Deze schaats kopen of niet?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door sansijb, 9 okt 2007.

  1. sansijb

    sansijb New Member

    Nou had ik gister een topic geopend over nieuwe schaatsen. Nou heb ik meteen een vraagje.

    Ik kan van iemand schaatsen overkopen die nog nooit gebruikt zijn. Het gaat om een vriendin van me die deze voor inkoopsprijs gekocht heeft.

    De schoen is de mogema R1 schoen (als ik me niet vergis) die te koop is voor 299 euro in de winkel. Zij heeft er dan een maple schaats van 239 euro onder. Ik kan dit samen krijgen voor 300 euro ipv bijna 500 euro.

    Zijn deze schoenen/ijzer goed?

    Volgende vraag. De maple schaats die eronder zit is wel een klapschaats. Nou kan ik wel schaatsen op noren, maar ik heb nog nooit op klapschaatsen gestaan. Ook ken ik de techniek niet echt (ja, ik kan schaatsen maar heb nooit les gehad, die ga ik dit seizoen krijgen). Kan ik dan wel schaatsen op klapschaatsen?
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De R1 is een skeelerschoen van een aantal jaren geleden. Het is het 'instap' model van Mogema (klik hier), dus zal niet zo stijf zijn als de duurdere types. Of deze geschikt is om op te schaatsen zul je toch zelf moeten proberen. Qua stijfheid zou ik zeggen van wel, want skeelerschoenen geven over het algemeen meer steun dan schaatsschoenen. Qua pasvorm is Mogema niet heel breed, dus als je normale/smalle voeten hebt zit je goed. De schoenen kun je overigens laten vervormen in de oven zodat ze nog beter zitten. Op de ijsbaan zie je trouwens wel meer mensen op skeelerschoenen rijden, dus laat je daarom niet tegen houden.
    Over het ijzer (Blizzard??) kan ik weinig zeggen, maar zal wel goed zijn. Twijfelpunt is misschien om meteen op klapschaatsen over te stappen. Ik denk dat als je technisch redelijk goed op je noren (waar rij je nu op? )kon rijden dat dit niet zo'n probleem zal zijn. Gewoon voorzichtig beginnen en na een paar keer weet je niet beter. Tot slot lijkt me de prijs wel redelijk.
  3. ducatif1

    ducatif1 Member

    Skeeler en schaats op de Mogema MG-R1 schoen. De schoen geeft een goede steun tijdens het skeeleren maar ook tijdens het schaatsen. Wel is Mogema vorig jaar gestopt met productie van schoenen en schaatsen/skeelers. De ontwikkelaar man Mogema is voor zichzelf begonnen en heet nu Cado Motus.
    De schoen was ooit nieuw rond de 250 euro en bij sommige winkels nu voor minder dan de helft nog verkrijgbaar. Dus die 300 euro is niet verkeerd incl. Maple klapset.
  4. sansijb

    sansijb New Member

    Ik rijd nu wel op noren, en ik kan wel op noren schaatsen zonder te vallen, alleen ik kan de techniek niet echt goed...
  5. sansijb

    sansijb New Member

    Ik wilde even laten weten dat ik de schaats gekocht heb! Morgen ga ik hem uittesten!
  6. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Succes alvast. :) Ben benieuwd naar je ervaringen.

Deel Deze Pagina