Boterdiep Zuidwolde (Gn)

Discussie in '2011-2012' gestart door drennorg, 4 feb 2012.

 1. drennorg

  drennorg New Member

  Bij het dorp Zuidwolde is het Boterdiep geveegd (ong. 800m). Nu de rest nog.....
 2. mennovdbemt

  mennovdbemt New Member

  Bedoel je ten noorden van Zuidwolde richting Bedum? Ik heb vanmiddag geholpen met verlengen van het geveegde stuk ten zuiden van de brug. Een klein stukje moet nog wat breder gemaakt worden. Dan kan er vanaf Beijum tot de brug in Zuidwolde geschaatst worden.
 3. mennovdbemt

  mennovdbemt New Member

  Wie organiseert het vegen van het stuk tot Bedum? Is het begaanbaar/veilig? Wie willen er verkennen? Als Bedum en Onderdam ook meedoen dan geeft dat een mooi begin van een route vanuit de stad door het noorden van Groningen. Alles wat er vandaag afgeveegd wordt geeft de volgende dag 2 cm extra ijs.
 4. drennorg

  drennorg New Member

  Zojuist hebben we tot de sluis bij de rondweg van de stad geveegd. De anderen kant op richting Bedum is ook een strook geveegd. Hij is niet breed maar je kan er schaatsen. Vanmiddag waren een paar jongeren die ook onder bruggen door wilden. Zoiets krijg je als je 15 jaar (behalve even in dec. 2002) niet op het Boterdiep kan schaatsen. Inmiddels weten ze dat het water van het Boterdiep bij Ellerhuizen erg koud is. Voorlopig kan je maar beter klunen bij die lage bruggen.
 5. Marinka

  Marinka New Member

  Wouw, kun je op het Boterdiep schaatsen :eek: Ligt het al helemaal dicht of zijn er nog wakken waar je voor uit moet kijken?
 6. Manuzzi

  Manuzzi New Member

  Vanmiddag geschaatst tussen Zuidwolde en Ellerhuizen. Traject van 2 km. Mooi geveegd door de bewoners aldaar, o.a. Pieter en Coby. Prachtig ijs. Ga echter niet onder de brug door. Daar heeft vandaag nog iemand een koud bad genomen. Er kwamen ook schaatsers vanaf richting Bedum naar de brug bij Ellerhuizen, maar ik weet niet hoe dat er bij ligt.
 7. mennovdbemt

  mennovdbemt New Member

  Vanavond om 6 uur ben ik van Groningen met de auto langs het Boterdiep gereden. Tot Ellerhuizen ziet het er goed uit. Hulde voor alle sneeuwvegers en sneeuwschuivers! Het stuk tussen Ellerhuizen en de witte brug in Bedum is (nog) niet geveegd. Misschien iets voor morgen? In Bedum is het grootste deel geveegd. Midden in Bedum tussen de twee bruggen zit een kort slecht stuk. Ik ga er van uit dat het verderop ter hoogte van de ijsbaan ook weer goed is. Zover ben ik niet geweest maar in voorgaande jaren werd daar ook druk geveegd. Wie weet hoe het richting Onderdam is?
 8. drennorg

  drennorg New Member

  In het eerste stuk vanuit de sluis bij de rondweg tot Zuidwolde zaten vandaag een paar wakjes, tot 30cm, maar die vriezen vannacht waarschijnlijk wel dicht. Bij de brug middenin het dorp zwommen wat eenden, maar je begreep al dat je bij bruggen moet klunen. :roll:
 9. Loebas

  Loebas New Member

  Toen ik vanmorgen door Zuidwolde schaatste zag ik dat ze op het Boterdiep bij het café Moeke Vaatstra banken en picknicktafels op het ijs hadden geplaatst, ideaal om de schaatsen aan of uit te trekken, en superijs, heerlijk :), er werd al weer geveegd
 10. HannekeEverts

  HannekeEverts New Member

  Maandag 6 februari. Tussen Onderdendam en Winsum is het ijs geveegd. Mooi ijs. Vanaf Onderdendam richting Warfum is de eerste kilometer geveegd, daarna niet meer.
 11. ijsenweder7

  ijsenweder7 New Member

  Vandaag van Bedum tot Beijum geschaatst. Alleen bij de eerste brug na Bedum moest ik klunen . Na die eerste brug is het met het geveegde stuk snel gedaan maar dat was geen probleem. Na de 2de brug vanaf Bedum prachtige baan geveegd. HULDE :D .

Deel Deze Pagina