wie heeft er al ervaring met de Sharp master

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door smurf, 22 jan 2009.

  1. smurf

    smurf New Member

    Zag bij de winkel de Sharp Master liggen.
    Maar wie heeft er al ervaring met het apparaat.
    Werkt het echt zo goed en makelijk zoals ze op de film laten zien.

    Zo ding kost toch 140 euro, dus voordat ik dat koop wil ik
    wel eens weten of dat echt zo goed gaat.

    Wie o wie.
  2. Tjark

    Tjark Active Member

    Ik heb er laatst 1 in handen gehad, maar nog geen schaats mee tegen gekomen die ik ermee wilde slijpen (en ik doe 't iig zeker niet met m'n eigen schaatsen ;) )

    't lijkt me een leuk ding, maar veeeel te duur, 150 euro. Voor 50 euro lijkt 't me ideaal voor de recreant die 1x in de week/2 weken een keertje schaatst.
  3. doddeltje

    doddeltje Member

    vorige week vergeten mijn schaatsen te slijpen na het natuurijs. Bij de eerste bocht op de ijsbaan uiteraard bijna onderuit gegaan!

    ik dus de schaatswinkel in (in Breda) met de vraag of ik even een slijptafel kon gebruiken. Ze hadden er geen vrij, maar wel zo'n sharp master. Ik heb dat ding dus maar even gebruikt, een paar minuutjes per schaats. Wonderen deed het niet, maar mijn schaatsen waren wel duidelijk scherper (zodat er in ieder geval terug op te schaatsen viel)
  4. smurf

    smurf New Member

    hmm dus nog maar even wachten met kopen.
  5. Chr1s

    Chr1s New Member

    Er is tegenwoordig een website met webshop online waar de Sharp Master goedkoper kan worden aangeschaft.

    Omdat ik zelf bij die website ben betrokken zal ik hier geen link plaatsen om de schijn van reclame/spam te vermijden, maar wie geïnteresseerd is kan mij via dit forum een privébericht sturen en dan geef ik je graag de link.
  6. Tjark

    Tjark Active Member

    en is dan goedkoper meer richting de 50 euro of richting de oude 150 euro? :)

    --edit-- 99 euro dus op sharpmaster.nl.
  7. bantega

    bantega Member

    nog meer ervaringen? Zo langzamerhand zou toch duidelijk moeten zijn of idt werkt? Als hun claim klopt, zie ik niet waarom je het niet zou gebruiken. Of is de schaatswereld weer es te conservatief (klapschaats bestond ook al mer dan tien jaar voordat de eerste seriuze schaatser zich er aan waagde)
  8. RedHotWilliePepper

    RedHotWilliePepper New Member

    Ik heb wel eens een Sharpmaster gebruikt, maar het heeft niet mijn voorkeur. Het idee om met een kleiner oppervlak van een 'steen' vergelijkbaar met een afbraamsteentje te slijpen is prima, ik had echter niet het gevoel dat ik de sharpmaster continue haaks op m'n ijzer kon houden. Het systeem is wat te ruim wellicht, wat weliswaar nodig is om verschillende ijzers te kunnen passen, en biedt te weinig zijdelingse druk/klemming daarvoor, wat op zijn beurt ook weer nauwelijks anders kan waarschijnlijk vanwege de verschillende hoogtes ijzers en diktes van buizen. Ik weet het exacte resultaat overigens niet meer, het was ergens in het vorige seizoen dat ik het apparaatje één of twee keer heb gebruikt. Ik kan je dan ook niet meer vertellen of ik ook daadwerkelijk scherpe (=haaks) en minder scherpe (=niet geheel haaks) delen op m'n ijzers had.

    Ik kan me wel voorstellen dat het voor een recreant die even z'n combinoor wil bijscherpen ruim voldoende doet, maar ik houd het toch maar bij de tafel en stenen.
  9. dutchflea

    dutchflea New Member

    Volgens de maker is dat dus niet het geval, zie einde video: "een lichte druk op de pal en hij houdt hem zuiver haaks".

    http://www.sharpmaster.nl/schaatsen-sli ... en-slijpen

Deel Deze Pagina