hebben je probleem te begrijpen want wat een wartaal is dat!
  Anyway, wat ik uit jouw verhaal begrijp is dat jij ontevreden bent over jouw aanschaf van custom made Maple schoenen en dat dat kwam door een fout in de productie daarvan. In dit geval kun jij je als consument beroepen op het consumentenkooprecht. Jij hebt als consument recht op een degelijk product en dat is per wet vastgelegd en er zijn regels opgesteld die dat waarborgen in de vorm van garantiebepalingen. Als er een probleem is vastgesteld en jij wilt aanspraak maken op deze garantie dan moet jij als consument de leverancier in staat stellen het probleem te verhelpen. Van wat ik uit jouw verhaal begrijp heb je dat ook gedaan. Als ondanks herhaaldelijke pogingen het probleem niet is verholpen, dan mag jij als consument de koop ontbinden. Dit mag ook na het eerste jaar na aanschaf. Het probleem is immers ontstaan in de fabriek en al in het eerste jaar geconstateerd en bevestigd door een derde partij. Wel kan de verkoper hiervoor een vergoeding vragen, je hebt er immers wel al een tijdje gebruik van gemaakt. Er is dus totaal geen noodzaak om deze dure schoenen te gaan begraven en verlies te nemen. Gewoon geld terug vragen! Uiteraard had je dit beter gelijk kunnen doen.
 8. Patrick510

  Patrick510 Active Member

  Ze zijn inderdaad iets duurder dan Groothuis, maar als je in het westen woont en je de benzinekosten voor een ritje naar Groningen kan besparen valt het verschil allemaal wel mee.

  Wat betreft contactpersonen, ik spreek die mensen vooral op de ijsbaan dus kan je niet in contact brengen met iemand. Wel zou je naar één van de dealers kunnen gaan die aangegeven staan op de website. Er wordt aangegeven dat het contact met Graas ook via die dealers dient te verlopen, dus dan zit je meteen goed. Het lijkt me dat zij ook wel informatie kunnen verstrekken over de kwaliteit van de schoen t.o.v. andere custom fit schoenen.
 9. iceman

  iceman Member

  Mooi geschreven Dominee de Vries
  Voor jouw is het wartaal voor een ander Jip en Janneke taal :p
  Patrick voor welke schoen jij ook gaat de 3D scan van Maple is volgens mij nog in ontwikkeling !!!!!!
  je kan je altijd laten informeren bij Willen Graas echt klantvriendelijk
 10. Kiter

  Kiter New Member

  onlangs goed gesprek gehad bij Jan van der Hoorn. Heb er een positief gevoel van overgehouden.Prijs verschil is redelijk Groothuis 900 euro, Customfit 1250 euro.
  Van de zomer er maar eens goed over nadenken (en ondertussen hard sparen), want als ik nu bestel zijn ze er pas einde schaats seizoen
 11. iceman

  iceman Member

  Leuk om te horen Kiter
  Het op en neer rijden naar Groningen 2 uur heen 2 uur terug en dan naar een paar weken
  weer het zelfde liedje
  ik hou het in de gaten :):):)
 12. ijsijzer

  ijsijzer New Member

  Hoi, ik heb sinds een paar maanden de CustomFits. Na jaren geemmer met verschillende schoenen en moeilijke voeten toch de investering gewaagd. Tot nu toe geen spijt: kan zonder voetpijn vaker achtereen schaatsen dan ik ooit gedaan heb. De mal wordt mooi op je voet gemaakt en vervolgens ambachtelijk op je persoonlijke houding nabewerkt (geen digi scan). Het is wel even wennen dat de schoen wat losser rond de voet zit dan andere schoenen, maar na dit seizoen wordt hij nog een beetje aangepast. Belangrijkste voor mij was schaatsen zonder voetklachten en dat is goed verholpen! Bovendien geeft de schoen door meer voetcontact ook een stuk beter ijscontact.
 13. Kiter

  Kiter New Member

  Leuk te lezen dat jij profijt hebt gehad bij deze nieuwe schoenen.
  Met wat voor schoenen reed je voor de Customfit schoenen? Toevallig ook custom schoenen zoals die van Groothuis?
  En waar had je precies last van bij je voorgaande schoenen/
 14. HenkBos

  HenkBos New Member

  Ik adviseer altijd om nieuwe schoenen op zomerijs te testen en af te stellen zodat je in de winter niet eerst een paar weken kwijt bent aan de afstelling van je materiaal. Je zou dus beter nu vast kunnen bestellen.
 15. ijsijzer

  ijsijzer New Member

  Voor de customfit heb ik een jaar of 6 op Viking Gold 2005 (tenen zaten daar te krap/ altijd kapotte nagels, te weinig ondersteuning onder wreef, en te weinig stijf) gereden en het laatste jaar op Maple GL90 (wel goed stijf maar enkels raakten geblesseerd en hiel was te wijd). Ik heb dus ook niet de makkelijkste voeten ;).
 16. iceman

  iceman Member

  Super om te lezen dat je Customfit schoenen je goed bevallen,,,helaas door mijn enkel operatie kan ik dit seizoen niet schaatsen
  maar ik hoop vanaf oktober op mijn Customfit schoenen weer te knallen
 17. dsdevries

  dsdevries Active Member

  De problemen die jij omschrijft lijken mij toch allemaal problemen die ontstaan door het niet goed thermoplastisch vervormen van de schaatsen. Bij zowel de Viking gold 2005 als de Maple GL90 is het gehele contrefort thermoplastisch. De schoenen zijn dus heel goed om de hiel en enkel te vormen. Al moet je ze, als je erg veel vorm in je enkels heb ze wel 2 of soms 3 keer vacuüm laten trekken voor ze echt goed zitten. Ok zijn de gold 2005 bij mij extra vervormd onder de wreef. Ik heb namelijk hele hoge voetholtes en enorm last van overpronatie. De Viking gold 2005 zijn hierop prima aan te passen. En ja, kapotte nagels, dan zijn ze echt gewoon te klein.

  Veel "specialisten" verkopen thermoplastische schaatsen, maar er zijn er maar weinig die echt verstand hebben van voeten. Het vacuüm trekken van schaatsen behelst meer dan alleen een zak over de schoen trekken en de stofzuiger aan zetten. Zelfs bij Van der Hoorn kan de ene verkoper het beter dan de andere. Als een thermoplastische schoen niet helemaal goed zit, moet je er gewoon mee terug gaan. De winkelier verkoopt jou een dure schoen met als belofte dat ie perfect naar jouw voet gevormd kan worden. Dan moeten ze die belofte wel waar maken. Daarom zijn de schaatsen zo duur en zit er zo'n hoge marge op.
 18. iceman

  iceman Member

  Hoi ijsijzer prima verhaal ik begrijp precies wat jij verwoord , door mijn blessure weinig geschaatst op mijn Customfit schoenen dit seizoen:(:(:(
  Ik had hiervoor 10 jaar op SEVES gereden ook super, maar al die jaren daarvoor ieder jaar !!!!!!! andere schaats schoenen het was allemaal niks
  tot dat ik bij SEVES terecht kwam 10 jaar super tevreden,,,,en al die verhalen iedere keer weer terug gaan afplakken nooit meer gehad

  ik had gewoon net zo als jij (denk ik ) gewoon moeilijke voeten sinds de Customschoenen er zijn is het voor schaatsers zoals jij en ik een uitkomst om nog plezier te hebben in wat je leuk vind (schaatsen)
  :):):):):):)

Deel Deze Pagina