Stuk uit schaats gebroken

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door RenevdK, 11 jan 2010.

  1. RenevdK

    RenevdK New Member

    Ik heb vorig jaar een nieuw paar Viking Marathon 1 laag schaatsen gekocht. Pas afgelopen zaterdag heb ik ze voor het eerst in gebruik genomen. Ze schaatsten heerlijk moet ik zeggen. Echter gisteren ging het mis. Doordat er nogal wat sneeuw op het ijs lag, waren de scheuren slecht zichtbaar en ook ik moest er 1 keer aan geloven. Toen ik opstond en weg wilde rijden merkte ik direct dat er wat mis was. Een vlugge blik op mijn rechterschaats gaf aan dat de voorbuis iets krom stond. Balend omdat dit pas de tweede keer was dat ik deze schaatsen droeg ben ik naar de kant geschaatst om de schade te bekijken. Wat schetste mijn verbazing dat er ook nog eens een heel stuk van het glijstaal aan de voorkant was afgebroken. Mijn vraag is nu: is dat een normaal risico voor een dergelijke schaats en heb ik gewoon vette pech of kan ik aanspraak maken op garantie vanwege een materiaaldefect in het glij-ijzer. Het glijstaal bij de marathon 1 is gemaakt van koolstofstaal 59-60 Rockwell.
  2. HA01761

    HA01761 Active Member

    Ik denk dat een scheur op natuurijs gewoon een gevalletje pech is :cry:
  3. ducatif1

    ducatif1 Member

    Terug naar je schaatswinkel. In het verleden ook bij mij gebeurd. En binnen een week terug met een nieuwe buis. Hoefde alleen de verzendkosten te betalen. Viking gaf toen (jaren 80 in de vorige eeuw) levenslang garantie.
  4. sjeve schaats

    sjeve schaats New Member

    Je geeft zelf al aan in een scheur gereden te zijn. Pech dus!
  5. RamonB

    RamonB New Member

    Ik zou het navragen bij de winkel waar je ze gehaald hebt en eventueel daarna bij Viking.

    De reden waarom is niet direct van toepassing enkel als er om gevraagd wordt. Het lijkt mij ook niet geheel normaal dat je ijzers breekt als je ergens in rijd, je ijzer zou toch sterker moeten zijn als het ijs.

    Je kan het gewoon beter navragen in de winkel als op het forum, al heeft iemand het al eens gehad hoeft het niet te betekenen dat het bij jou hetzelfde afgehandeld wordt.

Deel Deze Pagina