Frank Vreugdenhil gaat voor Kazachstan schaatsen

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 21 mei 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Dit bericht las ik zojuist op Schaatsenzo!
  2. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    waarschijnlijk zal Vadim Sayutin de kazakhstaanse trainer worden
  3. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Dat is wel een grote verrassing! :eek: Ik heb trouwens nooit veel gehoord van schaatsers die uit Kazachstan kwamen. Volgens mij deed er afgelopen seizoen wel een schaatser daar vandaan mee aan een aantal wedstrijden. Of heb ik dat mis?
  4. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Er gebeurt wel wat in Kazachstan. Er komen enkele snelle junioren aan, waaronder Kretsj, Bondartsjuk en Mezentsjev bij de mannen en Ajdova en Sokirko (allroundster)bij de dames.

    Ik juich de stap van Vreugdenhil wel toe. Voor hem kan het een uitkomst zijn om zich verder te ontwikkelen en voor de schaatsers daar lijkt het me een stimulans om niet van een eigenwijze (zal in dit geval wel meevallen, want hij komt uit drenthe) Nederlander te verliezen.
  5. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Mooi voor hem! Weet jij misschien al wat meer over de Russische ontwikkelingen? En dan vooral wie waar schaatst en met wie?
  6. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    :oops: ik had beter eerst even verder kunnen lezen. Ik heb het gezien van Skobrev en Lalenkov! Maar meer nieuws is altijd welkom.
  7. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    hehe geeft niet..je kunt ook wat dingen op mn site vinden..
    sowieso is er geen allrounders team meer, de dames waaronder ; abramova, shabanova, likhachova en shikhova trainen bij Muratov + Rubin. die trainen ook echt voor de TP. dan heb je nog een sprintgroep met onderandere ; lobkov, nemaya, lobysheva, yesin etc. die krijgen opeens weer een andere trainer! en dat is filippov, dat is de oudcoach van zhurova. filippov doet dat samen met dorofeev.
    dan denk je waar is klevchenya? die gaat naar de jeugd om zich voor te bereiden op sochi. en sayutin gaat dus waarschijnlijk naar kazakhstan.
    Lobysheva die vond t zeker niet leuk omdat ze nu alweer van coach moest veranderen en dat net voor de spelen, ze wou liever verder met klevchenya..waar ze ook nog maar een jaar heeft met getraint.
  8. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    thanx! wat gebeurt er eigenlijk met de overige Russische heren allrounders? Belousov, Burljajev en Rumjantsev? Het allrounden lijkt helemaal uit beeld te raken op deze manier.
    Met een oud sprinter als coach voor de junioren wordt het er ook niet beter op natuurlijk.
  9. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    hmm ik denk dat die zelf ergens trainen..net als Malysheva en Kaykan.
    misschien in Chelyabinsk want daar zitten ook wel een paar groepen
  10. ijsmeester

    ijsmeester New Member

    Slechte zaak voor het internationale schaatsen. Tenzij hij ook zijn best doet om het schaatsen in Kazachstan een impuls te geven.
  11. MartijnBlaas

    MartijnBlaas Member

    waarom zou dat slecht zijn?

    er is niets mis met kazachstan juist goed dat ze zich daar met schaatsen bezig houden
  12. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik denk dat ijsmeester bedoelt dat als Vreugdenhil gaat, de plekken op internationale wedstrijden voor Kazachstaanse schaatsers zeer waarschijnlijk ook naar hem gaan waardoor anderen geen kans krijgen om ervaring op te doen in het internationale wedstrijdcircuit en er uiteindelijk dus een Nederlander aan de start staat.. of bedoelde je dit niet, ijsmeester?
  13. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Lijkt me ook vrij duidelijk dat hij dat bedoelt. En dan ben ik het volkomen met hem eens. In Kazachstan is enorm veel talent, (zie junioren World-Cups) en met de komst van een ijsbaan in Medeo zijn de mogelijkheden groot. Als Vreugdenhil zich daarmee bezig gaat houden, met de ontwikkeling, dan juich ik zijn stap toe. Als hij dit alleen doet om internationale toernooien te kunnen rijden, dan hoop ik van harte dat de bond voor echte Kachstani kiest.
  14. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Lalenkov blijft toch bij Sayutin!

    Lalenkov heeft toch besloten om bij Sayutin te blijven trainen ipv naar Italië te gaan. De Russische bond had Lalenkov aangeboden om naar Noorwegen te gaan of Italië (net als Skobrev) maar heeft besloten dat hij alleen maar wil trainen onder begeleiding van Vadim Sayutin.
    Dus Lalenkov heeft een contract getekend bij het team van Kazakhstan onderleiding van Sayutin.
  15. Sportgekkie

    Sportgekkie New Member

    Goed nieuws voor Sayutin dat Lalenkov genoeg vertrouwen in hem heeft om onder hem te blijven trainen (daar dacht de Russische bond anders over) maar vind het wel jammer voor Skobrev.
    Vond het echt een mooi duo om samen naar het kamp-Fabris te gaan. Hopelijk krijgt Sayutin de topper Lalenkov komend seizoen op gang voor de Spelen om te vlammen 8)
  16. ijsmeester

    ijsmeester New Member

    Dit bedoel ik inderdaad exact, Lisan! G1ant haalt mij de woorden uit de mond.
  17. villaweb

    villaweb New Member

    André.......Frank...........en aangezien mijn vrouw ook Vreugdenhil heet, zal ik eens voorstellen aan haar om de schaatsen onder te binden en een Zuidafrikaans paspoort aan te vragen....wie weet :wink:
  18. Babe

    Babe New Member

    Kan dat zo maar, uitkomen voor een ander land? Ik bedoel, moet hij niet eerst de Kazachse nationaliteit hebben of zo?
  19. villaweb

    villaweb New Member

    Frank en OS

    Zou Frank eigenlijk op de OS mogen starten als hij alle tijdslimieten heeft gehaald? Of is er zo'n regel dat je eerst een paar jaar voor land gereden moet hebben..........staat me nog iets van bij van dat laatste mbt André Vreugdenhil.
  20. H2O-s

    H2O-s Active Member

    Je mag niet voor een ander land op een internationaal zijn uitgekomen volgens mij.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina