Beste schaats voor natuurijs?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Daikath, 25 feb 2012.

 1. Daikath

  Daikath New Member

  Op wat voor eigenschappen moet ik letten op een schaats voor natuurijs? Voor een ijsbaan kan ik schaatsen huren en kijken hoe die me op de ijsbaan bevallen. maar als ik voor de volgende periode van natuurijs klaar wil zijn, wat voor soort eigenschappen moet mijn schaats dan hebben?

  Een lang mes lijkt me wiedes, daarme kan je makkelijker uit scheuren konen en een rond geslepen voorkant lijkt me ook goed.

  Maar is er een reden waarom op natuurijs een hoge of lage schaats beter is of is dit dan enkel persoonlijke voorkeur? Alhoewel je wellicht met hefboom werking wel meer hebt aan een hoge noor.

  Ook qua klapschaatsen, je kan er wel makkelijker mee afzetten, maar blijven deze dan niet makkelijker in een scheur achter?

  Kortom, op wat voor eigenschappen moet ik letten als ik een schaats koop op de hoop op een nieuwe periode natuurijs? Want dan kan ik er geen huren en dan kijken op de ijsbaan hoe me die bevalt.
 2. Rinus

  Rinus Member

  Hier is echt al VEEL over geschreven, dus ik zou het in ieder geval ook nog even met de zoekfunctie proberen.

  Ideale natuurijsschaats: Salomons/kluunschaatsen/Zweedse schaatsen/Clicknoren/Freeskates. Allemaal hetzelfde idee van een langlaufschoen+binding op schaatsijzer.
  Laag bij de grond, licht oplopende punt, lang ijzer, met klap (minder vermoeiend), veel steun voor enkels, warm en winddicht.
 3. wortelzicht

  wortelzicht New Member

  AMEN Rinus.
 4. Daikath

  Daikath New Member

  Had al wel gekeken op de eerste pagina naar dit onderwerp, maar idd niet de zoekfunctie gebruikt.

  Maar toch bedankt dat je nogmaals het even voor me op een rijtje zet :).
 5. Rinus

  Rinus Member

  Graag gedaan :)
 6. iceman

  iceman Member


  Mooi gesproken ik zet er een kruis achter

Deel Deze Pagina