Welk onderstel?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door RR1991, 8 jan 2009.

  1. RR1991

    RR1991 New Member

    Ik heb sinds 2 seizoenen de raps sparrow schaatsschoen, welke mij erg bevalt. Ik schaats ongeveer 3x per week, afwisselend sprint en toerend. De Axle set die ik eronder heb zitten heeft zijn beste tijd gehad en bij een rondje sprint raakt mijn schoen redelijk snel het ijs :( Nu heb ik me niet echt bezig gehouden met het assortiment van de verschillende merken de laatste jaren, en echt goede info kan ik ook niet vinden..? Wat raden jullie mij aan? Budget 200-300 euro (kan ook 2e hands zijn). Past bv een Maple Blizzard onder mijn schoen?
  2. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Als je huidige RAPS ijzer je bevalt zou ik niet van merk veranderen... Klopt het dat jouw Sparrow schoen een centraal montagepunt heeft? Dus geen sleuf? Want dan zijn raps-ijzers naar mijn mening helemaal de beste keus aangezien je dan met een exentrische schijf nog een klein beetje kan stellen, bij een Maple of Viking ijzer wordt het dan allemaal stukken moeilijker / onmogelijk...
  3. RR1991

    RR1991 New Member

    Er zijn 2 montagepunten dacht ik. De Raps ijzers bevallen mij opzich wel, alleen kan ik niet goed beoordelen, omdat ik nooit wat anders heb gehad. Ik zie veel maple onderstellen hier op de ijsbaan, en ze 'zien' er opzich wel fijn uit..? Is een Maple Blizzard ook hoger dan een raps onderstel?

Deel Deze Pagina