Bosbaan en Poel (Amsterdam/Amstelveen)

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 3 jan 2010.

 1. blaffy

  blaffy New Member

  Ben blij dat 'men' op de grote poel een baantje heeft geveegd! Zonder sneeuw merk je dat t ijs er best goed is. Hulde voor de schuivers.
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmiddag weer heerlijk geschaatst. Dit keer op de grote Poel. Was eerst bij de kleine Poel maar daar is niet veel van 't ijs meer over....... is blijkbaar na zaterdag ook niet meer geveegd ofzo want alle sneeuw ligt er nog op..... dus veel pap, natte plekken en richting bruggetjes een vervaarlijk gekraak...... Was ook helemaal niemand aan 't schaatsen meer. Toen maar op naar de Grote Poel..... opgestapt bij achter 't gemeentehuis.... nog zat mensen aan 't schaatsen. Niet heel druk gelukkig, gewoon gezellig. Het rondje wat gisteren en eergisteren door de Amstelveense schaatsvereniging De Poelster is geveegd ligt er nog steeds. Is alleen helaas sinds gisteren niet meer bijgehouden..... dus het dunne laagje sneeuw van vannacht ligt er nog op. Het ijs is op die ronde nog prima...... weinig, eigenlijk geen, scheuren, glijdt prima. Wel aan de kanten van de baan hier en daar wat water op 't ijs door de sneeuwbermen, maar zeker geen slecht ijs. Beter dan zaterdag op de kleine Poel.
  Nu maar hopen dat ze vanavond nog vegen....... met vannacht nog weer vorst heb je dan morgen ook nog prima ijs. Daarna zal 't waarschijnlijk er om gaan hangen.

  Trouwens voor de liefhebbers die afstanden willen weten, de geveegde ronde schijnt iets meer dan 1 km te zijn. Er was iemand die het opgemeten heeft. Zelf niet dus pin me er niet op vast;-)

  Veel schaatsplezier.....
 3. dutchflea

  dutchflea New Member

  Hoi Nuttah,

  Klopt, mijn GPS gaf een afstand van net iets boven de 1 km aan. Het kleine rondje waar ze mee begonnen, van ik schat zo'n 300 meter, ligt er ook nog steeds. Het ijs was vandaag inderdaad nog heel aardig, lekker weinig scheuren. Wel is de baan op sommige plekken wat smal, maar een kniesoor...

  Heeft iemand nog andere goede tips vlakbij Amsterdam? Voor mij is dit tot nu toe de mooiste baan.
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmiddag wederom naar de grote Poel getogen...... er hangt inmiddels een waarschuwingsbord van de ijsvereniging de Poelster dat alle veegwerkzaamheden gestaakt zijn....omdat het ijs snel dunner wordt vanwege de vele sneeuw en lichte vorst..... het zou nog 6-8 cm dik zijn en er wordt gewaarschuwd niet met grote groepen bij elkaar te gaan staan.
  Toch waren er toen ik rond enen aankwam nog wel wat mensen aan t schaatsen..... dus ook de schaatsen maar ondergebonden..... had al gehoord van anderen dat er een paar grote scheuren die slecht zichtbaar waren in het ijs zaten inmiddels.
  De eerste paar slagen had ik gelijk een scheurtje te pakken dus bom daar lag ik. Aangezien ik nog niet zo vast sta op noren.... me maar niet aan de grotere ronde van gisteren gewaagd....... het ijs was echt vergeleken met gisteren een heel stuk slechter..... soms een laagje pap.... en veel stroever... nog wel te doen vond ik. Hier en daar goed uitkijken voor de putten en stroeve stukken. Al met al, met in totaal 2x gevallen toch zo'n 10 km op de kleine ronde geschaatst. Toen ik net wegging was het inmiddels druk met schooljeugd en kinderen...... die door het gehang... sneeuwballen gooien... etc het ijs er natuurlijk niet beter op maken. Ik vrees dat het morgen gedaan is... zeker met de weersvoorspelling in gedachten.
  Wellicht ga ik nog even kijken wat het daadwerkelijk is en anders maar duimen dat er van het weekeinde elders nog geschaatst kan worden....

Deel Deze Pagina