free skate of MM ????

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door hoogland1951, 27 okt 2013.

  1. hoogland1951

    hoogland1951 New Member

    Hallo

    Ik ben benieuwd of er meningen zijn over de ijzers van free skate (Tour MPS) en M&M (scandinavia).

    Zit er verschil in de sturing en gemak voor de baan?

    Mvg

    Paul
  2. Pootjeover

    Pootjeover New Member

    Hm, zit met zelfde soort vraag en neem ook de Zandstra Delta mee in de afweging. Zag alleen dat die een ronding heeft van 27m, of dat nou ideaal is?

    De vraag is wat het best (snelheid/comfort) schaats op zeg maar Flevonice en natuurijs waar een bochtje pootjeover niet uitgesloten is.

    Tips?
  3. ap73

    ap73 New Member

    Goedendag.

    Kan alleen meepraten over de m&m schaats omdat ik hier nu 3 jaar op schaats. De freeskate heb ik nog nooit geprobeerd. Gebruik de salomon rs carbon en de m&m competition.

    Schaats er de toertochten op flevonice mee en de wintertriathlons. Ik heb bewust gekozen voor de m&m vanwege de lengtesleuf (breedte is ook verkrijgbaar). Hiermee kun je bepalen of je meer voor of achterop je schaatsen wil zitten. Meer naar voren is handig op de 400 meter baan.
    Heb ze zelf maar een keer verschoven omdat ik toch een ideale positie prefereer boven snelheid bij de langere afstanden.

    De competition heeft een hardheid van 64 de scandinavia 60. M&m beveelt de scandinavia aan voor natuurijs met name op ijs van zout water i.v.m. roestvorming. Omdat ikzelf de schaatsen goed verzorg en na iedere keer slijp heb ik hier weinig last van. Kleine pikjes op de zijkant zijn miniem zichtbaar, dit is inherent aan de extreme hardheid. Heb hier nog telefonisch contact over gehad met m&m zij gaven dit toen ook aan en hebben dit nu ook op hun site vermeld staan.

    Het slijpen doe ik dus ieder keer maar is eigenlijk niet nodig maar ik wil graag een spiegel aan de onderzijde.

    Mochten jullie nog wat willen weten dan zeggen jullie het maar.

    Schaatsgroet, Albert

Deel Deze Pagina