World Cup Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door Sabine, 3 nov 2008.

  1. Tess

    Tess New Member

    bij het tennissen hangen wel overal de camara's zo dat ze terug kunnen kijken of een bal wel daadwerkelijk over de lijn is! Daar kijken ze het ook vaak even na als een tennisser protest maakt. En worden er vaak ballen toch in gegeven terwijl de lijnrechter uit zei.
  2. Selm

    Selm Member

    In het tennis heb je inderdaad Hawkeye, maar dat is ook niet op alle banen aanwezig.. Bovendien mogen tennissers er maar beperkt beroep op doen, en als ze het fout hebben verliezen ze een mogelijkheid om Hawkeye in te schakelen..

    Het beste zou eigenlijk zijn als er camera's boven de lijn gehangen kunnen worden, maar het nadeel is dat dat niet overal kan. Vooral als je op een buitenbaan schaatst, dan ben je toch echt overgeleverd aan het oordeel van de bochtencommissaris. Daarom vind ik het ook zo'n domme regel, omdat je nooit zeker kan zijn of er een juiste beslissing is gemaakt.. en dat is niet eerlijk.
  3. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Simon viel me tegen. Ik vond het er wel echt grappig uitzien hoe Sven hem ging duwen. De communicatie was wel goed, Sven wist dat hij naar achter moest om hem te helpen. Ben benieuwd of het genoeg is!
  4. Lieke V

    Lieke V New Member

    Dames ploegenachtervolging viel me alles mee, ondanks dat wust bijna af moest haken. Ben erg benieuwd naar de Amerikanen, hoe zou de communicatie onderling zijn?
    Nederlandse mannen zag er niet super uit, maar ze hebben waarschijnlijk ook niet vaak samen gereden.
  5. Selm

    Selm Member

    Hahaha, ging Sven Simon duwen? Damn, ik hoop dat ze nog iets van de ploegenachtervolging laten zien op de Noorse tv, dat wil ik echt wel zien haha!

    Aan de andere kant, tijd van Nederland is 5 seconden sneller dan de winnende tijd van vorige week, dus op zich zou het moeten lukken..
  6. Flambeau_

    Flambeau_ Member

    Ik ben heel benieuwd naar de Amerikanen, maar ik zal vast niet de enige zijn ;)
  7. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ja maar de Amerikaanse ploeg is nu aanmerkelijk sterker. Ik denk dat het kielekiele wordt.
  8. rja

    rja New Member

    De rit was redelijk van de heren.

    Maar alleen Simon Kuipers kon op het eind niet bijhouden, dan heb ik liever Wennemars of Oldeheuvel.

    Ben benieuwd naar de Amerikanen, een concurrent voor goud er bij.
  9. skeelerfreak

    skeelerfreak Member

    Simon moest in de laatste 1 1/2 ronde de inspanning bekopen. Hij moest echter wel het verval van Verheijen "goed" maken, die weer bijna viel. Geen geweldige race, maar ik denk wel dat Simon een extra kan brengen met z'n pure snelheid.
  10. Selm

    Selm Member

    Nouja, we zeggen altijd dat de Amerikanen een concurrent voor het goud zijn en ze hebben het nog nooit echt waar kunnen maken..

    Maargoed, laat ze eerst maar eens schaatsen zometeen, dan zien we het vanzelf ;)
  11. rja

    rja New Member

    Ik ben een keer benieuwd als Carl, Sven en Wouter rijdt.

    Kun in de laatse ronden, versnellen, maar Wennemars kan het ook goed bijhouden, ben je wat sneller in het begin.
  12. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Simon heeft me teleurgesteld vandaag. Ik denk dat beste achtervolging toch misschien Sven, Wouter en Erben is. Carls rondjes waren ook niet zo heel sterk, maar aan de andere kant heb je dan wel drie dezelfde soort rijders. Uit die 4 moet wat mij betreft het team gevormd worden iig.
  13. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Dit is voor mij wel het weekend van de doorbraak van Trevor Marsicano. Die jongen heeft veel talent en is ook erg allround. Ben benieuwd hoe ver dat hem gaat brengen.
  14. Selm

    Selm Member

    Dat denk ik ook Sabine.. Wennemars heeft ook de snelheid van Kuipers, maar meer inhoud in de laatste rondjes.. Bovendien gun ik Erben die gouden medaille in Vancouver heel erg haha, verder geen reden om hem te selecteren, beste moeten rijden, maar toch ;)
  15. rja

    rja New Member

    De Amerikanen 2 de denk ik.

