Doping bekentenis ex-schaatser

Discussie in 'Lange baan' gestart door Oxylus, 11 jul 2008.

  1. rovar

    rovar New Member

    maar laten we ons eens richten op wat aanknopingspunten in het verhaal en wat dingen op een rij zetten:

    - hij of zei heeft het over utah en niet over slc. hiermee bedoelt deze natuurlijk de Utah Olympic Oval, net zoals we het in nederland over thialf hebben.
    - HGH kan goed gebruikt worden tijdens trainingskampen en competetitie en verdwijnt snel uit het lichaam, wat opsporing extra bemoeilijkt. Op zich is HGH voor iemand die flink te kort schiet een goed alternatief.
    - De HGH opsporingmethode was tot begin 2007 niet effectief. Tot aan het begin 2007 was nog geen geval van een positieve HGH-dopingtest bekend. Het risico voor een sporter, positief op HGH te worden getest, was tot dan toe laag.
    - bijwerking van HGH is een aandoening aan de pols.

    als je dan toch wilt speculeren: is uydthehaage niet in 2004 gecrashd met zijn auto doordat hij de macht over het stuur verloor (verzoorzaakt door een polsaandoening?), en is hij niet begin 2007 gestopt met schaatsen (nieuwe onderzoeksmethode HGH)?

    persoonlijk denk ik dat het een broodje aap verhaal is van iemand die wat aandacht te kort komt (vergelijkbaar met een pyromaan die bij zijn eigen brand staat te kijken), omdat een “outing” nooit via een forum zou gebeuren.
  2. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Daar zit wel wat in. Ik vond het ook al zo vreemd dat die 'ex schaatser'op een forum met zijn verhaal naar buiten kwam..
  3. rovar

    rovar New Member

    ...bovendien zal een pakhaas altijd eerst met zijn advocaat overleggen i.v.m. jurische gevolgen. een jurist zal altijd met klem verzoeken geen uitlatingen via onofficiele media te doen...
  4. DanielleT

    DanielleT New Member

    Ik denk ook niet dat veel mensen hier het hem in dank zouden afnemen als het een echte bekentenis was :D
  5. rovar

    rovar New Member

    trouwens, als ik naar het ip-adres kijk (193.172.182.---), dan zou onze ex schaatser zich in de regio utrecht moeten bevinden. 193.172 is kpn en 182 is locatie bunnik...
  6. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    Gewoon onzin deze bijdragen van een zogenaamd topsporter. Niet reageren zou beter zijn. Het schaatsen wordt in een onterecht kwaad daglicht gesteld. Of je wordt betrapt of je doet een echte coming out en dan doe je dat niet op dit forum, dus ik zou zeggen stoppen dit draadje.
  7. speculaas

    speculaas New Member

    Ex-schaatser heeft zijn uitlatingen niet op dit forum gedaan.

    Maar waarom zou je hier niet over mogen praten? Het is een beetje naief om te doen alsof doping niet bestaat.
  8. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dat is dus ook een van de conclusies uit deze discussie. Maar als er al anderhalve maand geen nieuws meer is rond deze zgn ex-schaatser dan kun je deze discussie wel sluiten. Ook omdat er de laatste tijd geen nieuwe dingen worden aangedragen die deze discussie interessant maakt.
  9. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Sluiten is niet nodig. Als hij met zijn boek uitkomt dan kunnen we de discussie weer heropenen.
  10. DanielleT

    DanielleT New Member

    Je kan de discussie toch alleen maar heropenen als ie gesloten is? :wink:
  11. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    bijdehandje :wink:
  12. joopteunissen

    joopteunissen New Member

    Ik kan me dit draadje nog goed herrineren jullie niet . . . . schaatsen . . sporters . . schoon . . wie is de eerste . . kom op mensen . .
    :oops:
    http://schaatskrant.nl/2009/03/10/nu-sp ... ia-visser/
  13. KlaasJan

    KlaasJan New Member

    Waarom haal je dit onderwerp op meneer WM?
  14. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Ha ha, joep de relnoob. Ik kan dit topic ook goed herinneren hoor. Joep heeft de hele middag lopen zoeken om dit topic maar te kunnen heropenen. Triestig geval die Joep.

    Ten eerste is dit al maanden ontkracht als een hoax en ten tweede heeft niemand beweerd dat er helemaal geen doping gebruikt werd in het schaatsen.

    Denk dat Joep een mislukte gefrustreerde wielrenner is die huillie doet omdat mensen altijd zo lelijk doen over zijn sport.
  15. Lammert

    Lammert Member

    Hmm, dat heb ik helemaal gemist dan. Of bedoel je dat die beschuldigde Dr. Nikkels heeft gezegd dat het een broodje-aapverhaal was?
  16. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Nee dat niet, Dr Nikkels lag inderdaad niet wakker van het verhaal, maar toen ex-schaatser werd gewezen op alle fouten in zijn verhaal en onmogelijkheden heeft hij min of meer toegegeven dat het een grap was.
  17. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    ik weet niet hoe het zit met controles buiten competitie, maar geef is één goede reden waarom bij langebaan geen gedopeerden rond zouden schaatsen?
    Ik vind het vreemd dat er nooit/nauwelijks iemand 'gepakt' wordt, maar bij wielrennen was het jarenlang ook zo, ondanks de doorgedreven controles.
  18. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Zal al misschien eerder aangehaald zijn maar schaatsen is ook een enorm technische sport. Met fietsen kan je hard gaan door gewoon te rammen en te beuken, met schaatsen vind je jezelf dan terug in, onder of achter de kussens... De toegevoegde waarde is veel kleiner...
  19. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Niet waar, bij het wielrennen werden er ook aan de lopende band mensen gepakt. Zoetemelk en Merckx zijn ook betrapt, maar die kregen dan 15 minuten tijdstraf in de ronde waar ze in reden.
  20. xRedStar

    xRedStar New Member

    En wielrennen heeft inmiddels de naam geen schone sport te zijn en die raak je niet zo snel weer kwijt.
    Zodra er nu een goede renner is die er tijdens een koers uitschiet, denkt iedereen meteen aan doping. Dat natuurlijk niet altijd waar is.

Deel Deze Pagina