Bosbaan en Poel (Amsterdam/Amstelveen)

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 3 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmiddag liepen en fietsten er diverse mensen op de Bosbaan, zonder enig gekraak of wat dan ook. Het ijs is echter ruw: zeer bobbelig met een (dun) laagje half vastgevroren sneeuw. Schaatsen lijkt dus wel te kunnen, maar erg confortabel zal het niet zijn.

  Ik heb begrepen dat de ijssituatie verderop in Amstelveen op de Poel vergelijkbaar is. Hier lag afgelopen vrijdag aan de noorkant nog een groot wak, maar in de zuidoostelijke hoek is het ijs zeker dik genoeg.
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Maandag 4 januari rond 14:00 was ik een rondje poel aan het rennen en ik zag een aantal mensen schaatsen aan de spoorlijnkant.
  Het was licht hobbelig, maar volgens de schaatsers daar was het goed te doen....ze hadden wel wakken en dunne plekken in het midden en bij het stadhuis gespot, maar verder leek het overal goed dicht. Ik ga vandaag zelf eens even de ijzers onderbinden.
 3. Dalfsuh

  Dalfsuh New Member

  Op www.nlroei.nl staat een webcam gericht op de Bosbaan. Zie veel sneeuw en weinig (lees geen) mensen schaatsen.
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik heb zowel zondag als maandag al geschaatst op de bosbaan. ijs is een beetje bobbelig maar goed te doen. verbaasde me erover dat ik praktisch de enige was.
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Gisteren op een sloot bij de Watercirkel in Amstelveen geschaatst. Flink staan springen op het ijs, geen kraak te horen. Het ijs is ook redelijk als de sneeuw een beetje is weggeveegd.
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Woensdag zag ik mensen op de A'veense Poel. Weet iemand hoe het daar nu is, na de sneeuw van gisteren?
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Gistermiddag ben ik even bij de poel geweest.... kant van Amsterdamse bos zeer rustig. Aan de kant bij het gemeentehuis waren en zo'n 20 man ofzo aan t schaatsen en er stonden wat mensen gewoon op 't ijs. Ben er zelf even lopend opgegaan, flink stampen niks aan de hand, maar toen ik even paar keer flink ging springen voelde ik beweging in 't ijs en gekraak. Andere plek hetzelfde verhaal, dus ik ben zonder te schaatsen daar weer weggegaan. Er wordt helaas ook niks geveegd dus ligt nog vol sneeuw en 't zal er op die manier niet echt sterker van worden.
  Vandaag even langs gereden weer nu maar 1 of 2 mensen aan 't schaatsen......
  Hetzelfde verhaal op de Bosbaan bij het Amsterdamse Bos....

  Ik begin me toch echt af te vragen waarom men in Amstelveen/Amsterdam geen banen veegt....... wordt het ijs uiteindelijk met die vorst 's nachts ook beter van. Als ik een schuiver of iets dergelijks had wist ik het wel paar man op trommelen en de poel en bosbaan eens een beetje schoonpoetsen.

  Weet er iemand hier in Amstelveen nog ergens een plek waar wel goed te schaatsen is??? Anders wordt het vrees ik morgen toch uitwijken naar een stuk verder uit de omgeving.
 8. blaffy

  blaffy New Member

  Kan helemaal aansluiten bij bovenstaande post. Op de kleine poel heeft men gelukkig wel de moeite genomen om te vegen. Erg jammer dat ze op de grote poel niet een baantje geveegd hebben. Volgens mij komt heel Amstelveen die kant op als je het goed aanpakt, maar helaas.
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik hoor hier inderdaad wel vaker over de kleine poel. Nu woon ik nog niet zo lang in Amstelveen. Misschien kan iemand mij vertellen waar je de kleine poel op kan stappen dan?
  Alvast bedankt;-)!
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  Bij de camping aan de kant van aalsmeer,bostrandweg. Bij sommige huizen langs de legmeerdijk(bovenkerk) mag je zo naar achter lopen en ook bij de kerk van bovenkerk is er een mogelijkheid.
  Succes
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag heb ik een klein uurtje geschaatst op natuurijs!
  Op de Bosbaan in het Amsterdamse bos. Prima ijs, wel met een dikke laag sneeuw, maar er viel prima op te schaatsen.
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Gisteren bosbaan langsgefietst. Toen durfde ik niet op te stappen omdat ik maar een stuk op 4 schaatsers op de hele baan telde.

