Aegon Kwalificatie Tournooi

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 24 nov 2009.

  1. Zavo

    Zavo New Member

    Over de 1500 van Kramer:
    Zijn 500m (PR) laat zien dat Kramer de snelheid wel heeft om een veel betere eerste 700 meter te rijden. Ik denk dat er toch ook iets mentaals speelt op die afstand bij hem. Hij heeft daar gewoon niet het vertrouwen zoals op de lange afstanden. Ik denk dat hij toch te weinig korte afstanden rijdt. Kijk hoe een Bokko vooruit is gegaan op de 1500m, die rijd veel vaker korte afstanden, dat zou Kramer ook moeten doen. Veel wedstrijden rijden is echt niet zo slecht, kijk naar Bokko, kijk naar Davis.
  2. Jan Rap

    Jan Rap New Member

    1000-4 staat op 14, 500-2 op 15 en 500-3 op 17. Daartussen zit nog een 1500-4 (op 16) maar die is niet meer van belang aangezien Kramer al op een andere afstand gaat. Dus 500-2 is per saldo hetzelfde als 500-3.
  3. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    Ik vind het probleem van Kramer het probleem van de hele TVM-ploeg: gebrek aan snelheid. En/of ook techniek-problemen.
  4. Cyclad

    Cyclad New Member

    Eens. Het viel me ook op, 26.7 is te langzaam als je een rondje van 25.7 in de benen hebt. Wellicht wilde Kramer niet stikkapot gaan, want zijn 2e volle ronde was heel goed met een verval van slechts 0.5 seconde. Er zit veel meer in voor Kramer op de 1500 meter.
  5. Cyclad

    Cyclad New Member

    Dat is te makkelijk. Op de 500 meter schudde Kramer een rondje van 25.7 uit de benen.
  6. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik baal ontzettend dat Erben zich niet geplaatst heeft, had liever gehad dat Sven zich dan niet had geplaatst. Maar goed nu maar hopen dat morgen Bob en Carl zich gewoon plaatsen voor de 10. Als Carl zich dan ook plaatst voor de 5 kan bestaat er een team van 9 man en kan er een 10e worden aangewezen voor de TP. Ik gun het Erben enorm, maak ik geef Wouter goede kansen na zijn super 1500 vandaag. Daarnaast is Wouter wat geschikter voor de baan in Vancouver. Ik hoop wel dat dit besluit snel gaat worden genomen en niet pas na het OKT2. Het OKT2 komt helemaal slecht uit nu, ook Ronald Mulder zal nog tot dan moeten wachten voor hij zekerheid heeft over de Spelen.
  7. sportman

    sportman New Member

    Jammer van Erben, hopelijk krijgt hij een aanwijsplek voor de Ploegenachtervolging.
  8. IKE

    IKE Active Member

    als control niet de fout maakt om ook op het WK sprint te gaan rijden met gerritsen,boer,kuipers en groothuis
    zal het wel goed komen gewoon lekker rustig de zon opzoeken en trainen voor de OS lijkt mij
    ben benieuwd morgen of overmorgen zal wel bekend worden wie er naar het WK sprint gaan
    hoop toch echt dat de control schaatsers daar niet bij zijn
  9. Joanne

    Joanne Member

    Daar ben ik ook bang voor, met eerdere seizoenen in m'n achterhoofd.
  10. Jeroen90

    Jeroen90 New Member


    De deelnemers voor het Wereldkampioenschap sprint worden pas bekend na de Aegon Nederlandse Kampioenschappen Sprint In Groningen van 9 en 10 januari.

    Enee Sabine, helaas kan de aanwijsplek pas bekend worden na AKT2, omdat er dan pas bekend is hoeveel deelnemers Nederland heeft.
  11. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    Ik verwacht dat ze morgen toch al wel 3 van de 4 TP-plaatsen bekend zullen maken bij de mannen en de vrouwen.
  12. sharky

    sharky New Member

    Het duizelt kwalificatie getalletjes voor mijn ogen. Nou ja de grote lijn is wel duidelijk. Tja topsport is hard, heel hard, maar wie gewonnen heeft, heeft gewonnen. Supersneu voor Erben natuurlijk maar het is niet anders, hij is gewoon niet snel genoeg. Wat de TP aan gaat, weet ik ook niet of je voor Erben moet gaan, ik vraag me echt af of hij daar nu goed genoeg voor is. Wouter Oldeheuvels 1500 was erg veel belovend.

    Op 1 of andere manier vind ik dit OKT veel minder spannend dan 4 jaar geleden. Zal vast aan mij liggen, was er toen veel meer mee bezig.
    De 5km vrouwen morgen wordt zeker niet het spannendste, nou ja, mis ik ook lekker niks, want die ga ik missen en ik denk niet dat ik de moeite zal nemen om die ritten zondag nog te gaan zitten kijken.
  13. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik denk dat de Control rijders wel hun vorm behouden. Sprinten/middenafstand is een heel andere belasting dan lange afstand/allround. Davis reed in het vorige Olympische seizoen ook het hele jaar in de top op de 1000/1500m.(won World Cups in novemer, Olympisch kampioen en in maart nog WK allround) Ik zie niet waarom anderen dat ook niet kunnen.
  14. Joanne

    Joanne Member

    Omdat dit in vorige jaren helemaal niet zo goed is gegaan. Bijvoorbeeld: Kuipers, Tuitert, Groothuis in het begin van het seizoen podium, wk afstanden niks..
  15. Cyclad

    Cyclad New Member


    Ik maak me over Groothuis geen zorgen, die jongenis erg stabiel in zijn prestaties. Mark Tuitert en Simon Kuipers zullen nu zo ongeveer wel weten hoe ze goed moeten zijn en goed moeten blijven. Ik heb er wel vertrouwen in.
  16. Jeroen90

    Jeroen90 New Member

  17. Jeroen90

    Jeroen90 New Member

    Verheijen rijdt na van der Kieft. Verheijen weet dus wat hij moet rijden!
  18. Zavo

    Zavo New Member

    Het is inderdaad wel vaak zo dat die ploeg van Orie op de WK afstanden niet zo goed meer is, gelukkig zijn de spelen iets eerder in het seizoen. Maar de concurrentie is sowieso erg sterk op die afstanden. Op de 1000m geef ik ze goede kansen, maar op de 1500 verwacht ik eerlijk gezegd geen medaille voor Nederland.
  19. Jeroen90

    Jeroen90 New Member

    Wat is jullie voorspelling voor morgen op de 1.000 meter vrouwen, 10.000 meter mannen en 5.000 meter vrouwen?

    Van mij:

    1.000 meter vrouwen:

    1. Margot Boer
    2. Annette Gerritsen
    3. Laurine van Riessen
    4. Ireen Wüst

    10.000 meter mannen:

    1. Bob de Jong
    2. Arjen van der Kieft

    5.000 meter vrouwen:

    1. Elma de Vries
  20. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    Ik denk op de 10000 gewoon de Jong en Verheijen. op de 5000 maakt het niet zo uit, ik hoop dat de Vries goed rijdt, want dan hebben we ook drie vrouwen al zeker voor de TP: Wust, Valkenburg en de Vries.
    ik twijfel nog wat tussen Wust en Bruintjes op de 1000, maar ik vermoed dat Wust het toch red. Hoewel ik het onbegrijpelijk vind dat Wust de 500 reed vandaag. Ze kent het woord rust geloof ik niet.

Deel Deze Pagina