Advies bij nieuwe schaatsen

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Smurfje, 15 jan 2013.

 1. Smurfje

  Smurfje New Member

  Hallo allemaal,

  Ik ben 18 jaar. Ik ben toen ik een jaar of 5/6 was begonnen op kunstschaatsen. Toen ben ik overgestapt op ijshockey schaatsen na zo'n 4/5 jaar daarop te hebben geschaatst wilde ik graag nieuwe waar ik beter tochten op kon gaan schaatsen. Dit werden de viking unlimited deze bleken al naar een aantal keer echt niet goed te zitten, kreeg allemaal blaren enzo. Dus nu ben ik weer op zoek naar schaatsen. Ik zat te denken aan:

  - raps voltage

  - zandstra long track l

  Ik schaats graag natuurijs tochten, maar ik wil ook weer vaker naar de baan. Ik start binnenkort met schaats les om toch ook mijn techniek te verbeteren.
  Ik heb laatst de raps lion en een of andere viking conventionele schaatsen geprobeerd maar dit was geen succes ik kreeg last van mijn voeten en vond het schaatsen niet meer leuk. Ik heb de raps voltage ook geprobeerd, ze schaatsen eigenlijk best lekker alleen was er een veter haakje al afgebroken en ik las laatst ergens dat die niet meer kunnen maken.
  Geeft de Zandstra long track l genoeg steun aan de enkels? Maakt het dames of heren model nog veel uit bij de raps voltage? Wat is de high voltage eigenlijk voor schoen zou dat meer geschikt zijn? Of is een thermoplastische schoen de uitkomst?
 2. Hallo Smurfje,

  welke schaats je moet kopen is wel een moeilijke vraag. Dat is toch wel weer heel persoonlijk. De schoen moet lekker zitten en als je een redelijk goed onderstel koopt kun je daar niet zover mis in gaan.

  Met de raps Lion krijg je zere voeten, maar wat bedoel je daar precies mee? Kramp? Pijn aan de buitenkant van je voet? Zitten de veters te strak? Pijn aan je enkels?

  Hogere schoenen geven wel veel steun maar beperken je toch wel weer in het sturen, een nadeel op kunstijs, zeker als je meer techniek wilt trainen. De meeste schaatsers hebben toch wel een conventionele schoen en die zijn toch ook niet allemaal gek denk ik, het is ook een kwestie van wennen. Een thermoplastische schoen is ook een optie maar daar hangt dan wel weer een prijskaartje aan.

  Groet, Hedzer
 3. jokidoki

  jokidoki New Member

  Wat bedoel je met hoge schoen? Een combinoor/saloman achtige schoen of bestaat er nog iets tussen dit en de conventionele schoen?
  Ik heb nl laatst een paar wat oudere zandstras gezien die net boven de enkelknobbel zaten en volgens de eigenaar was dit erg prettig.
 4. Smurfje

  Smurfje New Member

  Hallo Hedzer,

  Ik de raps voltage met v8 onderstel gekocht. Bij de raps had ik last van de binnenkant en buitenkant van mij voet en het ergste was nog wel de pijn aan mijn enkels dus dat was echt niks.
  Ik denk dat ik mijn studententijd lekker op deze schaatsen blijf rijden en als ik dan afgestudeerd ben kan ik altijd nog betere en duurdere schaatsen kopen.

Deel Deze Pagina