Aegon Kwalificatie Tournooi

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 24 nov 2009.

  1. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Waarom niet Bob de Jong in de TP: hij reed onlangs een baanrecord op de 3km in Berlijn.
  2. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    Die wil zelf niet.
  3. Jan Rap

    Jan Rap New Member

    Voor de TP dames zijn er juist genoeg alternatieven. Wüst, De Vries en Valkenburg lijken me zekerheden. Daar komt er dan één bij, ik denk Groenewold (als ze meegaat), anders zal er wel iemand aangewezen worden (Van Deutekom/Voorhuis) want daar is sowieso plek voor. De Control-dames lijken me volledig uit beeld voor de TP, en terecht.
  4. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Omdat-ie (net als Shani) op alle vijf individuele afstanden wil uitkomen?
  5. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    Maar het is dus afwachten of dat mag, want ook in dat geval nemen we 1 vrouw alleen voor de TP mee, en het is afwachten of dat dus mag van de ISU.
  6. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member


    ad2) Daar komen Wopke en Orie samen wel uit, denk ik.
    ad 3). Inderdaad ben je als land niet verplicht om te kiezen uit diegenen die al een afstand op de OS gereden hebben. Maar de ISU kan op grond van deze regel wel mensen weigeren die alleen op de Team Pursuit ingeschreven worden en niet ook (al is het maar als reserve) op een individuele afstand.
    Ik denk dat het probleem overigens niet zo zeer bij de mannen speelt, als wel bij de vrouwen. Op welke individuele afstand gaan we nl. die laatste, 10e aanwijsplek inschrijven?
  7. Jan Rap

    Jan Rap New Member

    Mocht de ISU moeilijk doen over rijders alleen voor de TP, dan kan de eventueel aangewezen rijdster bij de dames natuurlijk gewoon de 5k rijden. Dus dat lijkt me geen probleem.
  8. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    [quote="Mjøsaman]Inderdaad ben je als land niet verplicht om te kiezen uit diegenen die al een afstand op de OS gereden hebben. Maar de ISU kan op grond van deze regel wel mensen weigeren die alleen op de Team Pursuit ingeschreven worden en niet ook (al is het maar als reserve) op een individuele afstand.
    Ik denk dat het probleem overigens niet zo zeer bij de mannen speelt, als wel bij de vrouwen. Op welke individuele afstand gaan we nl. die laatste, 10e aanwijsplek inschrijven?[/quote]
    Dat is het probleem niet, er staat helemaal niets over reserves in de ISUregels. Als dat zo zou zijn, dan nemen we Verheijen bij voorbaat al mee als reserve op de 5000 en/of WOH als reserve op de 1500. Dan is het probleem opgelost. Maar daar gaat het volgens mij helemaal niet om. Dan is het simpel op te lossen door de 10e persoon als reserve in te schirjven op een afstand. Maar goed, de ISU moet eerst aan de KNSB duidelijkheid geven, laten we daar maar op wachten.
  9. rja

    rja New Member

    Dat had ik nog nergens gelezen.

    Maar als de nood aan de man is ?
  10. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Dat is het probleem niet, er staat helemaal niets over reserves in de ISUregels. Als dat zo zou zijn, dan nemen we Verheijen bij voorbaat al mee als reserve op de 5000 en/of WOH als reserve op de 1500. Dan is het probleem opgelost. Maar daar gaat het helemaal niet om.[/quote][/quote][/quote]

    Jawel hoor:
    The "entries by name" to be submitted before the deadline for entries of Skaters for the Olympic Winter Games, must indicate in which event(s) each Skater is considered for participation. For each event/distance, the number of Skaters indicated can be maximum one more than the allocated ISU Member/NOC quota for the event/distance. When on site of the Olympic Winter Games, the final entries for each individual event/distance shall be made (deadline: 3 days prior to the event), the ISU Member/NOC can only enter Skaters according to these indications in the "entries by name".

    en dan komt het zinnetje over het to be expected:
    For the Team Pursuit events the ISU Members/NOCs may select their team (consisting of 3 or 4 Skaters) at their discretion among Skaters who have been entered for the Olympic Winter Games, but it is expected that all members of the team have been entered for the Olympic Winter Games with the intention also to fill an allocated quota place for at least one individual event/distance.
  11. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    Maar dan is het toch simpel? Stel Verheijen wint AKT 2, 5000 meter en WOH wordt tweede, dan zetten we WOH toch gewoon als reserve bij de 1500 meter (hij werd daar 4e op) en als reserve bij de 5000 ook nog eens (tweede geworden op AKT 2) en Verheijen gaat gewoon mee als 5000 meter man. En Verheijen en WOH doen dan mee aan de TP. Ik snap het probleem dan niet als het zo ligt.
  12. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    En nu? Moet ik hier nu uit opmaken dat er een AKT2 komt op de 3000m?
  13. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Nee:

    Conform de regels heeft Groenewold dus recht op haar ticket. Wil ze deze niet, dan zal waarschijnlijk (zoals Zonnebloem al zei) de Vries hem rijden omdat zij toch al op de Spelen is.
  14. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    met het risico dat ik te snel 4 pagina's heb bijgelezen en allicht iets over het hoofd heb gezien

    Indien we voooor AKT2 iemand aan moeten wijzen, dan kom je volgens mij in de knoop.

