Viking gold 2014

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Wimpy, 16 nov 2013.

  1. Wimpy

    Wimpy New Member

    Ik sta op het punt om van de viking thermo xbr over te stappen op de gold 2005.
    Echter de 2005 bestaat al weer een mooi tijdje dus wellicht koop ik nu nieuwe schoenen en komen bij wijze van spreken morgen de gold 2014 uit.
    Zijn er al geruchten in de schaatswereld over een nwe en evt verbeterde schaatsscoen in de gold serie?
  2. AndreM

    AndreM New Member

    Het is idd. wel opmerkelijk dat het eigenlijk al zo lang stil is. Van 1999, 2000 en ik meen 2002 naar 2005 en nu is het qua schoenen al bijna negen jaar rustig zo lijkt het. Of dat wekelijk zo is vind ik overigens lastig te beoordelen aangezien ik me pas recentelijk verdiep in dit onderwerp. (Ik schaats al ruim dertig jaar op Viking Junior's :) )

    Maar eerlijk gezegd lijkt me niet dat er deze winter nog wat nieuws uit komt. Het is immers al bijna halverwege het seizoen. Wellicht dat er volgend jaar een 2015 model uit komt. Zou wel een mooi moment zijn na tien jaar. Nu maar hopen dat het niet zo'n schreeuwerig model wordt als het huidige.
  3. schaatsbart

    schaatsbart Member

    Nou maar hopen dat het niet zo,n schreeuwerig model wordt.
    Meeeens,Wel erg van de mosterd en tomatenketchup!
    Denk wel dat customized schoenen, de innovatie was na de 2005, het moet technisch ook wel een zinvolle innovatie zijn; mijn idee maak de veterflap zonder rits maar met klitteband, die flappen gaan het eerst kapot.
  4. Wimpy

    Wimpy New Member

    Dat is onder andere wat ik bedoel. Koop ik morgen die "ouwe troep" voor veel te veel geld, zul je net zien dat er bv een olympische versie komt. Zonder scheurende veterflappen, lichter in gewicht enz enz.

    Maar ja, wanneer moet je dan kopen he?!
    Mijn oude thermootjes hebben de beste tijd wel gehad dus wachten tot sint juttemis heb ik ook geen zin in.

    Kheb ze al besteld ook trouwens. Kan ze morgen komen passen en fitten.

    In ieder geval bedankt voor het reageren.
  5. AndreM

    AndreM New Member

    Groot gelijk! Je leeft maar één keer!
  6. BramvanRoemburg

    BramvanRoemburg New Member

    Met de Viking 2005 Gold XBR is niet zoveel mis. Zelf heb ik jaren geschaatst op Thermo XBR en die schoenen waren op een gegeven moment wel echt versleten.
    Wat wel van belang is om te weten is dat de Gold 2005 XBR een iets slappere/comfortabele schoen heeft. Aangezien ik een zware schaatser ben, 100Kg, heb ik toch lang met weemoed teruggedacht aan mijn oude Thermo's. Afgelopen zomer heb ik de knoop doorgehakt, en een setje Customs laten maken met twee lagen carbon. Breedt, stijf, op maat etc. Aangezien we meestal toch 1 jaar met een setje schoenen doen is dat toch ook echt de investering waard.
    Ik zou dus toch nog even overleggen met je schaatswinkel. Succes.
  7. kwani

    kwani Member

    Wil je iets nieuws en innovatiefs? Neem de Marchese schoen ipv een viking schoen. Overigens zijn er helemaal geen geruchten over nieuwe viking schoenen.
  8. Wimpy

    Wimpy New Member

    Heb toch gekozen voor de gold 2005. Afgelopen donderdag de eerste rondjes gemaakt in Kardinge.
    De eerste 5 a 10 ronden had ik spijt als haren op mn hoofd! De steun kan ik wel als prettig ervaren maar tegelijkertijd ook erg onwennig. Ben altijd gewend geweest om mn enkelspieren te laten werken maar dat hoeft nu niet meer.
    Maaaaaaar.... Wat had ik een pijn in mn voetzolen zeg!!! Echt niet normaal. Ik stond op het punt om ze uit te schoppen en nooit meer aan te doen, totdat ik besefte dat ik de veters wel eens wat losser zou kunnen doen. In mn oude thermo schoenen had ik de veters ook pas vanaf het 4e gaatje erin geregen.
    Dus de veters losjes vast geknoopt, ritsje dicht en gaan met de banaan.
    Heerlijk!!!! De vele steun is nog wel een beetje wennen maar niet onplezierig.
    Al met al zeg ik na 1 middag schaatsen: had ik jaren eerder moeten doen!
  9. johndegier

    johndegier New Member

    Het feit dat Viking al zoveel jaren geen nieuwe schoen op de markt heeft gebracht, is misschien wel een gevolg van de kwaliteit van de huidige Gold 2005. Want wat is er mis met die schoen waardoor er een nieuwe op de markt zou moeten komen ??
    Ze noemen 'm niet voor niets de "pantoffel" onder de schaatsschoenen, het is gewoon een SUPERSCHOEN !!!!

Deel Deze Pagina