Enkelprobleem

Discussie in 'Techniek & training' gestart door pauldekr, 10 nov 2008.

  1. pauldekr

    pauldekr New Member

    Ik schaats nu al een aantal weken op viking II, in het begin even wennen aan het feit dat je geen stevige enkels meer hebt( beginner). Bij mijn rechterschaats zit dat wel goed, alleen bij mijn linker niet, want het probleem begint bij mij bij de afzet. Op het moment dat ik af wil zetten klapt mijn schaats naar de binnenkant(ondanks ik goed door mijn knieen ga en mijn knie goed boven mijn teen hangt) en ik kan ook niet meer afzetten zonder dat het gebeurt? Ik snap niet hoe dit komt, heeft iemand misschien een tip?
  2. Tjark

    Tjark Active Member

    Dus je kan wel 15-20 meter op je linker been recht naar voren glijden?
  3. fred

    fred Member

    Voorwaarde 1 om goed te kunnen afzetten, is een scherpe schaats, maar ik neem aan dat je dat al gecontroleerd hebt?
  4. ijsmonster

    ijsmonster Member

    Vergeet de ronding niet...
    Schaatsen scherp maar de ronding is eruit... voelt ongeveer hetzelfde als bot :'(
  5. rovar

    rovar New Member

    mogelijk te weinig steun in je linkerschoen.
  6. pauldekr

    pauldekr New Member

    Ja ik kan gewoon een lang stuk op mijn linker schaats blijven staan en ik heb ook net mijn schaatsen laten slijpen en heb al op verschillende schaatsen geschaatst, maar het probleem blijft :s
  7. gijs

    gijs Member

    ik weet niet helemaal of het, het zelfde is maar ik had ook problemen met het op een schaats staan bij de afzet. Ik kreeg toen de oefening om als ik mijn schaats neer wou zetten eerst 2 seconden te wachten dus dan hangt je schaats er achter. het voelt heel raar maar het helpt welicht.

    Gijs

    :arrow: het is niet de bedoeling dat je dit altijd doet!
  8. Tjark

    Tjark Active Member

    hoe precies?
  9. gijs

    gijs Member

    je maakt zeg maar je beweging en als je bij wild halen zet je hem twee seconden later neer en dan hangt hij dus eerst achter je
  10. Tjark

    Tjark Active Member

  11. ijsmonster

    ijsmonster Member

    wild... :shock:
  12. gijs

    gijs Member

    Ik wou ff kijken of je scherp was :wink:


    :oops:
  13. ijsmonster

    ijsmonster Member

    lol, liever scherp dan wild :twisted:

    ... maar ehhh.. Hangt 'ie er nu achter of niet?
  14. gijs

    gijs Member

    Ja ik dacht het wel. zo kan je, je zelf ook beter in evenwicht houden
  15. Madeleine

    Madeleine New Member

    Hoi allemaal,
    Gisteren heb ik sinds 2 jaar weer op mijn Mids geschaatst. De afgelopen maand heb ik op combimoren geschaatst, omdat ik mijn eigen schaatsen hier niet tot mijn beschikking had. Allereerst zijn mijn schaatsen geslepen, omdat ze nogal bot waren. Na zo'n drie kwartier schaatsen was ik nog niet echt moe, maar ik stond wel te trillen op mijn benen omdat mijn enkels ineens zelf iets moesten doen! Zijn er bepaalde oefeningen die je kunt doen (naast gewoon heel veel schaatsen) om je enkels snel weer sterker te maken?
    En nog iets, met mijn Mids heb ik geen last van mijn voeten wanneer ik in schaatshouding ben, maar wanneer ik overeind kom dan doen mijn voeten een beetje pijn in het midden. Hoe kan dat?
  16. Mik

    Mik New Member

    Oefeningen op 1 been gaan staan met je ogen dicht, evt. verder uitbreiden van rechtop naar de schaatshouding, zo train je je enkels wat meer.

    is het als je overeind komt een soort krampgevoel? Ik heb dat namelijk ook, nu blijkt dat mijn schaatsschoenen eigenlijk te breed zijn voor mijn voeten, hierdoor ga je tijdens het schaatsen heel erg knijpen met je voeten om voldoende steun in de schoen te zoeken. zodra je klaar bent met rijden stoppen de voeten met knijpen en komt de pijn...
    Maar uiteraard weet ik niet of dit bij jou ook het geval is?!
  17. Madeleine

    Madeleine New Member

    Ik heb vrij brede voeten, dus ik kan me bijna niet voorstellen dat dat het is. Nouja, dan moet ik maar gewoon de hele tijd in schaatshouding blijven :)
  18. zoef

    zoef New Member

    Nog even terugkomen op Paul z'n eerste melding over zijn enkelprobleem op z'n viking II.
    Ik heb zelf een aantal jaren op die viking II gereden en daar kun je natuurlijk technisch prima mee rijden. Nadat ik echter overgestapt ben naar een viking marathon speciaal, is er een wereld voor me opengegaan.
    Ik heb het idee dat ik op de viking II veel energie en concentratie kwijt was om alles in balans te houden. De stevigere pasvorm van de speciaal neemt een heel stuk van die 'zorgen' weg.
    Ik ben er absoluut een stuk beter door gaan rijden.
    Mij persoonlijke advies obv eigen ervaring: toch eerst proberen met alle aanwijziging van de forum experts ''uit de viking II halen wat erin zit"en je daarna het grote genoegen doen om een kwalitatief betere schaats aan te schaffen.

Deel Deze Pagina