    Stel, je wijst nu WOH aan (NEE nee please nee) en hij wint AKT2-5km, dan heeft hij recht om de 5km te schaatsen, maar hebben we ookal de aanwijsplek gebruikt en zit je nog steeds met het probleem voor de TP: Kramer, AKT2-5k, Tuitert en Kuipers. Immers, de aanwijsplek was al gebruikt.

    Overigens, NL is niet de enige die speciaal iemand mee wil nemen voor de TP. Nu Davis niet mee zal doen op de TP voor USA, hebben ze aangegeven Jonathan Kuck in te zetten. Voor zover ik weet, heeft hij zich niet individueel geplaatst.
  15. bantega

    bantega Member

    Wat een laf risicomijdend besluit; de nr 4 vd 5000m wel mee en Mulder niet. :x
    Mulder is coming man, stijgende lijn, wordt alleen maar beter, heeft als enige dit jaar meen ik, NR gereden.
    TP winnen we toch wel. Shani doet niet mee. Met B- en C-ploeg zijn WB's gewonnen. Wat hebben we aan de nr4 van de 5000 m (die dus niet sterk genoeg was om zich te plaatsen!). TP is 3100m in een treintje. Kan Tuitert dus prima aan. Zou Groothuis ook nog prima lukken. :!:
    Evt alleen maar in de kwartfinale; die win je nog met Smeekens, Mulder en Bos...
    :wink:
  16. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Daar kan ik mee leven. :) Hoewel ik 't wel sneu voor Groenewold zou vinden. En dan hebben we inderdaad een extra TP vrouw nodig als 4e vrouw.
  17. bantega

    bantega Member

    Ik begrijp toruwens niet waarom er geen AKT II is tussen Kuipers (zonder Q) en Mulder
  18. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Nu alles ook op KNSB.nl staat kan het volgende geconcludeerd worden:

    Wat zeker is
    heren:
    500: Smeekens
    1000: Kuipers, Groothuis, Tuitert, Bos
    1500: Kuipers, Groothuis, Tuitert, Kramer
    5000: Kramer, de Jong, AKT2(1)
    10000: Kramer, de Jong, van der Kieft

    AKT2(1), 5000: Verheijen/ODH/Blokhuijsen/Verweij/de Vries

    dames:
    500: Gerritsen, Boer, van Riessen, AKT2(1)
    1000: Gerritsen, Boer, van Riessen, AKT2(2)
    1500: Gerritsen, Boer, van Riessen, Wust
    3000: Wust, Valkenburg
    5000: de Vries

    AKT2(1), 500: Timmer, Oenema
    AKT2(2), 1000: Timmer, Wust, Bruintjes

    Wat twijfelachtig is op basis van de berichten van de knsb

    heren:
    - 500 meter: Kuipers en Bos (als de derde en vierde man)
    - Mulder (als tweede man) op de 500 meter of aanwijsplek voor derde man op de TP

    dames:
    - Of Groenewold haar ticket op de 3000 meter wil
    - Of de tweede plek op de 5000 meter wordt ingevuld (hangt af van de voorbereiding voor TP). Wel duidelijk dat als die wordt ingevuld, dat dat met een 3000 meter rijdster is.

    Totaal onduidelijk op basis van de berichten van de knsb
    - Wie rijden de TP vrouwen (waarschijnlijk Wust, de Vries, Valkenburg + Groenewold als ze rijdt + aanwijsplek als dat mag van ISU)
    - Wie rijden de TP mannen (waarschijnlijk Kramer, winnaar AKT2 + Kuipers of Tuitert op basis van keuze Wopke en Orie + aanwijsplek als dat mag van ISU)
  19. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Nee, lijkt me ook. It is expected hebben we zowel gecoverd. Maar of het "the intention" is?
    Overigens kan ik best leven met de regel. Het zou jammer zijn als er mensen naar de Spelen gaan puur als reserve, terwijl aan de andere kant schaatsers met kwaliteiten niet mogen vanwege de quota.
  20. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Is deze regel nieuw. Vier jaar geleden deden Mark Tuitert en Rintje Ritsma zonder dat ze aan een afstand mee deden. Ik meen me te herinneren dat ze wel als reserve voor een afstand waren ingeschreven.
    Wil de ISU de keuzemogelijkheden van de individuele landen nog meer beperken.
    Aan de ene kant propageren ze het specialisme aan de andere kant houden ze dat tegen met quota's.

Deel Deze Pagina