    Carl zou ik niet afschrijven, die kan de snelheid van Sven en eventueel Wouter bijhouden.
  16. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Zoals ik al vaker zeg: de inhoud van Kuipers wordt onderschat. Hij heeft zeker niet minder inhoud dan Wennemars, volgens mij. Ik denk dat hij hier heel geschikt voor is. Hij heeft geen ervaring met dit onderdeel, heeft een 1000 meter in de benen en is niet in supervorm, dus hij kan veel beter dan vandaag. Hij overschatte zich met die 27,0, wat echt een superonde was. Denk dat hij zeker een optie op dit onderdeel is.

    Alleen de reactie van Kuipers valt me tegen: "Ik vind het erg LEUK om te doen". De ploegenachtervolging is al lang niet meer alleen LEUK, Simon. Het is gewoon een 100% volwaardig onderdeel. En misschien moet je er ook volwaardig voor kiezen, zoals Wennemars wel doet. En dan bijvoorbeeld de 500 meters in de B-groep die je dit weekeinde rijdt gewoon laten schieten.

    Erg mooi die drie Amerikanen. Een potentieel heel sterke ploeg. Heel goed voor het schaatsen. En ze gaan echt, zoals Amerikanen betaamd, voor goud in Vancouver. Prachtig!!
  17. Selm

    Selm Member

    Denk ook zeker dat Simon een optie is op dit onderdeel, in Vancouver zullen we toch een team met 5 schaatsers moeten hebben. Denk alleen niet dat Simon in mijn 'ideale' ploegenachtervolgingsopstelling zou staan. Nu was dit natuurlijk pas de eerste keer dat hij 'm reed, maar als je naar de races van Wouter, Erben, Sven en Carl kijkt (in willekeurige opstelling) dan vind ik wel dat zij veel beter bij elkaar in de slag passen. En als Wennemars allroundtoernooien enzo blijft rijden, dan denk ik wel dat zijn inhoud over de breedte beter is dan die van Kuipers. Maargoed, na 1 achtervolging valt natuurlijk nog niet zoveel te zeggen.
  18. sharky

    sharky New Member

    Mooi om te zien dat Amerika eindelijk kiest voor de sterkste samenstelling, want verder is het toch een beetje armoe troef. Amerika lijkt de enige te zijn die het Nederland op dit moment moeilijk kan maken. Het is toch redelijk verbazing wekkend dat zweden derde wordt.

    Goed dus dat de amerikanen eindelijk snappen dat nodeloos gekrakeel precies dat is: nodeloos.

    Wat Nederland aan gaat, het zag er zeker wat minder soepel uit dan anders, maar deze samenstelling heeft zeker ook potentie en voor de OS zijn meerdere samenstellingen nodig, dan is het niet een maar meerdere wedstrijden op een dag. Het lijkt er in iedergeval op dat Nederland de ploegen eindelijk serieus neemt en dat is winst.

    Leuk schaatsweekend al met al!
  19. roosje

    roosje New Member

    Mn moeder zei al, mooiste moment van het weekend is Trevor Marsicano :). Hij heeft heel veel talent!
  20. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    De TP bij de heren was niet helemaal geweldig. Kuipers had het echt zwaar in de laatste ronden, mja ze hebben toch gewonnen! :) Verrassend dat Davis en Hedrick samen in de TP zaten. De dames deden het ook wel goed verder. Al heb ik dat niet helemaal goed mee gekregen, omdat ik visite had. En dan ben je toch wat sneller afgeleid. :wink:

    De 1000 meter was ook mooi. Bij de heren vond ik de winnaar niet zo verrassend, bij de dames ook niet. Kuipers was ook erg goed met zijn 3e plaats en verder ook een goede race van Wennemars.

Deel Deze Pagina