Aegon Kwalificatie Tournooi

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 24 nov 2009.

  1. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    It is expected? Geen worden dat je gezeik krijgt als je zo je regels opstelt.
  2. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Tsja, het APPM kamp zal nu samen met het Orie-kamp pleiten dat zowel Tuitert en Kuipers goed genoeg zijn voor de TP. Kennelijk denken de bobo's er niet zo over, gezien het feit ze nu al besloten hebben de aanwijsplek voor de TP te gebruiken. Maar die regels van de ISU zijn inderdaad vaag, met hun 'expected'.
  3. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    Ik vind Mulder wel grootsprakerig hoor, 1 keertje een derde plek in een WC gereden in zijn leven..... En de nr. 3 op het AKT 1 geworden, niet eens de nummer 2 en formeel was hij niet eens gekwalificeerd voor de OS na de 500 meter na het AKT 1. Formeel had hij een AKT2 moeten rijden tegen Kuipers. Dus was hij ook pas dan zeker geweest van de OS. Als Kuipers zich niet op een andere afstand had geplaatst was dat zo geweest. Dat heeft geen zin en zo, dat AKT 2 op de 500 meter, maar het is natuurlijk wel zo. Ik begrijp dat hij teleurgesteld is, maar ik vind hem te hoog van de toren blazen, het gaat wel om het belang van de TP waar kans op goud is.
  4. Jan Rap

    Jan Rap New Member

    Als de aangewezen rijder inderdaad ook een individuele afstand moet rijden is het misschien een goed idee om WOH dan op de 1500m te laten starten ipv Kramer...
  5. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Ik heb geen rechten gestudeerd maar volgens mij is "it is expected" zeker niet wettelijk bindend...
  6. ChouChou

    ChouChou New Member

    Ik heb dit nog nergens gehoord: V/d Kieft voor TP !

    Ik weet het niet, maar gegeven zijn optreden lijkt me dit heel redelijk. Waarom zou hij minder zijn dan WOH, Blokhuijsen of de Vries (deze zeker). Ik heb niet de moeite genomen zijn resultaten erbij te pakken van NK-afstanden/skate-offs etc, maar gegeven het AKT lijkt hij mij een goede schaatser met voldoende snelheid voor de TP.

    Wellicht dat zijn slag enigzins afwijkenkend is.

    ----------------------------------------

    Verder de volgende punten:

    * Ik zie ook nergens het bericht van een AKTII voor 3k dames - Heeft iemand een bron ? (op een KNSB site - ik zie slechts dit: http://www.knsb.nl/topsport/nieuws/2009 ... en-missen/
    * Ik begrijp ook niet de procedure omtrent plaatsing voor 5k dames. Ik meen te hebben gelezen in het reglement dat een AKTII voor deze afstand niet de bedoeling was. Wordt dit een aanwijsplek (van alleen de reeds geplaatsen ?). Lijkt me ideaal voor Voorhuis, ook voor de TP. Heeft ze ook voldaan aan eisen van USI.
    * Mocht Verheijen slechts tegen Verweij & de Vries rijden op het AKTII, dan valt ook in mijn ogen Wust af voor AKTII 1000m. Verloren van Bruintjes.
  7. ChouChou

    ChouChou New Member

    OK - stel dat Wennemars aangewezen zou worden, dan voldoet hij aan de regels. Hij kan zeggen:
    Voldaan aan de regels ;) !
  8. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Ik zie Van der Kieft niet als kandidaat voor de TP. Die jongen is een pure stayer, en zal na de start van Kramer gelijk 100 meter achter liggen. Hij zal geen moeite hebben met 8 ronden, maar als je een PR van 1.51 op de 1500m hebt, dan ben je niet snel genoeg. En zijn slag is ook redelijk afwijkend.
  9. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Ze hadden net zo goed kunnen zeggen dat WOH de aanwijsplek krijgt. Dat ligt er nogal dik boven op.
  10. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    De TP is toch korter dan de 5k. Dus een goede 1500m is ook belangrijk. ODH, Verheijen en Blokhuijsen kunnen dit over het algemeen toch beter dan van der Kieft

    De aanvankelijke bron is het twitter-bericht van Jaap Stalenburg: "deur blijft open voor renate groenewold. nu niet geplaatst, nieuwe kans bij akt 2"
    Het nu.nl bericht over Groenewold lijkt te suggereren dat de tweede plaats voor de 5k misschien open wordt gehouden en anders wordt aangevuld met een 3k: http://www.nu.nl/sport/2153769/groenewo ... icket.html
    Goed punt
  11. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    Er is nog veel onduidelijk:
    -wie wordt de nr 3 op de 3000 meter als Renate niet gaat en hoe gaan ze die nummer drie dan bepalen?
    -wordt Tuitert of wordt Kuipers aangewezen voor de TP (beiden hebben meegetraind van de zomer, Groothuis niet, dus die wordt het niet)
    -zijn de Vries, Wust en Valkenburg aangewezen voor de TP?
    -en dan nog die juridische onduidelijkheid, maar er staat "it is expected", dus dan kun je nooit juridisch hard maken dat het moet natuurlijk, lijkt mij.

