NK allround

Discussie in 'Lange baan' gestart door KlaasJan, 3 dec 2008.

  1. rja

    rja New Member

    Carl is niet in vorm.

    ik geef Wennemars en Verwei een goede kans.
  2. rja

    rja New Member

    Een zeer goede 10 van Verwei.

    Jammer van Wennemars
  3. Cyclad

    Cyclad New Member

    Prachtige 10 van Verweij en een relatief goede ook van Wennemars. Het is alleen niet genoeg.
    Ik vind het wel prima dat Koen Verweij zich plaatst ipv Wennemars.
    Carl Verheijen plaatst zich zoals verwacht gemakkelijk voor de EK.

    Ik merk trouwens op dat Wouter Olde Heuvel geen progressie meer maakt. Het duurt niet lang of jongens als Verweij en misschien ook Blokhuijsen schieten hem voorbij.
  4. Whieee

    Whieee New Member

    Prachtige 10 van Verweij! :) Verweij-Wennemars was wat mij betreft ook de beste race van de hele serie.
  5. mi

    mi Well-Known Member

    Heel jammer van Erben, heb toch een zwak voor mensen die zo van de sport genieten.

    Koen Verweij verdient het daarentegen wel natuurlijk!
    Sven op z'n sloffen naar een eigenlijk supertijd...en niet eens onder de indruk! (laat Bokko z'n ijzers maar slijpen...)

    Tja en bij de vrouwen: ik vond het een beetje een ongeconcentreerde indruk maken (en dan doel ik op het 'incident' Wust - Groenewold).
    Het zag er een beetje uit alsof het ze allebei een beetje overkwam bij het uitkomen van de bocht en ze het oplosten zoals ze in een training ook zouden doen.
    Helemaal eens met de reacties dat je dit op een internationale wedstrijd nooit overkomt (Wust die eens even lekker 2 a 3 slagen laat lopen om Friesinger voor te laten gaan want het hangt zo lekker in de rug...). En dan plan je dat al van tevoren en ga je niet versnellen in de bocht om em dan even te laten lopen toch?
    Uiteraard laat de groene brigade een gelijkgestemd geluid horen en natuurlijk is het volstrekt terecht dat Renate wordt aangewezen voor het EK. Dus eigenlijk zijn de consequenties zeer gering (denk niet dat Renate wakker ligt van het feit dat ze op dit NK allround niet de statistieken in gaat).

    Al met al wel mooi toernooi en lekker onderuit op de bank schaatsen kijken na de kerst is nooit slecht natuurlijk!

    Op naar het EK (ich bin dabei!)!!
  6. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Ik heb een beetje gemengde gevoelens. Enerzijds vind ik het enorm sneu voor Wennemars dat hij het EK niet gehaald heeft, hij heeft er voor gevochten en is strijdend ten onder gegaan. Anderzijds vind ik het helemaal geweldig dat zo'n jochie van 18 zijn debuut mag maken op het EK en heeft hij het ook echt verdiend!

    Die 10km van Kramer was oppermachtig en met gemak. De Jong reed ook zeker niet slecht. Verheijen was matig en Olde Heuvel viel me eigenlijk ook tegen... Hij gaat inderdaad niet echt meer vooruit, zou dat aan zijn matige voorseizoen met ziekte liggen of niet?
  7. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Ik had ook het idee dat Wust en Groenewold het 'wisselincident' gewoon overkomen is, dat ze er geen van beide echt schuld aan hebben. Ik hoop dat Groenewold alsnog aangewezen wordt voor het EK. Verder erg goed gereden door Wust! Ik had het voor het NK niet verwacht dat ze toch nog kampioen zou worden! Elma de Vries heeft het ook erg goed gedaan dit weekend! Jammer van Leenstra dat ze zo stuk ging en het niet gered heeft..

    Bij de heren was Koen Verweij wel een grote verrassing! :eek: Heel knappe prestatie van een jongen, die nog maar 18 is! Wel heel jammer van Wennemars..Ik vind dat hij zich op zich goed staande gehouden heeft nadat hij gisteren zo kapot ging. Maar helaas niet goed genoeg om naar het EK te mogen..Het zou mooi zijn als Erben zich volgende week nog kan plaatsen voor het WK Sprint, mja ik denk dat dat ook wel heel lastig zal worden..
  8. rja

    rja New Member

    Wouter is geen echte stayer.

    Op een goede dag, kan hij wel een goede 5 kilometer rijden, maar de tien is te lang.
  9. Cyclad

    Cyclad New Member

    Ik constateer dat niet alleen op basis van zijn 10 kilometer. Wouter blijft wat hangen, het kan best zijn dat hij z'n plafond al bereikt heeft.
  10. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Groenewold mag toch naar het EK, hoorde ik net! :D Gelukkig voor haar!
  11. Cyclad

    Cyclad New Member

    Volkomen terechte beslissing.
  12. rja

    rja New Member

    Het seizoen is nog lang.

    Maar in deze vorm wordt het moeilijk om zich te plaatsen voor de olympische spelen volgend jaar, hij zal nog een stap moeten maken.
  13. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Van mij had Groenewold de titel mogen pakken. Maar wel sterk gereden van Wüst dat ze ook qua tijd en zonder DQ gewoon kampioen zou zijn geweest. De Vries die weer een mooie rit neerzet met een winnende eindsprint. Het grappige vind ik dat 'marathon' rijdster De Vries nu op de beide korte afstanden sneller was dan Groenewold en Van Deutekom en op de twee lange afstanden juist langzamer. Verder zal Voorhuis wel behoorlijk balen dat ze het niet haalde, maar wel goed gereden.
    Bij de mannen kreeg Jongejan bijna nog een 'Groenewoldje' op zijn naam. Knap hoe hij nog voor die pion naar de buitenbocht kon komen. Erg sterk gereden van Verweij die misschien wel de volgende grote wordt na Kramer. Tot slot nog een sneer van Ria Visser richting Mart Smeets dat 'je alle slechte dingen vergeet'. :twisted: (en dan die gemene glimlach)
  14. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    om nog even de klasse van Elma de Vries te onderstrepen; ze heeft zojuist in Haaksbergen de marathon gewonnen. Hoe is ze in hemelsnaam zo snel van Heerenveen in Twente gekomen, met een helikopter ofzo?? :shock:
  15. skater

    skater Member

    Zijn ze niet later gestart? Normaal hadden ze om 19.40 al binnen moeten zijn. En zou mij niks verbazen als Dirk een heli aan heeft laten rukken. :lol:
  16. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Wooow, dat vind ik echt knap met zo'n succesvol NK Allround in de benen! :eek: :D
  17. rja

    rja New Member

    Heel hard gereden waarschijnlijk, onder Zwolle binnendoor, ik neem aan dat ze niet zelf heeft gereden.
  18. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Die andere marathon dames hebben gisteren ook 60 rondjes gereden, dus waren ook niet helemaal fris. Maar het blijft knap dat ze zo snel kan omschakelen.
  19. rja

    rja New Member

    Maar ze is geen Gretha Smit, daarvoor is haar vijf kilometer te zwak
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Deze snap ik niet.

Deel Deze Pagina