viking gold geschikt voor mij?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Maartje1990, 15 feb 2014.

  1. Maartje1990

    Maartje1990 New Member

    Hallo,

    Een aantal jaar terug heb ik zo'n 5 jaar lang wekelijks schaatsles gehad en heb dit jaren met veel plezier gedaan. Op een gegeven moment kreeg ik echter zo'n pijn in mijn voeten dat ik gewoon echt niet meer kon. Ik wil echter weer heel erg graag gaan schaatsen en ook weer gaan lessen. En ben op zoek naar een stel schaatsen waarbij ik pijnvrij kan schaatsen, immers met pijn is het niet meer leuk.

    Ik heb zelf een beetje ingezakte/platte voeten, wat misschien ook wel de oorzaak van het probleem is. En na wat zoek werk klinken mij de viking gold versies wel erg mooi in de oren en lijken ze ook erg geschikt voor mijn voet vanwege o.a. het orthopedische gevormde voetholte stuk. Ik geef ook liever iets meer geld uit aan schaatsen die gewoon écht goed en comfortabel zitten, dan een paar honderd euro minder om dan weer met pijn op de baan te staan.

    En ik weet niet in hoeverre tweedehands schaatsen ook net zo goed passend kunnen worden gemaakt als nieuw?

    Nu wil ik uiteraard naar een speciaalzaak ook gaan om mij te laten adviseren. Maar hoop dat jullie ook raad kunnen geven?

    Bij voorbaat dank!
    Laatst bewerkt: 15 feb 2014
  2. schaatsbart

    schaatsbart Member

    Heelijke schoenen, daar hoef je niet aan te twijfelen. je bent van voor t thermotijdperk??
  3. Schaatsjazz

    Schaatsjazz New Member

    Ik neem aan dat je gold 2005 bedoelt? Daar zul je je geen buil aan vallen, het is denk ik niet voor niets een van de meest populaire schoen op de Nederlandse schaatsbanen.

    Ik heb ze tweedehands gekocht en opnieuw laten vervormen zonder problemen. Ik heb in het begin wel wat pijntjes gehad, maar dat is nu over. Dat zal ook wel persoonlijk zijn.

    Mijn tip: kijk even op marktplaats er zijn een aantal aanbieders die regelmatig occasions hebben.

    Succes met je keuze.
  4. Schaatstinus

    Schaatstinus Active Member

    Beste Maartje,

    Als je ambitie is lekker schaatsen op natuurijs en op de baan en als je geen rondjes van onder de 40 sec. wil rijden dan zijn de Salomon (langlauf) schoenen met een Freeskate ijzer een prima oplossing. Geen zere en nooit meer koude voeten. Vraag wel om een ronding van 21 of 22 m om op de ijsbaan te kunnen sturen en de oefeningen tijdens de lessen mee te kunnen doen en ga voor de hogere (marathon) ijzers die maken het bochten schaatsen beter te doen.
    Laatste tip, de door mij bedoelde schaatsen worden op de meeste banen verhuurd, probeer ze eerst uit.
  5. johndegier

    johndegier New Member

    Van de aanschaf van de Viking Gold 2005 zul je beslist geen spijt krijgen, ze worden niet voor niets de pantoffels onder de schaatsschoenen genoemd. Door verwarming kunnen ze perfect aan de vorm van je voeten worden aangepast, zodat ze als een 2e huid zitten. Ik heb ze nog niet zo lang geleden aangeschaft op advies van een goede kennis, het is de beste investering die ik de laatste jaren gedaan heb.....
    Ze zijn niet goedkoop (ongeveer 460 Euro), maar dan heb je ook wel topkwaliteit waar je vele jaren lekker op zult schaatsen. Ik weet niet waar je woont, maar ga naar een goede speciaalzaak. Stouwdam in Wezep (bij Zwolle) en Brûn in Heumen (bij Nijmegen) zijn goede speciaalzaken met een ruim assortiment, vakkundig personeel en goede service, ook na aankoop........
  6. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Wij kunnen jouw voeten niet beoordelen en vooral niet of je probleem met een andere schoen is opgelost. Daarvoor kan je beter eens bij een expert langsgaan. Overigens is de Gold 2005 wel een fijne schoen, m aar als het voetbed niet bij jouw voeten past dan zal je nog steeds last krijgen.

Deel Deze Pagina