Wedstrijden November 2015

Discussie in 'Lange baan' gestart door Duif, 2 nov 2015.

  1. proeme

    proeme Well-Known Member

    irritant zeg. Trek gewoon één lijn... :S
  2. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Komend weekend in Groningen de WC Junioren.

    Officiële uitslagen via schaatsen.nl, maar op ritniveau te volgen via live.knsbgroningen.nl. Via www.knsbgroningen.nl kan je ook de webcam bekijken en de ritten zien.
    Helaas geen audio, een stream via youtube om audio en video te combineren was teveel voor onze internetlijn :(
  3. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    De eerste uitslagen van de WC Junioren in Groningen zijn bekend. Esther Kiel heeft een mooie 3e plek gehaald op de 3000m achter Mei Han (CHN) en Ayano Sato (JPN).

    Maar: wat @LeeMoZovski heel blij gaat maken: Bij de heren werd Marten Liiv (EST) tweede op de 1000m in 1:12,48. Slechts 4 tienden achter winnaar Mikhail Kazelin (RUS). Die is dus lekker begonnen bij de junioren.
    Duif vindt dit leuk.
  4. Duif

    Duif Well-Known Member

    Een opvallend groot en internationaal deelnemersveld, maar wat ik het meest opvallend vind is dat Nederland maar 1 deelnemer op de 3km meisjes en 1 op de 3km jongens heeft (die dan wel met grote voorsprong wint), maar dat er zeker bij de jongens weinig jong talent voor de lange afstanden bij de jeugd loopt valt me al een aantal jaren op. Ter illustratie: Op de 5 km gisteren in Calgary, zijn er 4 29, en 1 32 jaar. De reserves Stroetinga en de Jong zelfs 34 en 38.
  5. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    @Duif Daar moeten we toch blij me zijn? Dan wordt de 5 km tenminste niet meer "er wint 100% zeker iemand uit Nederland"! Meer internationale deelnemers op de lange afstanden. Spanning op de 10 km! Dan gaat de ISU hem niet afschaffen! En meer buitenland op de schaats, en minder Nederland = Nederland wint bij de volgende OS'en niet twee keer zoveel medailles als alle andere landen bij elkaar (want dat kun je ook niet erg internationaal noemen).
    De schaatssport moet internationaler worden en zeker op de lange afstanden een bredere top krijgen, en met alle tekenen die daarop wijzen, moeten we erg blij zijn. Anders is over 20 jaar de schaatssport net zoals het WK korfbal, maar dan zonder België.
  6. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Mjøsaman vindt dit leuk.
  7. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    De Chinese meisjes waren in Groningen opvallend sterk. Nummer 2 t/m 6 van de 1000m kwam uit China. Daarvan won Mei Han naast het brons op de 1000m het goud op de 3000m. Verder blijf ik enthousiast over de B-junioren Viola Feichtner en Karolina Bosiek.

    Nadat gisteren zijn zusje goed presteerde in Calgary, bevestigt Mikhail Kazelin met winst op de 1000m eveneens een toptalent te zijn. De B-junioren Allan Dahl Johansen en de al eerder doormij aangehaalde Mathias Hauer kunnen mij wel bekoren.

    Verder verwacht ik dat Kasper Kaljuvee de eerste Estse man gaat zijn die zich sinds de onafhankelijkheid gaat plaatsen voor het EK allround.
    EenBrabander en LeeMoZovski vinden dit leuk.
  8. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Er is een keer aanleiding om iets positiefs over Sjoerd de Vries te schrijven. Bij de Holland Cup in Dronten wint hij de 1500m in een nieuw baanrecord van 1.50,97. Op de 500m wordt hij met slechts 0,13 geklopt door een nog steeds weinig imponerende Michel Mulder (36,13).

