World Cup Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door Sabine, 3 nov 2008.

  1. IKE

    IKE Active Member

    hedrick rijd iig een redelijke 1000 met 1.10.92 in de B groep
  2. Cyclad

    Cyclad New Member

    Ik vind het geen goede tijd, in de A-groep zal de winnaar rond de 1.09 schaatsen, misschien nog zelfs iets daaronder.
    Havard Bokko, die je op de 1000 meter wel met Chad mag vergelijken, reed in Berlijn 1.09.91.
    Maar ach, meer dan waarschijnlijk rijdt Hedrick zich gewoon warm voor de Team Pursuit :wink:
  3. Cyclad

    Cyclad New Member

    Jan Bos wint in 1.10.19 de B-groep 1000 meter, voor de Canadees Roberge en Chad Hedrick. Ik denk dat Bos in de A-groep niet ver zou zijn gekomen met deze winnende tijd, maar hij promoveert er wel mee :wink:
  4. sharky

    sharky New Member

    Leuke schaatsdagen tot nu toe, jammer dat ik er niet bij kon zijn gisteren (geveld door een griepje). Vooral van de 1500 en de 5000 meter bij de mannen heb ik volop genoten. De strijd op de 1500 is zo close, niemand is daar tot nu toe superieur en dat maakt het alleen maar extra mooi. Ook de 5 was superspannend, die rit van Hedrick en Fabris GEWELDIG! Wat kan een mens toch enorm veel op mentale kracht, jezelf ontstijgen, zo mooi om naar te kijken.

    De strijd tussen op de 500 meter tussen de W's is ook fascinerend, ik hoop eigenlijk dat Wang nog een tikkie sterker wordt, die meiden brengen elkaar ook naar steeds grotere hoogten.

    Wat jammer van al die valpartijen bij de 500, vooral voor de Canadezen, alweer eentje die afgevoerd moest worden. Pfff dat is niet erg goed voor de moraal.

    Leuk dat Renate de 3 wint, het lijkt er op dat het bij Sablikova allemaal even iets minder vanzelf gaat als vorig jaar. Sterke optredens van Diane en Jorien. Wat mij wel van het hart moet is andermaal een ondermaatse prestatie van Smit, van mij mag die echt ophouden met langebaan schaatsen, sinds Salt Lake is het een grote rij blessures bij haar, wanneer gaat zij eens naar haar eigen lichaam luisteren?????????
  5. Jippie

    Jippie Well-Known Member

    Als een taxi te duur zou zijn zou ze zelfs met Ria Visser mee kunnen rijden. Wonen allebei in Lansingerland, :D Ria in Berkel en Rodenrijs en Diane in Bergschenhoek. 8)
  6. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Nesbitt is duidelijk de beste bij de vrouwen! Van Riessen rijdt weer een hele mooie race. Annette valt wat tegen. Ireen zoals verwacht, maakt weer een klein stapje. En onterecht dat Paulien gediskwalificeerd is.
  7. sharky

    sharky New Member

    Wat een gezeik wel gediskwalificeerd, nu weer niet. Zo ga je dus niet met sporters om in mijn ogen. Regels ok en over de lijn mag niet, maak het dan duidelijk controleerbaar, hier heeft helemaal niemand baat bij.

    Goed te zien dat Jan Bos er nog vertrouwen in heeft.

    Verder geen echt spectaculaire 1000, leuk dat van Riessen weer de snelste Nederlandse.
  8. roosje

    roosje New Member

    Zou de blokjes weg halen een optie zijn=

    K denk zelf van wel.
  9. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Is Herbert Dijkstra nou zo slecht geïnformeerd of zijn wij zo goed geïnformeerd? ;) Hoe kan hij nou weer niet weten dat Davis ploegenachtervolging gaat rijden?

    Leuke 1000 meter! Uiteindelijk toch de verwachte winnaar maar verder zit het dicht bij elkaar!
  10. sharky

    sharky New Member


    Misschien dat hij het niet kan geloven..... en dat snap ik dan wel weer :lol:

    Leuke 1000, lekker spannend, goede winaar (ten minste een puntje voor de VSS :D )
  11. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Carl rijdt de ploegenachtervolging ipv Wouter, goede keuze.
  12. Cyclad

    Cyclad New Member

    Mee eens, al vind ik het wel klasse dat de te snel genomen diskwalificatie is teruggedraaid. Goede uitleg van de bobo met de witte jas voor de TV-camera :)

    En dan de 1000 meters: Nesbitt outstanding, Groves goed en Wang ook eindelijk naar behoren. Weer een prima optreden van Van Riessen (I love that girl :wink: ) . Gerritsen lijkt wat moe en viel wederom tegen, maar zij komt wel weer op niveau. Van Deutekom en Wüst tonen progressie en Bruintjes doet het behoorlijk.

    En dan de mannen. Jammer van Tuitert, een magistrale race van Nagashima tegen Wennemars (wat een kamikaze die Japanner, heerlijk!)
    Shani Davis was weer briljant en klopte de tijd van de te voorzichtige Koskela. Kuipers weer goed, Wennemars ook en Groothuis leek wat tegen te vallen, maar zit er nog wel dichtbij.
    Grootste tegenvallers waren de Russen Lobkov en Lalenkov en de Fin Poutala. Laatstegnoemde showt te veel en presteert te weinig op de 1000, die hem wel moet liggen.
    (inderdaad, ik heb niets met die patser)
  13. Cyclad

    Cyclad New Member

    Ik denk het ook.
    Moet ook opeens aan de lijnen denken op de tennisbaan. Bij de service is er altijd twijfel over "in"of "out" en moet de umpire in een split second beslissen. Als de bal uit is hoor je vaak een pieptoon. Misschien moet dat bij het schaatsen ook maar gebeuren. De twijfels zijn dan meteen weg en de schaatser hoeft niet meer voor Jan met de korte achternaam verder te rijden.
  14. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Wat je zegt klopt niet helemaal ;) die pieptoon is er als de bal het net raakt, en de service dus over moet worden genomen. Voor in of uit zijn er geen pieptonen, die beslissing wordt genomen door een lijnrechter en kan eventueel aangevochten worden door een speler d.m.v. hawkeye.
  15. Cyclad

    Cyclad New Member

    Okay, ik ben ook geen tennisinsider :lol:
    Maar misschien toch een punt om eens over na te denken?
  16. roosje

    roosje New Member

    K wou al zeggen ja, t is toch als de bal net het randje van het net raakt (over tennis gesproken, Djokovic heeft de World Masters gewonnen :D :D)

    Maar weer ff ontopic: K heb ook niks met Poutala, heb t best wel gehad met die vertoningen van hm. Gadverdamme...

    Carl ipv Wouter is idd een goede keuze. Carl is echt in een goede vorm! :)
  17. Jeroen90

    Jeroen90 New Member

    Hoe laat is de ploegenachtervolging?
  18. Selm

    Selm Member

    Ze zijn nu bezig met de 6e rit van de dames, en ik neem aan dat ze tussendoor nog een keer dweilen, dus ik gok tegen een uur of 4? (die van de heren dan)
  19. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Goede rit van de vrouwen! Netjes :D
  20. Flambeau_

    Flambeau_ Member

    Bij de laatste bocht had ik even iets 'als dat maar goed gaat' maar toch weer, netjes!

Deel Deze Pagina