ronding aanpassen?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door martwest, 24 jan 2010.

  1. martwest

    martwest New Member

    Ik wil graag bij het insteken meer op de buitenkanten rijden en vraag me af of het daarvoor gemakkelijker is de ronding aan te passen, bv. van 21 naar 22 of 23. Of is het effect daarvan nihil en kan ik beter gewoon doorgaan met :wink: oefenen?
  2. HA01761

    HA01761 Active Member

    Dat zou ik eerder in de afstelling van je ijzer onder je schoen zoeken. En oefenen ;)
  3. BlueSinquel

    BlueSinquel New Member

    ijzer naar binnen toe verplaatsen, heb gehoord dat dat helpt.
  4. martwest

    martwest New Member

    okee bedankt!
    Ik besef dat het vooral oefenen zal zijn, maar wil ook andere dingen niet over het hoofd zien. Ik dacht dat een grotere ronding minder nerveus zou sturen bij mijn pogingen op de buitenkant in te steken. Maar ik zal het ijzer eens naar binnen zetten en zien wat gebeurt.
    mart
  5. henk bos

    henk bos New Member

    Beste Martwest,
    Je ronding heeft hier inderdaad geen invloed op. Het verplaatsen van je ijzer kan je wel helpen om goed boven te komen. Het echte overkomen, ver op de buitenkant is een (negatief) bijverschijnsel van de zijwaartse afzet wanneer je goed je lichaamszwaartepunt heen en weer verplaatst. Dit moment van glijden op de buitenkant probeer je (wel te doen) maar zo kort mogelijk te houden omdat het slechts een loos glij moment is. (zelfs in de verkeerde richting) Het enige voordeel van (iets) overkomen is dat het je een klein moment van ontspanning in je slag kan geven.
    Kijk ook eens op http://topskating.nl/techniek/basishouding.html
  6. martwest

    martwest New Member

    Dank je, Henk!
    Denkfout aan mijn kant. Ik dacht dat de buitenkant insteken het gewenste *uitgangspunt* van een slag is en dat je daarvoor je voet iets naar binnen moest zetten, maar in feite is dit dus het *resultaat* van de afzet als ik het goed begrijp. Onze trainer deed het vanavond voor en hij boog zijn enkel inderdaad niet.
    Mooie site heb je!
    Mart

Deel Deze Pagina