Techniek hulp gezocht

Discussie in 'Skeeleren' gestart door Rednas_N, 25 mrt 2014.

  1. Rednas_N

    Rednas_N New Member

    Beste leden,

    Ik heb sinds vandaag Bont skeelers aangeschaft en deze bevallen goed. Ik ben alleen bang dat ik mezelf de verkeerde technieken aanleer waardoor ik het eigenlijk een beetje verpest voor mezelf, technieken zijn er tenslotte niets voor niets.

    Voorheen was ik met regelmaat te vinden op mijn Inline Skates maar aangezien ik wat snellers wilde heb ik deze aangeschaft, dus ik ben geen complete noob als het om skeeleren/skaten gaat.

    Nu vroeg ik me af of iemand mij de juiste technieken kan aanleren of goede tips kan geven. Het liefst hier in de buurt, ik kom uit Dordrecht. Ik vind het geen probleem om eventjes te reizen, als het maar wel met het OV bereikbaar is (student, geen auto je snapt het wel...). Ik heb ook al gezocht naar cursussen/lessen hier in de buurt maar dan kom ik eigenlijk gelijk terecht in Den-Haag of Amsterdam, dat vind ik net iets te ver.

    Hebben jullie het idee dat ik het helemaal verkeerd aanpak en dat er makkelijkere oplossingen zijn dan hoor ik het graag.

    Groet,

    Sander
  2. Rednas_N

    Rednas_N New Member

  3. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Wat is je achtergrond, schaats je ook en weet je al het nodige van techniek of ben je meer in een beginstadium? Heb je wel eens met de nightskate in Rotterdam meegedaan, misschien dat je daar mensen treft met wie je kunt trainen.
  4. Rednas_N

    Rednas_N New Member

    Bedankt voor je reactie! Ik heb wel eens geschaatst op de noren van mijn vader, dit waren noren met een vrij hoge schoen, dus veel steun. Daarnaast kan ik ook prima schaatsen op hockey schaatden. Ik heb nooit les/tips gehad in techniek dus ik heb geen idee hoe het gesteld is met mijn techniek, alles wat ik kan op mijn skeelers en schaatsen heb ik mezelf aangeleerd.

    Op normale inline skates, dus geen speedskates, kan ik het behoorlijk goed, al zeg ik het zelf. Op mijn speedskates sta ik momenteel vrij wankel, dit probeer ik te verhelpen door met regelmaat enkel oefeningen te doen.

    Aan die Nightskate in Rotterdam heb ik nog nooit meegedaan, misschien wel een goed idee maar ik zag dat het nog even duurt voordat dat weer begint.

    Ik hoor graag van je.
  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Je enkels krijgen natuurlijk meer te verduren als je op grotere wielen staat. Over het algemeen denk ik dat wielen van 90 mm voor iedereen wel te doen is. Bij nog grotere wielen word het belangrijk dat je schoen goed zit (geen drukplekken/nauwsluitend bij de enkel) waardoor je techniek er goed uit komt. Als je steeds loopt te corrigeren heb je alleen maar last van grotere wielen. Gezien je op de inline-skates (fitness skates neem ik aan) al goed uit de voeten kunt denk ik dat het vooral een kwestie van opbouwen is. Begin bv bij een training van een half uur. Probeer vooral op je techniek te letten (zodat je het lang kunt volhouden) en niet op kracht te rijden.
  6. Rednas_N

    Rednas_N New Member

    Met de huidige Bont skeelers die ik heb zit ik op 110mm. De schoenen zijn ook in de oven geweest dus die zitten wel goed volgens mij.

    Ik skeeler nu ongeveer een kwartier per keer, daarna ga ik steeds meer fouten maken in de zin van krom op mijn skeelers staan. Dit ga ik rustig opbouwen. Bedankt voor je tips in ieder geval.
  7. phicoh

    phicoh New Member

    Mijn ervaring is dat het helpt om veel op 1 skate te rollen. In het begin recht uit, afwisselend op de linker en de rechter skate. Later ook met per skate bochten naar links en naar rechts.

    Op die manier wordt je gedwongen om je zwaarte punt recht boven je skates te houden.
    SprintMaster vindt dit leuk.
  8. Rednas_N

    Rednas_N New Member

    Dat is inderdaad wel een goede tip, ga ik ook toepassen. Ik ga het morgen eens proberen en kijken of het een beetje lukt. Bedankt! :)
  9. Lammert

    Lammert Member

    Grotere wielen in combinatie met een lagere schoen dan je gewend was, veroorzaakt vrijwel altijd enig gewankel. Maar dat laat zich over het algemeen oplossen door door te zetten en veel kilometers te maken. Oefeningen voor enkelstabiliteit kunnen helpen, maar het is wel zaak om bij de oplossing van het probleem niet alleen op je enkels te focussen. Misschien nog wel belangrijker is het om je knieƫn in de juiste positie te krijgen: duw ze goed naar voren zodat je knieschijven ongeveer verticaal in lijn zijn met je tenen. Je zet dan als het ware je enkels 'op slot' waardoor zwikken niet meer kan. Over hoe groot de kniehoek moet zijn, lopen de meningen een beetje uiteen. Ik hou zelf meestal zo rond de 110 graden aan, want bij een veel diepere zit, voelt het alsof ik de boel afknel.
  10. Rednas_N

    Rednas_N New Member

    Ik boek volgens mij wel progressie, ik haal nu steeds langere afstanden. Momenteel zit ik op ongeveer 3 kilometer met een gemiddelde snelheid van 20 kilometer per uur. Ik merk wel dat ik snel sneller wil en dat ik meer op mijn techniek moet lessen. Ik heb ondertussen een skeeler vereniging gevonden hier in de buurt, daar ga ik een keer een les volgen en als het bevalt lessen volgen.
  11. Rednas_N

    Rednas_N New Member

    Daar ben ik weer, ik wil toch nog even met jullie delen hoe het me nu afgaat. Momenteel gaat het skeeleren veel beter dan aan het begin en maak ik steeds langere stukken. Ik kan nu stukken aan van 10 kilometer maar op het einde merk ik wel dat het wat meer gaat wankelen, vooral op paden met grint. Ik heb hier in de buurt ook een skeelerclub gevonden waar ik 8 mei heen ga en kijken hoe het daar is. Eigenlijk hoop ik dat ik mezelf niet verkeerde technieken heb aangeleerd maar dat zien we dan wel! In ieder geval bedankt voor jullie tips!

Deel Deze Pagina