    Tweede plek op de 5000 wordt niet ingevuld bij de vrouwen zegt Koops, tenzij iemand hem wil rijden van de vrouwen die er zijn, maar dan alleen als het niet ten nadele van de TP later tijdens dat tournooi gaat. Lijkt me goed besluit. TP is toch een kans op een medaille en de tweede persoon op de 5000 meter heeft dat niet. Heeft Wust dus toch voor niks die 3000 meter gereden in SLC, jammer voor haar (maar wel vaderlandslievend natuurlijk :eek: :) :D Daar kunnen de Corntrolmensen een voorbeeld aan nemen die alleen hun eigen lijn gevolgd hebben, nooit mee hebben gedaan met de TP in WCverband, maar nu wel gillen op de TP te willen starten).
  12. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Inderdaad. Bovendien:
    - Wordt de aanwijsplek op de TP, inderdaad de nummer 2 van het AKT2 op de 5000m of wordt hij aangewezen... (met inachtneming EK allround en AKT2)?
    - Komt er nog een extra aanwijsplek voor de vrouwen TP. Zo ja, hoe wordt die bepaald (in andere woorden, heeft van Deutekom nog een kleine kans op de Spelen?)

    Ik vind dat knsb lang op zich laat wachten met de berichtgeving. Maar ja, beter zorgvuldig dan te snel.
  13. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    En wie mogen er dan allemaal meedoen aan die skate off? Er zijn verder geen dames met kwalificatie. De Vries, van Deutekom, Voorhuis, Kleinsman en Nauta zijn voor de hand liggende namen. En ook Ensing eindigde nog voor Groenewold. Dan krijg je bijna eenzelfde wedstrijd als het AKT1, met slechts 6 deelneemsters minder. :roll:
  14. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    1) Dat gaan de wijze mannen doen (overigens hebben ze niet veel keus, denk ik).
    2) Lijkt me wel
    3) Wat in ieder geval niet mag, is iemand sturen met alleen de team pursuit achter zijn naam. Maar als je een beetje handig rommelt met de reserves, kan dat de facto wel zo uitkomen. Je mag per afstand/event 1 schaatser als reserve aanmelden. Vraag van Koops cs. is blijkbaar of ze 5 mensen mogen/moeten inschrijven voor de team pursuit (4 + 1 reserve). In dat geval kunnen ze namelijk Tuitert en Kuipers ook nog op die lijst zetten (of De Jong). Aan de andere kant zeggen de regels ook dat de landen "at their discretion" schaatsers voor de team pursuit mogen kiezen uit de ingeschrevenen. In dat geval hoef je dus nog helemaal op voorhand niet aan te geven wie de team pursuit gaat rijden.
  15. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    Dit staat op de site van NOC/NSF, niets over de TP wordt er gemeld dus:


    Veertien schaatsers zeker van Spelen


    HEERENVEEN (ANP) - Anderhalve maand voor de start van de Olympische Spelen zijn veertien schaatsers verzekerd van een startbewijs in Vancouver. Dat maakte de schaatsbond KNSB en sportkoepel NOCNSF donderdag bekend. Drie resterende startbewijzen worden eind januari bij het tweede kwalificatietoernooi verdeeld.


    Bij de mannen zijn de volgende rijders zeker van deelname: Sven Kramer (1500, 5000 en 10.000 meter), Simon Kuipers (1000, 1500), Stefan Groothuis (1000, 1500), Mark Tuitert (1000, 1500), Jan Smeekens (500), Jan Bos (1000), Bob de Jong (5000 en 10.000) en Arjan van der Kieft (10.000). De derde plek op de vijf kilometer wordt bij het OKT II verdeeld, de tiende positie gaat in principe naar een rijder voor de ploegachtervolging. Daarnaast is de kans groot dat Bos en Kuipers in Vancouver ook op de 500 meter starten.