  Na een kop chocola in het cafe waren er iets meer mensen en durfde ik wel. Lekker vlak ijs, maar de sneeuw maakt het lastig en vermoeiend.

  Behalve een vlak van 10m2 (echt waar) is er niets geveegd.

  Na een uurtje ben ik moet en koud gestopt.
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Goed schaatsweer vandaag hoor. Wel harde wind op de Poel en wat sneeuwduintjes, maar een aantal vegers zijn constant banen aan het vegen, je kan een goed eind rond.

  Het ijs is ook redelijk, bij de kleine Poel een rondje, koek en zopie bij de kerk en de kleine poel, met muziek.

  Aanrader
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  @ Gast ยป za jan 09, 2010 0:18 Dank je voor waar de kleine poel is. Gevonden hoor!

  Vandaag dus op de kleine poel geschaatst. Voor 't eerst van mijn leven, na altijd kunstschaatsen te hebben gehad, op Noren gestaan. Heerlijk klein geveegd rondje bij de kleine poel om de slag te pakken te krijgen.
  Ijs is redelijk. Hier en daar wat bulten en zo en stroeve plekken waar je in een keer blijft steken, maar verder keurige baan. En superstevig ijs.
  Kortom hopen dat de rest van de week niet te veel sneeuw erbij komt en het lekker blijft vriezen.......
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  Heerlijk geschaatst op een hele drukke kleine Poel. Hulde aan de mannen die de baan vegen!! Na 14.30 ontdekten ook de langslapers waar ze heen moesten en werd het wel erg vol. Doorsteek naar de grote Poel is nog geen aanrader.
 16. robdebob

  robdebob New Member

  Kleine Poel was vandaag vrij druk. De sloten naar de grote Poel zijn slecht (sneeuw, blubber, scheuren) maar wel te doen. Op de Poel was het vandaag door de hevige sneeuwval niet geweldig. Veel sneeuw en sneeuwhopen. Maar de plekken waar geveegd is (de ijsclub werkte hard) is het ijs redelijk goed. Al met al toch nog wel lekker kunnen schaatsen.
 17. dutchflea

  dutchflea New Member

  De (grote) Poel:
  De ijsclub (?) heeft vanmiddag (zondag) met man en macht met behulp van borstels en schuivers een mooie baan geveegd aan de noordkant van de grote Poel. Ze zijn begonnen met een ronde van een paar honderd meter, en aan het einde van de middag was deze al zo breed dat je met gemak met 3 man naast elkaar kan schaatsen. Prima ijs onder die sneeuw trouwens! Volgens mij waren ze ook al bezig de ronde uit te breiden, misschien kunnen we op den duur dus de hele Poel rond.
  Ook is er een pad richting de kleine Poel, maar dit is niet recent geveegd en in veel slechtere staat, met halverwege de Poel een groot stuk blubber/fondant ijs. Het is nu al leuk, maar als je de Poel helemaal rond kunt wordt het pas echt mooi!
  Het was op de grote Poel trouwens gezellig maar niet heel erg druk. Koek en zopie is er ook al.

  De Bosbaan:
  De Bosbaan is een drama: daar heb ik zaterdag geschaatst en dat was eigenlijk geen doen met die dikke laag sneeuw. Dat niemand van de roeiclub o.i.d. daar op het idee komt om er even een sneeuwschuivertje overheen te halen... :(
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  Iemand enig idee hoe het er nu voor staat op de grote/kleine poel? Ik wilde zo nog even het ijs op maar gisteren viel het vies tegen op de kleine poel, veel water op het ijs en erg veel sneeuw, ondanks dat de ijsclub erg z'n best deed het ijs sneeuwvrij te houden
 19. Anonymous

  Anonymous Guest

  Heeft iemand een idee hoe het er op de Westeinderplassen voor staat?
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  Lieve Dutchflea,

  Ben je zelf al op het idee gekomen om er even een sneeuwschuivertje overheen te halen?

Deel Deze Pagina