NK Sprint Junioren en Neo-Senioren

Discussie in 'Lange baan' gestart door ilovegianne, 17 feb 2008.

  1. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    OK, duidelijk, vroegert was dat anders.. als er 1 iemand tegen de ET-oog had geschopt werden alle tijden naar handmatig gecorrigeert!!!
    Wat hebben die juryleden van tegenwoordig het toch makkelijk :wink: :wink:
  2. rieshug

    rieshug New Member

    Weet iemand hoe het met Frederika Buwalda is afgelopen? Zij viel tijdens de 1000m en werd per brancard van de baan afgereden. Staat ook niet in de 500m van zondag.
  3. Wiebel

    Wiebel New Member

    Ik wou het net vragen, ik weet alleen dat ze vandaag niet start, wat ook vrij logisch is als je met een brancard afgevoerd moet worden..
  4. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Marrit Leenstra is na wereldkampioene allround nu ook Nederlands kampioene sprint geworden bij de A-juniores. Denk dat er weinig mensen zijn die dat niet verwacht hadden, maar het verschil is wel weer indrukwekkend (4,685 punt op Lisette Hoekstra, 5,5 op Roxanne van Hemert; 6,0 op Brecht Kramer en 7,7 punten op Jorieke van der Geest).

    Ingeborg Kroon zal trouwens een PR en BR moeten rijden van 1.16,40 om in punten te eindigen voor Marrit. Dat is uiteraard geen officieel klassement, maar je zou van neo-senioren toch moeten verwachten dat ze van junioren winnen. :wink:

    De tijden zijn trouwens wat minder goed dan gisteren en dat is volgens mij in de breedte zo, dus dan ligt het waarschijnlijk aan de omstandigheden. Misschien dat er nog wat meer zand op de baan ligt of zoiets dergelijks.

    Dat zou ik niet zo sterk beweren. Hoewel Marrit dit jaar geen enkele 1000 meter van Wüst heeft gewonnen is ze wel op de 500 (EK allround) en 1500 (NK allround) Ireen al eens te snel afgeweest. Denk dat Marrit, als ze in goede vorm is, maar een heel klein stukje achter Ireen Wüst zit op de korte afstanden en hoewel Ireen zeker wel een 1.17 tegen de 1.18,29 van Marrit zou kunnen neerzetten lijkt me een 1.16 hoog gegrepen.

    Heb eigenlijk nu al zin in het begin van volgend seizoen als Marrit zich weer met de andere Nederlandse toppers (Ireen, Annette, Paulien) gaat meten op de afstanden. Dat is nu al even niet meer het geval vanwege alle junioren-wedstrijden.
    Wordt nog lastig want waar Marrit afgelopen jaar bij de NK Afstanden nog volledig onbevangen met een "alles is mooi meegenomen" houding aan de start kon staan zal ze volgende NK Afstanden ineens bij de favorieten horen op de 1500 meter en zich op de 1000 en 3000 meter graag voor World Cups willen plaatsen.
  5. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    He balen dat Brecht 4e geworden is!
  6. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Bij de junioren A wint Pim Schipper met een sterke 2e 1000 meter. Koen Verweij wordt 2e, en hij heeft zich dit weekend ook 2 keer verbeterd op de 1000 meter. En achter hem volgt Jan Blokhuijsen.
  7. Koen

    Koen Well-Known Member

    Mooie uitslag Lisan bij de neo's of liever in andere volgorde :wink:
    1. Sjoerd
    2. Freddy
    3. Sietse
  8. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Liever een andere volgorde, Koen ;)
    Maar het is inderdaad een mooie uitslag!!! Had ik van te voren niet verwacht want had van Slooten hoger ingeschat.
  9. Mark

    Mark Active Member

    Hoorn kan best snel zijn, maar of het na H'veen de snelste is van Nederland dat kan je niet zonder twijfel zeggen. Zeker niet altijd. Bij hoge temperaturen, regen en hoge RV is Groningen veel beter. Dan is de ijsbaan in Hoorn erg gevoellig voor mist. De horizontale gaten zijn dan een groot probleem.
  10. ice-man

    ice-man New Member

    waar is de onderbouwing na "heerenveen ven de snelste"

    Pim Schipper reed in "Alkmaar nog wel" een week hiervoor 36,70

    tja gaan we dan Alkmaar ook de snelste na heerveen noemen, nee daarvoor is een wedstrijd toch echt te weinig.

Deel Deze Pagina