NSX Marchese hetzelfde als Mogema NSX?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Chrisbmw, 1 nov 2014.

  1. Chrisbmw

    Chrisbmw New Member

    Mijn vraag is of iemand hier een antwoord op heeft.
  2. Glide-Ahead

    Glide-Ahead Active Member

    Hij zal er wel op gebaseerd zijn in ieder geval. Ik heb een paar mogema nsx ijzers hier, en wat ze sowieso verbeterd hebben aan de Marchese is dat er geen losse dopjes en dempertjes meer op de ijzers zitten (die er nogal vaak vanaf vielen). Of ze qua rijeigenschappen hetzelfde zijn weet ik niet, die vraag kan je denk ik het beste voorleggen aan Cadomotus zelf door een mailtje te sturen naar ze.
  3. Chrisbmw

    Chrisbmw New Member

    Heb zelf de Mogema pro 1 nsx, aangezien Cadomotus dit merk heeft overgenomen lijkt mij dat ze dit ook hebben gebruikt in hun buizen. Dacht dat het nsx principe gepattendeerd was, dus zul je niet zomaar mogen gebruiken volgens mij.
  4. Glide-Ahead

    Glide-Ahead Active Member

    Cadomotus heeft het merk Mogema niet overgenomen, de ontwerper die voor Mogema werkte, is daar gestopt en heeft zelf een nieuw merk (Cadomotus) gestart. Mogema was naast een schaats en skeeler fabrikant ook een algemeen constructiebedrijf, en dat zijn ze nu nog steeds. (www.mogema.nl).
    Ik vermoed dat het patent dus gewoon meeverhuisd is samen met de ontwerper (m.a.w. hij heeft er persoonlijk patent op, en niet het bedrijf Mogema).
    Laatst bewerkt: 2 nov 2014
  5. Chrisbmw

    Chrisbmw New Member

    Heb ondertussen contact gehad met Tim van Cado Motus. En inderdaad is de ontwerper van Mogema's nsx voor Cado Motus verder gegaan en zijn de nsx type's van beide merken exact gelijk, dus wie nog goeie nsx buizen bezit hoeft daarvoor niet over te stappen op Marchese nsx buizen of je moet het doen om het uiterlijk. Ze bevallen mij nog steeds prima en zolang ze niet uit elkaar vallen houd ik ze maar er komen wel Marchese schoenen op. Tot zover is dat duidelijk,lijkt mij.

Deel Deze Pagina