Nieuw Landelijke Selectie NK Afstanden

Discussie in 'Lange baan' gestart door Arjen van der Kieft, 7 mei 2007.

?

Plaatsing wedstrijd is beter dan plaatsing op basis van SARAlijst?

  1. ja

    0 stem(men)
    0,0%
  2. neen

    0 stem(men)
    0,0%
  1. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Het is vrij onduidelijk, maar het idee is heel goed. De toppers hebben zich toch al automatisch geplaatst, dus voor hen is het geen extra belasting.

    Voor de subtoppers is het
    1) eerlijker, want het oude systeem was niet eerlijk, puur op tijd, want de ene dag ligt er in Erfurt anders ijs dan de andere dag in Berlijn.
    2) kostenbesparend, je wordt niet meer verplicht om in Erfurt of Berlijn te rijden
    3) een extra leuke wedstrijd

    Bedenk wel dat voor veel schaatsers, ik noem de Mark Ooijervaars, het seizoen staat of valt met plaatsing voor het NKA. Dat er dan een eerlijke selectie is, is gewoon een goede zaak.
  2. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Wel grappig dat je nu vanaf B2 mee mag doen, was altijd A1 de laatste jaren dacht ik. Is deze regel speciaal voor dhr. K. Verweij veranderd?
  3. Mark

    Mark Active Member

    Een goed zaak? Ik weet het niet. Als ik her en der wat dingen zie willen ze op de 5000m vast houden aan 20 deelnemers en geen 24 zoals de seizoenen ervoor. Het lijkt mij dat ik afgelopen seizoen duidelijk heb laten zien dat 20 zeker niet genoeg is. (Dat dankzij het plotselinge stoppen van Gianni Romme). Zowel met prestaties op het NK en de daar op volgende prestaties in Turijn.

    NK afstanden is al vroeg, nu een week eerder en die selectiewedstrijd nog 2 weken eerder. 11 oktober is wel erg vroeg. Dit levert nogal wat punten op. Wie gaat een fatsoenlijke voorbereiding mogelijk maken? Heerenveen niet, die houdt zich nog bezig met een vlooienmarkt half sep. Nijmegen heeft in september nog BKD. En kan ook maar 3,5 weken voor de selectiewedstrijd open. Andere ijsbanen kunnen en geen goed ijs bieden in september (te warm) en zijn niet open. Een maand ijs is toch wel noodzakelijk om een eerlijke strijdt te krijgen. De plaatsing moet niet afhangen van hoe snel je aan het ijs gewend bent.

    Verder voor het in de breedte internationale presteren van Nederland lost dit niets op, maakt het eerder erger. Heel veel rijders moeten gaan pieken voor het seizoen echt begint. In de tweede helft van het afgelopen seizoen bleek wel dat het niveau in de breedte erg terug viel. (Kijk naar WB wedstrijden als Turijn en naar de Skate-off in Januari)

    Wil je dat Nederland zich richt op prestaties in het internationale schaatsen (en dan van onder andere het hele WB team en niet alleen Sven en Carl) dan moet je zorgen dat iedereen die daar mee te maken heeft pas bij het NK hard hoeft te rijden en niet in Oktober.

    Dit zou inhouden een groot nk afstanden in Heerenveen, waarbij bij de Heren ongeveer het model:

    32-32-40-32-16

    Nk allround zou moeten zijn: 32 (laaste afstand 16)
    Nk sprint 32

    Bij de dames weet ik het niet exact

    Plaatsing net zo als andere jaren, met dien verschil dat rijders die het niveau hebben internationaale wedstrijden te halen en top 10 klasseringen op het NK niet meer hoeven te pieken in Oktober. Daar die geen problemen hebben om op basisniveau bij de eerste 32 te rijden. Degene die dan nog wel moeten pieken, hebben toch het internationale niveau niet.

    Voor de continueiteit en toekomst van het Nederlandse schaatsen zou dit beter zijn. Bovendien krijg je meer strijdt op i.p.v voor het NK.
  4. Bartje2507

    Bartje2507 New Member

    Als de KNSB nou gewoon tijden aangeeft voor een selectie NK afstanden en zich dan niet druk maakt of er 40 of 80 mensen aan meedoen weet tenminste iedereen waar hij of zij aan toe is. Bovendien zou een B groep op alle NK's ook een goed idee zijn. Hebben de marathonrijders ook.
  5. Sgaatsgek

    Sgaatsgek New Member

    koen is vanaf volgend jaar A1, heeft dispensatie..
  6. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Je bedoelt wsl dat hij mee mag doen bij de A's op het NK om voor kwalificatie aan de WK junioren mee te doen ofzo. Hij blijft natuurlijk gewoon een B2.
  7. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Wordt er met B2 niet bedoeld: de mensen die vorig jaar B2 waren en nu dus A1? Omdat er bij andere categorieën ook naar vorig jaar wordt gekeken?
  8. Elsje

    Elsje New Member

    Dat denk ik ook, want je wordt pas A1 per 1 juli. De ranglijst B2 van 16 april 2007 zijn dus de A1 rijders van komend seizoen.
    B2 kunnen nl geen nk senioren rijden. Wel kan er dispensatie gegeven worden om het wk junioren te rijden.
  9. SkateMind

    SkateMind New Member

    Erg goed idee. Gewoon een B-groep maken als er teveel zijn!!!
  10. Mark

    Mark Active Member

    Een OKT Turijn regel, die ze wel weer hadden mogen schrappen. Immers had een Bjorn Nijenhuis of Remco Olde Heuvel het zonder nk afstanden als B het nu beter gedaan? Ik denk het niet. Op een NK afstanden moeten gewoon de beste zoveel starten, leeftijd moet niet uitmaken.
  11. stayerwouter

    stayerwouter New Member

    hoe ik het opving slaat coen gewoon zijn b2 jaartje over :wink:

    gr woutermesker.nl
  12. Mark

    Mark Active Member

    He leuke website, had hem door alle drukte nog niet gezien.
  13. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Leuk... Mag die straks dan ook een jaar eerder rijles nemen en stemmen? :lol:

Deel Deze Pagina