Ireen Wust baan in Tilburg

Discussie in 'IJs' gestart door hollander, 23 jan 2010.

  1. hollander

    hollander New Member

    computer heeft hoofdletter probleempje, excuses... :wink:

    ik heb een vraagje over de nieuwe ireen wust ijsbaan in tilburg. ben daar gisteren wezen rijden en is goed bevallen. lekker rustig. goed ijs. moderne baan. maar nu mijn vraag; die plastic matten die daar liggen zijn een stuk harder dan het rubber van thialf of b.v. nijmegen. weet iemand of je schaatsen niet bot worden van dit specifieke tilburgse plastic/rubber... weet niet goed hoe ik het spul moet noemen.

    nog een vraagje. ik zag bijna alleen maar kunst- en hockey amateurs :roll: :lol: . is dat altijd zo, of was dit toeval.

    schaats groeten, holly
  2. martwest

    martwest New Member

    Ik zet voor alle zekerheid vanaf de bank maar één stap op de zwarte tegels. Ik zie er anderen zo overheen kluunen, maar ik vind de tegels wat hard. :shock:
    Er zijn inderdaad tijdens de recreatie-uren wel wat hockey- en kunstschaatsers, maar die gaan na een rondje doorgaans de 60 m bak in. En er zijn altijd de speciale noren-uren.
    Ik schaats er graag!
    Mart
  3. HA01761

    HA01761 Active Member

    [​IMG]
  4. BlueSinquel

    BlueSinquel New Member


    [​IMG]
  5. hollander

    hollander New Member

    ja ik vind het ook een hele mooie baan. maar wat ik overigens nog een nadeel vind zijn die metalen hekjes waar die kinderen achteraan schaatsen. een paar keer kwam ik volle vaart uit de bocht... moest ik zo'n hekje omzeilen. ook ben ik een beetje huiverig dat iemandineens zo'n hekje een zet richting binnenbaan geeft. mijns inziens mogen ze in tilburg die hekjes héél snel naar het ijshockey veldje verbannen.

    verder natuurlijk een super baan :!: en is het tijdens die noren uren erg druk :?: hoeveel rijders zou je schatten dat er dan zijn :?:

    ciao, h
  6. martwest

    martwest New Member

    Ja, die glijators zijn een goede oefening voor je reactievermogen... :lol:
    Ze zouden idd meteen naar de 60x30 baan moeten gaan. Of er zou wat meer toezicht moeten komen (ook van ouders van de kinderen zelf trouwens!) zodat de dingen vooral aan de buitenkant blijven.

    De norenuren zijn niet overdreven druk. De laatste keer dat ik er was, schaatsten er circa 75 rijders, dus da's best te doen.

    Mart
  7. Niek

    Niek New Member

    Ik ben er zelf geweest met onze schaatsvereniging tussen kerst en oud&nieuw. Mooie baan met schone kleedkamers wat wij vanuit Den Haag niet echt gewend zijn. Ijs zeer matig tot slecht, maar dat kan aan drukte van kerstvakantie liggen. Wel viel het op dat er golfjesijs lag dat een leuk klapperend effect gaf tijdens het ridjen. Het leek wel alsof het ijs was opgevroren tijdens windkracht 8. Dit was allesbehalve prettig en lag waarschijnlijk aan het te snel opvriezen na het dweilen. Ook spannend was het oversteken van de dweilmachine naar de baan in het midden op het terrein. Zonder enige aankondiging kwam de ijsmachine het ijs op dwars over de 400m baan en zo naar het middenterrein. Dit had spectaculaire gevolgen voor met name de wat snellere jongens die komende uit de bocht met een flinke gang (rondjes 40) toch behoorlijk rap moesten remmen.

    Kortom gaat nog niet helemaal goed, maar service aan de balie, en de inrichting geweldig.
  8. Lindekh

    Lindekh Member

    Wust zegt op nu.nl dat het ijs in Thialf slecht is. Maar wel met een bijzondere verwijzing naar "haar eigen" baan. :p Klinkt niet heel optimistisch.

Deel Deze Pagina