    Bij de vrouwen gaan de startbewijzen naar Annette Gerritsen (500, 1000, 1500), Margot Boer (500, 1000 en 1500), Laurine van Riessen (500, 1000 en 1500), Ireen Wüst (1500 en 3000), Diane Valkenburg (3000) en Elma de Vries (5000). Het vierde ticket op de 500 en 1000 meter wordt verdeeld op het OKT II. Eind januari wordt bepaald of Renate Groenewold haar ticket op de drie kilometer wil verzilveren, de TVM-rijdster kampt momenteel met een vormcrisis. Het tiende ticket wordt gebruikt om de achtervolgingsploeg te versterken
  16. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    2) dat was juist mijn vraag: Tuitert of Kuipers? of eventueel: in Vancouver beslissen wie van de 2?
    3) daar gaat de juridische discussie nou juist over, dus je stelligheid is niet juist: de geleerden zijn er op aan het studeren. Mij lijkt iemand met alleen TP mag wel, want er staat "it is expected" en er staat niet dat het verplicht is.
  17. arki

    arki New Member

    -Ik verwacht dat als Renate niet rijdt, de Vries die plek zal innemen. Als ze wel rijdt, lan ze wellicht ook de 5 KM rijden.

    - Ik denk dat Tuitert de voorkeur zal krijgen boven Kuipers, gezien de opmerkingen die Kramer gisteren weer maakte over het feit dat hij vorig jaar Kuipers moest duwen. Kramer heeft volgens mij wel de belangrijkste stem voor de TP.

    - Voor de TP dames zijn er weinig alternatieven. Misschien Gerritsen?

    - Juridisch lijkt het op basis van de regels wel te mogen om een extra TP rijder in te schrijven. Echter men heeft nu een toelichting gevraagd aan de ISU. En daarin kan de ISU de regels wel wat scherper formuleren natuurlijk. Het blijft dus even afwachten.
  18. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Het lijkt erop dat ze geen antwoord meer gaan geven op onze vragen:

    Verzameling van de vragen (Zonnebloem en dedeut):

    -wie wordt de nr 3 op de 3000 meter als Renate niet gaat en hoe gaan ze die nummer drie dan bepalen?
    -wordt Tuitert of wordt Kuipers aangewezen voor de TP (beiden hebben meegetraind van de zomer, Groothuis niet, dus die wordt het niet)
    -zijn de Vries, Wust en Valkenburg aangewezen voor de TP?
    -en dan nog die juridische onduidelijkheid, maar er staat "it is expected", dus dan kun je nooit juridisch hard maken dat het moet natuurlijk, lijkt mij.
    - Wordt de aanwijsplek op de TP, inderdaad de nummer 2 van het AKT2 op de 5000m of wordt hij aangewezen... (met inachtneming EK allround en AKT2)?
    - Komt er nog een extra aanwijsplek voor de vrouwen TP. Zo ja, hoe wordt die bepaald (in andere woorden, heeft van Deutekom nog een kleine kans op de Spelen?)

    Extra vraag:

    - Wie wordt de nr 4 op de 500 mannen. Ik zou zeggen Groothuis (best of the rest op AKT). Maar staat hier niet in..
  19. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    Dezelfde tekst als op NOC/NSF staat en die ik hier geplaatst heb, staat nu ook op de KNSB-site. Dat betekent dat er zo te lezen toch geen AKT2 op de 3000 meter komt en dat is ook terecht, want er was geen gekwalificeerde op plek 1of 2. Dan zou in principe, als Renate niet gaat, de Vries de 3000 kunnen rijden, als "toegevoegde rijder", omdat ze er toch al is ( en ze was vierde op de 3000 meter, de beste van degenen die "er toch al zijn in Vancouver" op de 3000).
    Dan is het wachten nu nog op duidelijkheid van de ISU over dat "it is expected". Belangrijke duidleijkheid voor Nederland, want zowel bij de mannen als de vrouwen willen we het liefst 1 rijder meenemen speciaal alleen voor de TP.
  20. RjSports

    RjSports New Member

    Ik vind dat je de ploegen achtervolging niet in gevaar moet brengen, tuitert en kuipers kunnen net de 1500 aan en ze zouden kei hard moeten lossen als Kramer de gas hendel open draait.

    Ik vind het heel jammer voor Mulder, maar dan had hij moeten winnen. Nu moet je gewoon hopen dat Verheijen zich plaatst en dat Verweij, Blokhuizen of Olde Heuvel word aangewezen en dan winnen we goud op de ploegen achtervolging.

Deel Deze Pagina