Mijn nieuwe (2ehands) Vikings

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Frankie, 17 jan 2009.

  1. Frankie

    Frankie New Member

    Hallo schaatsliefhebbers, ik heb vorig weekend bedacht dat ik het schaatsen weer wil oppakken. Laatste keer was een jaar of zes geleden op niet helemaal up-to-date materiaal, dus op zoek naar schaatsen, liefst Viking marathons. Marktplaats was een en al hektiek vorig weekend, dus dat lukte niet meteen en afgelopen week viel het aanbod niet helemaal mee. Daarom ook maar hier in het Aangeboden/Gezocht forum een oproep gedaan.
    Echter vrijdag kwam er op marktplaats een advertentie voorbij, waar ik vandaag ben gaan kijken en gaan passen. Nou ja, lang verhaal kort, ze zaten goed, dit zijn ze geworden:
    [​IMG]

    Ik was eigeniljk op zoek naar hoge noren omdat ik die vroeger ook altijd had en dat best goed ging, maar ik ga het eerst maar laag proberen. Kan ik ze altijd nog met hoge potten verwisselen.

    Ik vroeg me alleen even af welk model dit precies is. Op de doos staat Marathon Color met een S erachter, die lijkt erbij geschreven:
    [​IMG]

    Ik zie meer schaatsen met die V op de zijkant en dat zijn eigenlijk vooral Specials. Is dit dan ook zo een, of kwamen meerdere modellen met die V op de zijkant? Als het een Special/speciaal is dan zou die ook thermoplastisch zijn, of niet? Nou ja, ik was even benieuwd of dit een ander model is, of hoe het zich verhoudt tot de modellen die nu verkocht worden.
    Ik ga ze in ieder geval maar eens proberen de komende week op de kunstijsbaan. Ik ben benieuwd hoe dat gaat :D
    Ik houd jullie op de hoogte! 8)
  2. Frankie

    Frankie New Member

    Iemand nog iets op te merken over mijn nieuwe schaatsjes of over mijn vraag over het model? Zou ik leuk vinden! :)
  3. martelino

    martelino New Member

    Ja. Ik kan helaas niks zeggen over de schaats of de kleur of de letter (heeft het iets te maken met smalle leest)? Ik denk dat ie wel van voor het thermoplastische tijdperk is. Bel/mail eens met Viking.
    Maar mooi is ie wel Lekker hoge schoen en tikje retro uiterlijk. Ik heb ook wel eens zoiets gezien met een groene streep. Hoop dat ie lekker zit/rijdt...
  4. Frankie

    Frankie New Member

    Dat was een goeie tip om even met Viking te mailen. Vanochtend al antwoord en volgens hun heb ik de Thermo breed schoen (al twijfel ik zelf aan het breed, want zo breed zijn mijn voeten niet en ze sluiten goed aan, maar hij is er ook in smal geloof ik, zal het die wel zijn), en die zijn dus thermoplastisch, dus dat is goed nieuws.

    Verder vanavond wat rondjes gedaan op de baan, en dat ging eigenlijk best goed. Paar rondjes echt wennen (want ik denk een jaar of 7 niet meer geschaatst) maar daarna voelde het wel weer vertrouwd. Ik ga er wel hoge potten onder zetten want met het overstappen merkte ik al dat ze erg laag zijn. Ik ga ze denk ik dan ook nog wel naar mijn voet laten zetten, alhoewel ze nu eigenlijk ook al behoorlijk goed zitten, met blote voeten in de schoen was eigenlijk geen probleem.

    Al met al ben ik nu dus al erg blij met mijn aankoop. Dit smaakt naar meer! :D
  5. Lammert

    Lammert Member

    Klaarblijkelijk is dat type dan ooit gemaakt met zo'n grote, witte V over de zijkant van de schaats? De huidige thermo's hebben dat in elk geval niet. Ik heb deze versie nog nooit gezien op de baan. Maar wel mooi ding met, zoals eerder opgemerkt, fraaie retro-look.
  6. Frankie

    Frankie New Member

    Nee nu hebben ze dat niet meer idd. Er staan er wel een paar op marktplaats ook, zelfs een met witte schoen. Aan de enkelafwerking zie je dat het hetzelfde model zou kunnen zijn, die is anders bij de andere marathon types.

    Hier wat voorbeelden:
    http://link.marktplaats.nl/218377171

    http://link.marktplaats.nl/222736908

    http://link.marktplaats.nl/222194744

    Deze zien er allemaal wel ietsje beter uit dan de mijne. Dat groene onder de lichte streep hebben de mijne ook, alleen is dat wat meer afgesleten. De prijzen van deze liggen echter ook flink hoger dan dat ik er voor betaald heb. :)

Deel Deze Pagina