Helm op met schaatsen!

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door ernie2007, 7 mrt 2006.

  1. ernie2007

    ernie2007 New Member

    Wat vinden jullie van een helm op met schaatsen?
    Met schaatsen gebeuren er vaak ongelukken doordat mensen in de bocht worden geschept en vervolgens op het achterhoofd belanden!
    Met schorttracken is het al verplicht maar wanneer ook het langebaanschaatsen!
    Wij als bierteam hebben als promotie van de helm al een keer met helm opgeschaatst en is nog best comfortabel en je krijgt ook meer lef daardoor!
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

  3. stayerwouter

    stayerwouter New Member

    Meer lef meer ongelukken komen er daardoor niet meer ongelukken :roll:
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

  5. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    hmm... uitstapje naar de verkeerspsychologie ;) Er is ooit es uitgezocht hoe het nou zit met gordels, airbags in combinatie met verkeersgedrag. Lang verhaal kort houden: bestuurders wanen zich veiliger door gordels, airbags, kooien e.d. waardoor ze meer risico gaan nemen in het verkeer, immers zitten ze erg veilig. Probleem is dat de klappers daardoor ook harder worden waardoor de verkeersveiligheid in absolute vorm er op achteruit gaat, voor de betreffende bestuurder verandert er per saldo niks! De kans op ernstig letsel blijft gelijk doordat de klap harder wordt en de extra veiligheidsuitrusting maar een bepaalde werking kan hebben. Het houdt ergens op.

    Overstappen naar het schaatsen, als je door alleen een helm met meer lef gaat schaatsen neem je grotere risico's. Je kan anderen daardoor in gevaar brengen maar je brengt jezelf gek genoeg ook meer in gevaar. Een helm bedekt misschien maar 5% van je lichaam, de rest is nog net zo onbeschermd en als je harder onderuit gaat komt de boarding veel harder aan maar ook de schaatsen van anderen op de baan bijvoorbeeld...
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Maare als je het lichamelijk ff logisch bekijkt breek ik liever m'n onbedekte arm dan dat ik een schedelbasisfractuur oploop omdat ik geen helm draag!
    En er veranderd door die gordels per saldo misschien niks maar je kan wel harder rijden en dan ben je eerder op je eindbestemming!
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ware woorden Rik.

    Maar op sommige momenten schaats je al op 100% dus hoe ken je met een helm dan opeens 110% gaan rijden, net of dat je ineens heel asociaal gaat schaatsen met een helm op...
  8. Mark

    Mark Active Member

    Helmen tijdens het schaatsen. :shock:

    Nergens voor nodig, wat ze wel mogen doen is de luchtboarding overal vast maken aan het ijs. Zodat het niet meer mogelijk is er onder te schuiven.
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    En als je dan onderuit gereden wordt en met je achterhoofd op je hoofd klapt?
  10. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Au!

    Eigenlijk zou het wel logisch zijn om met schaatsen een helm te dragen, met skeeleren en short-track doen ze t immers ook. Terugdenkend aan Gerard van Velde...
  11. Anna

    Anna New Member

    In Canada is het op sommige banen zelfs verplicht, ook tijdens wedstrijden. Ik weet dat m'n tantezeggertje altijd met helm op rijdt. En nee ze short-tracked niet.
    Daar is het volgens mij alleen tot 18jaar verplicht en daarna mag je het zelf weten. Ik schaatste ook altijd met helm toen ik nog jonger was en ik weet nog heel goed dat er een keer iemand zo hard viel tijdens een wedstrijd in Banff dat de helm brak en zij met een schedelbasisfractuur het ziekenhuis in moest. Het zegt dus helemaal niks.
  12. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Sterker nog, de ISU moet wat betere regels op gaan stellen voor wat betreft boarding. Groningen voldoet aan de eisen maar is niet veel zachter dan de gemiddelde betonnen muur... Afgelopen week weer een marathonrijder afgevoerd met twee gebroken enkels en gespleten scheenbeen :S
    Maar goed, de ISU heeft omschreven hoe hoog, hoe dik en hoe lang de boarding moet zijn maar niet hoe zacht...
  13. allard

    allard Active Member

    Ja, en ik ken iemand die z'n enkel verbrijzeld had in Groningen toen hij met z'n ijzer door de houten achterkant van de boarding ramde bij een val.
    Ik zie hem nu nog bijna niet schaatsen terwijl het al een paar jaar terug is.
  14. tumba

    tumba New Member

    Ik was serieus ook bij die wedstrijd is 3 seizoenen geleden of niet?
  15. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Misschien zouden ze permanente boarding moeten neerleggen.. permanent in de zin van 'de gehele winter komt het niet van z'n plek af'.

    Elke seizoen als ik beide dagen naar de Utrecht City Bokaal ga, dan kom ik daar rond 16:00 (het begint dan om 17:00 geloof ik) en staan er nog recreanten op het ijs. Ze proberen dan tegen half 5 de baan binnen 30 minuten op orde te maken door snel de boarding er neer te leggen. Deze boarding verschuift door een val al heel snel van zijn plek af en wordt het beton zichtbaar.

    Na afloop is de boarding binnen 5 minuten verwijderd...

    Ik snap wel dat de kussen moeten meeveren,maar het is niet bepaald fijn als de boarding verschuift en je op het beton terrecht komt dus misschien een boarding die wat steviger vast zit een idee en die niet meteen wordt verwijderd na afloop?
  16. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    Gewoon zoals we in Haarlem hebben een permanente luchtkussen boarding. Is niet het allerbeste wat er is maar doet zijn werkt erg goed.

    Krizz
  17. Roel

    Roel New Member

    als ze sirieus ongelukken willen verminderen/voorkomen moeten wat mij betreft eerst de blokjes afgeschaft worden
  18. fred

    fred Member

    En daar voor in de plaats? Een betonnen rand?
  19. Lieke

    Lieke New Member

    opzich, hoe gevaarlijk zijn die blokjes nou echt?? Volgens mij valt dat wel mee, als je niet te dicht langs de blokjes rijd... of een randje sneeuw ofzoiets..
  20. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Zolang je je reglementair gedraagt, dus een aantal cm buiten de blokjes blijft rijden zijn die dingen totaal ongevaarlijk.
    Vergelijk het met stoplichten, op zich totaal ongevaarlijk totdat je door het rode licht heenrijdt, dan kunnen er ongelukken gebeuren.

Deel Deze Pagina