Help te smalle schoenen???

Discussie in 'Techniek & training' gestart door michel1975, 30 dec 2008.

  1. michel1975

    michel1975 New Member

    Ik heb het volgende probleem dat mijn voeten redelijk doorgezakt zijn. Met mijn huidige schaatsen is het zo (Marathon I Viking) ik het nog geen 5 minuten volhoudt. mijn voet en scheenbeen zijn compleet verzuurd dan. Normaal is het zo dat je voeten zo gevormd zijn dat je gewicht gedragen wordt over je hele voet. Bij mij komt het hele gewicht in mijn schaatsschoen op het harde midden gedeelte. Heb al als tip gehad om een inlegzooltje erin te leggen en het middendeel weg te knippen maar dit is ook niet de oplossing. Wat is nu wijsheid. Om nu weer nieuwe schaatsen te gaan kopen vind ik zo. Welke opties zijn er(en betaalbaar). Ik snoer mijn voeten niet in. Trek alleen de veters aan het eind aan. Helpt om een thermische schoen aan te schaffen of heeft dat ook weinig zin omdat het middenstuk daar ook hard is. Of is het een optie om een iets bredere schoen te nemen. En zijn de schoenen van Viking niet juist erg smal. Kortom een hoop vragen, ik hoop dat iemand een antwoord voor me heeft want mijn zoontje van 5 houdt het rustig 2 uur vol itt. zijn vader :oops: .
  2. Enkeltje

    Enkeltje New Member

    "Doorgezakte voeten" betekent waarschijnlijk dat jij ook (net als ik) met je enkels naar binnen "geknakt" staat. Ik heb nu thermoplastische schoenen (Gold 2005), en dat geeft al veel meer steun (in tegenstelling tot alle andere schaatsen die ik heb geprobeerd, waaronder zelfs comfortnoren, niet doen, geven veel pijn op die plek omdat je voet toch die kant op wil, en de schaatsen als een harnas om je voet zitten). De thermoplastische schaatsen worden zo gevormd dat de holte wordt opgevuld. Daarnaast veel balansoefeningen doen, waardoor je rechterop gaat staan. Ik merk dat de voetspieren steeds meer getraind raken, en ik steeds minder "doorgezakt" sta. Maar het is een hele lange weg te gaan, dus ik hoop wel dat je doorzettingvermogen hebt :eek:
  3. michel1975

    michel1975 New Member

    Was het maar zo simpel, ik sta namelijk wel recht op mijn enkels maar mijn voeten zijn echt doorgezakt :oops: Soort van platvoeten denk ik :D Het opvullen van die ruimte zou juist tegenovergesteld werken bij mij omdat er dan nog meer druk op komt te staan.
  4. Niek

    Niek New Member

    Ik denk dat het makkelijkste is om met de schaatsen in de hand naar ene goede orthopeet te gaan. Mag geen reclame maken maar in Rotterdam zit Jongenengel op de Goudsesingel en die bekijken middels loopgedrag op een mat welke afwijking je voeten hebben. Wanneer dit zo is kunnen ze inlegzooltjes maken die ook in je schaatsen passen. (Ik heb ze in mijn sportschoenen en gewone schoenen en ze vertelden mij toen dat dit ook voor schaatsen mogelijk was) Dit soort winkels zit echter door heel Nederland (je huisarts of een Fysio weet ze wel te vinden)

    Ik heb echter ook de eerste paar minuten veel last en dat trekt na een kwartier weg (met name begin seizoen) wanneer ik echter vaker schaats en verder seizoen in kom dan gaat het helemaal weg of is er zelfs helemaal niet. Is dus ook een kwestie van balans. Wanneer je veel corrigeert gebruik je je voetspieren een scheenbeenspieren veel en dat gaat pijn doen want dat zijn de spieren niet gewend.

    Zelf 2 jaar lopen tobben met spieren in mijn onderbeen en dat is sedert een jaar weg. Bij mij was trainen in combinatie met 10 kilo afvallen de oplossing.

Deel Deze Pagina