De laatste uitslagen...

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mark, 23 mrt 2006.

  1. Mark

    Mark Active Member

    Nog even en het is voorbij, de laatste overige uitslagen van het seizoen.

    Te beginnen met PAST 22 maart te Heerenveen:

    Tim Salomons won bij de heren, voor Jesper Hospes en Robert Braam. Jesper reed nog een nieuw toernooirecord op de 500m: 37.37
    Bij de dames won Annelies van de Ploeg voor Mayke Nagtegaal en Lisette Meijer.

    uitslagen:
    http://www.stw-site.nl/PAST/past.html#uitslag2006
  2. leeuwtje

    leeuwtje New Member

    Was het ijs op het NK afstanden begin dit jaar nou zo goed? Tim Salomons reed toen nog 36.4 ( :shock: ) en nu een 38-er.. Dat is toch wel een groot verschil voor twee wedstrijden in Thialf. Misschien is hij net als ik toe aan wat zomertraining.. 8)

    Mark, waarom heb je zelf niet meegedaan? vorig jaar werd je nog 3e zie ik. :wink:
  3. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik had gehoord dat het ijs begin deze week met de baankampioenschappen,erg goed was.

    Kan natuurlijk ook zijn dat Salomons zijn piek had gelegd bij het NK Afstanden.
  4. leeuwtje

    leeuwtje New Member

    ongetwijfeld. Dat is hem dan zeer goed gelukt.. Het was toen wel supergoed ijs moet ik zeggen. Vooral op de 1000 meter. Toen reden er lui een PR met 2 seconden. Of iedereen kan gewoon supergoed pieken!! :p
  5. tumba

    tumba New Member

    Zo 2 weken rond het OKT was het gewoon super goed ijs dat is een feit.
  6. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik heb ook de uitslagen gevonden van de grote en kleine meerkampen en de 10 km tijdens de PAST. Zoals verwacht wint Mark de grote vierkamp. Hij doet dit met nette tijden, en een 10km PR. Maar hij zal waarschijnlijk zelf nog wel een paar secondes sneller hebben gewild dan 13:48

    De meest opvallende tijd, naar mijn mening, komt van een dame. Carien Kleibeuker rijdt, voor Heerenveenbegrippen, een prachtige 14:39. Een dik baanrecord, en net geen Nederlands Record. Ook 14:39 (Carla Zijlstra 1997, Calgary). Reken je met de +30 formule terug naar een 5km tijd dan kom je op 7:04 uit. Zeer verdienstelijk voor Heerenveen op een gewone doordeweekse dag. Net als Sablikova laat zij zien dat het eigenlijk vreemd is dat vrouwen geen 10 km's rijden bij grotere wedstrijden. Want ze kunnen het zeker goed aan.

    http://www.stw-site.nl/toernooien/toernooien2006.html
  7. Mark

    Mark Active Member

    De 10 had ik inderdaad graag sneller gewild, met met hoe ik mij de afgelopen week voelde en hoe het tijdens de race ging ben ik wel zeer tevreden met de tijd.

    Carien Kleibeuker was goed bezig, alleen kwam ze er te laat achter dat ze net boven het nederlands record zat. Ze zat een tijdje op hoge 35ers, maar finishte met lage 34ers.

    Verder jammer dat Kai Bloetjes wat ziekjes was, op de 5000m na 3000m laten lopen en op de 10000m net na de helft uitgestapt met hoofdpijn :( terwijl hij een meter of 70 achter Arnold aanreed.

    En ook Jurgen Meijer (2de nk afstanden 10000m 1997) had de gang er aardig in reed 10 sec sneller dan hij in Nederland ooit gedaan had op de 10km.

    En tot slot donderdagmiddag kwam ik de hal binnen, waar de muziek op volle sterkte aanstond. Casper Helling was even een uurtje aan het schaatsen en reed een baanrecord van ongeveer 40680 meter. Het vorige baanrecord was van Robert Vunderink die in 1988 13,41m te kort kwam voor de 40km. Volgend jaar gaat Casper misschien naar Calcary om het WR aan te vallen.

Deel Deze Pagina