ISU verbiedt strips op schaatspak

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door freddy11, 19 nov 2007.

  1. freddy11

    freddy11 Member

    Aerodynamische strips blijven onderdeel van de pakken van de Nederlandse schaatsers. Dat heeft de schaatsbond KNSB dinsdag laten weten. De schaatsers zullen over twee weken in Moskou hoogstwaarschijnlijk gewoon met de strips rijden.

    Zondag werd in de media gewag gemaakt van een direct verbod op het gebruik van strips, dat door de internationale schaatsunie ISU was uitgevaardigd naar aanleiding van een protest van de Italianen. Maar volgens de Nederlandse schaatsbond heeft de ISU niet de strips verboden, maar de manier waarop die werden bevestigd.

    "De strips mogen niet meer, zoals nu gebeurt, voor de wedstrijd met lijm worden aangebracht, maar moeten een vast onderdeel zijn van het pak", zegt een woordvoerder van de KNSB. "Er zijn wel eens strips geweest die loslieten. De ISU wil niet dat dit mogelijk is."

    In het reglement van de ISU staat dat wedstrijdkleding de natuurlijke lichaamsvorm van de rijder moet hebben. "Toevoeging of aanhechting van vormen of attributen om een andere vorm te maken is niet toegestaan. Aanhechtingen, met uitzondering van permanent vastgemaakte strips met een maximum hoogte van 0,5 centimeter en een maximum breedte van 2,5 centimeter, zijn niet toegestaan", staat geschreven in het reglement.

    De bond beraadt zich nu op mogelijkheden om de strips vast aan de pakken te krijgen. "We moeten inventief zijn om dit te ondervangen. Er zijn diverse opties die we bekijken. Mogelijk dat we de strips met draad aan het pak vastmaken of dat ze er niet los op zitten, maar in het pak zijn verweven."

    Berichten dat de strips geen voordeel meer bieden, verwijst de KNSB naar het land der fabelen. "Als ze niet zouden helpen, zouden we de strips echt niet meer gebruiken. Het gaat om kleine verschillen, maar het levert zeker tijdswinst op."



    http://www.depers.nl/sport/124711/Schaa ... trips.html
  2. Gill

    Gill New Member

    Onderstaande staat op Knsb.nl

    Strips op schaatspak niet verboden
    publicatie: 19-11-2007

    Hoogland (KNSB) - In tegenstelling tot eerdere berichtgeving blijkt dat het aanbrengen van de welbekende strips op de schaatspakken niet verboden is door de ISU. De Internationale Schaats Unie heeft tijdens de Essent ISU World Cup in Calgary laten weten dat de strips een vast onderdeel uit moeten maken van het wedstrijdpak.

    Hierbij verwijzen wij naar de letterlijke tekst over de wedstrijdkleding, zoals beschreven in artikel 223 lid 1 van het internationaal reglement van de ISU:

    Wedstrijdkleding moet de natuurlijke lichaamsvorm van de rijders hebben. Toevoeging of aanhechting van vormen of attributen om een andere vorm te maken is niet toegestaan. Aanhechtingen, met uitzondering van permanent vastgemaakte strippen met een maximum hoogte van 0,5 cm. en een maximum breedte van 2,5 cm, zijn niet toegestaan.
  3. Tjark

    Tjark Active Member

    Gill, kijk eens 2 posts terug (gister middag)...
  4. Gill

    Gill New Member

    Ja sorry zat te slapen :roll:
  5. Xenon

    Xenon New Member

    Versie 3 (eigenlijk 4) komt in december en daar zitten geen strips op. Dus wed maar niet :wink:
  6. Sander94

    Sander94 New Member

    Als de ISU zo graag geen strips willen kunnen ze net zo goed alle Nederlands e dingen verbieden. Ben je ook gelijk van het gezeur van andere landen af net als met startschaats.
  7. ijsmonster

    ijsmonster Member

    Eens! Verboden voor boerenkool-met-worst. Verboden voor Hollandse potten. Verboden voor klompen. Verboden voor molens. Verboden voor sinterklaas. Verboden voor poldermodellen. Verboden voor kaas. Verboden voor gedoogbeleid. Verboden voor hutspot. Verboden voor stroopwafels. Verboden voor drop. Verboden voor pindakaas. Verboden voor grachten. In alle andere gevallen is overleg met de beheerder vereist.

    \o/

Deel Deze Pagina