Welke schaats/schoen is het beste voor mij?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Boel, 28 okt 2013.

  1. Boel

    Boel New Member

    Hier in de buurt in limburg zijn er geen tot weinig winkels die mij kunnen adviseren in welke schaats bij mij past, in de winkel zijn toch bijna altijd de duurdere schaatsen wat volgens de verkoper bij mij passen.

    Ik ben van mening dat ik niet de beste schaatsen nodig heb,
    Sinds vorig jaar ben ik lid van een schaatsvereniging en krijg daar ook schaats les, voor mij is de techniek belangrijker dan de tijd.
    Ik vind dus ook dat ik nog lang niet in aanmerking kom voor een duurdere vasteschaats of klapschaats.
    Je ziet veel mensen met de duurdere schaatsen terwijl ze nog veel moeten leren.
    Ik zie me bewijze van spreken liever winnen op schaatsen van de rommelmarkt maar wel met een goede techniek.


    Daarom ben ik naar een nieuwe/2ehands vaste schaats op zoek die betrouwbaar is en wat kwalitatief gewoon goed is. Aan de ijzers stel ik niet zoveel eisen, ik slijp mijn schaatsen zelf dus die extra slijpbeurt maakt mij niet zoveel uit.
    De enigste eis wat ik van de schaats stel is dat de schoen goed moet zijn, mijn probleem is dat ik redelijk brede voeten heb en daardoor snel pijn krijg en verdovend gevoel in de buitenste 3 tenen. Om dit te voorkomen moet ik mijn schaatsen losser strikken dit als gevolg dat het waarschijnlijk nadelig is voor techniek en ik krijg er blaren van.

    Wie kan mij hierin adviseren wat voor en schoen of schaats het beste voor mij is?

    Met vriendelijke groet,

    Stef
  2. Tazzy

    Tazzy New Member

    Ben met vaste Viking Maraton Mid ijzers begonnen via het forum. Ik ben daar schoenen bij gaan zoeken. Kocht daarbij met wat mazzel een paar nagano gold 2000 schoenen van Jan van der Hoorn. Laten monteren en gelijk thermoplastisch op maat laten maken. Liep een tijdje later tegen een klapsetje aan.

    Denk totaal iets meer dan 300 eu betaald (excl de mid ijzers die ik nog een keer moet verkopen)
  3. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    Min advies kies een goede schoen waarop zowel een vaste schaats als een klapschaats kan komen... passen en nog eens passen is het devies.
    Misschien is het de moeite waard een dagje noordwaarts te plannen naar een schaatswinkel waar ze wel veel tweede hands keus hebben en goed advies kunnen geven dit lekker plannen met een dagje schaatsen.
  4. Henkplasje

    Henkplasje New Member

    Hallo Stef

    Kom ik toch weer terug bij Stouwdam in Wezep, dit is een speciaalzaak voor Skeelers en Schaatsen ze hebben er ook veel bijna nieuw tweede hands.
    De mensen die er werken zijn zelf ook Schaatser en hebben er veel verstand van.

    succes,

    Groet Henk
  5. schaatsbart

    schaatsbart Member

Deel Deze Pagina