    Bij de vrouwen was het meest opvallend dat Mayon Kuipers en Anice Das beiden 40,12 reden en daarmee de overwinning deelden. Annette Gerritsen kon ook hier het podium niet halen.
    Elina vindt dit leuk.
  9. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Marcel Bosker rijdt in Groningen bij de WCJ 3:51 op de 3 km en rijdt daarmee de rest van het veld op 7 sec.
  10. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    net dan gaat het mss weer stayers uit andere landen interesseren
  11. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    De Chinese meisjes doen het weer. Met 5 deelneemster in de top 6 eindigen. Dit keer op de 500m met dit keer ook goud. En wel voor B1-juniore Xue Lin. Ze klopte de Russin Darya Kachanova met o,006 seconden (ja dat lees je goed). Op de 1500m is China minder dominant, met slechts 4 schaatsers in de top 9. En net als gisteren op de 1000m worden ze geklopt door een Japanse (Ayano Sato). Leuk dat de Aziaten deelnemen aan deze junioren world cup. Zonder Aziatische deelname zouden de uitslagen er heel anders uitzien.

    Bij de jongens wint Marcel Bosker ook de 1500m. Hij presteert super. Echter, hij is wel de enige Nederlandse jongen die een top 5 klassering weet te behalen. Neem bijvoorbeeld Mark Nomden. Hij rijdt naar plek 16, 22 en 29. Dan moet je je als Nederlandse A2-junior gewoon kapot schamen. Dan doe mij maar de Rus Viktor Mushtakov die met goud, zilver en brons naar huis gaat.
  12. proeme

    proeme Well-Known Member

    beide winnende tijden van Marcel Bosker waren een baanrecord (als ik de foto op rtvnoord.nl goed begrijp tenminste)
  13. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Het opheffen van Jong Oranje leidt niet tot een spectaculaire verbetering, zo te zien. Integendeel zelfs. Tja, Bosker is goed, maar dat is een uitgeweken Zwitser, van wie overigens beide ouders het EK reden.
  14. Nogeenbrabo

    Nogeenbrabo Active Member

    In Duitsland lijkt er ook niet veel aanwas van uit de jeugd te komen, die toch broodnodig is. Ook Leia Behlau reed bij de wedstrijden in Erfurt niet echt fantastische tijden. (Op de 1500 7 seconden langzamer dan vorig jaar in Calgary is toch wel erg veel trager)

    Voor de komende jaren zullen ze het waarschijnlijk moeten doen met de huidige generatie mannelijke stayers. (Ihle en Schwarz zijn immers in de dertig, Pechstein zal toch niet tot in den treuren blijven rondgaan, Stephanie Beckert is ook niet meer wat het ook geweest is en de familie Dufter is ook nog niet echt overtuigend tot nu toe.)
  15. Elina

    Elina Well-Known Member

  16. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Team Corendon ‏@TeamCorendon 2 uur geleden
    Gisteren reden @DeJongBob & @LottevBeek een trainingswedstrijd in SLC. Daarbij won Bob de 5.000 meter en was Lotte de snelste op de 1.000!

    Corendon vergeet gemakshalve de tijden en het enorme en talentvolle deelnemersveld te noemen.
    De Keizer en EenBrabander vinden dit leuk.
  17. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Dat is wel een erg wanhopige tweet. Vast om de sponsor tevreden te houden.
  18. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Ik vind de meeste tijden van de trainingswedstrijden ook niet echt goed. Ik vrees dat de omstandigheden niet super zijn.

    Brengt Corendon ook een tweet uit waarin gemeld wordt dat Lotte van Beek op de 500m o.a. geklopt wordt door Annouk van der Weijden en Tatyana Mikhailova?
  19. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Linda de vries tegen Martin hanggi had best een leuke race kunnen zijn op de 3k trouwens.

    Tijd van de Vries is best redelijk, Dan valt Bob me nog niet echt mee.

    Die tweet van corendon is eigenlijk best lachwekkend als je weet wat het deelnemersveld was.
  20. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Er zijn vast ook minder fanatieke schaatsfans die zoiets lezen en dan denken "goh leuk voor Corendon". Feiten zo brengen dat goed klinken is gewoon wat ze noemen 'marketing'. En zolang wat ze zeggen feitelijk klopt heb ik daar ook helemaal geen moeite mee.
    ZeeKoei en Passion-for-Skating vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina