Koude voeten op schaatsbaan in Viking Marathon special (thermoplastisch)

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door pjdw, 5 jan 2014.

  1. pjdw

    pjdw New Member

    Ik schaats nu al een paar weken op nieuwe schaatsen in Rotterdam. Ik kan nog wel wat steun gebruiken en trek mijn veters redelijk strak aan. Ik draag hele dunne fiets sokjes en krijg na verloop van tijd echt koude voeten. Ik houd het wel uit, maar iets minder kou zo het schaatsplezier wel bevorderen. Heb met een maat bij Hoorn in Ter Aar zelfde schaatsen gekocht en daar gaven ze aan dat als de schaatsen echt goed zitten je geen koude voeten moet krijgen?
    Zelf heb ik ze bij Ooms gekocht en daar zijn ze met de compressiebalon om mijn voeten gevormd.
    Moet toch goed zitten.
    Wie heeft tips?
    Vandaag trouwens freeskates getest en dat zit heerlijk warm, maar schaatst niet zo direct als m'n vikings.
    Dank alast
  2. Doe de veters ruim a de eerst drie oogjes een knoop leggen. Hierdoor krijgen je tenen meer ruimte dit helpt bij mij.
  3. pjdw

    pjdw New Member

    Dank Pieter. Doe je dat aan beide kanten? Je hebt dan niet zo veel ruimte om ze los te maken, of begrijp ik t verkeerd. Zie ook wel dat schaatsers hun veters door midden knippen en dat de eerste gaten vanaf de tenen dus niet verbonden zijn. Misschien helpt dat ook wel?
  4. Schaatstinus

    Schaatstinus Active Member

    Veters zo strikken dat je tenen goed kunnen bewegen en de schoen strak om de enkel zit,, bij voorkeur om de enkel strak trekken met een extra lusje bovenin. Als dat niet lukt dan helpt mogelijk twee veters in de schoen. Een veter voor de onderste oogjes en die niet te strak trekken om de tenen ruimte te laten en de tweede veter voor de bovenste oogjes om de schoen strak om de enkel te trekken.
    Hoesjes op koudere dagen werken prima tegen koude voeten. De doorbloeding in mijn voeten is na vele koude tochten (of waren het de koude nachten) niet meer zo als toen ik ter wereld kwam en ik grijp al snel naar mijn hoesjes. Op natuurijs geniet ik van mijn Salamons schoenen met Freeskates.

Deel Deze Pagina