Maple Comet steel laser of Viking nagano special 2005

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Oxylus, 12 feb 2009.

  1. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Hoi beste medeforummers.

    Ik moet een keuze maken tussen de Maple Comet steel laser of de Viking nagano special 2005. Wat raden jullie mij aan?
  2. RamonB

    RamonB New Member

    De schaats die het lekkerst zit en het beste bij je smaak past.
  3. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Voor de duidelijkheid, het gaat alleen om het onderstel.
  4. allard

    allard Active Member

    Viking Nagano met PM staal mes. Harder dan de Maple en Viking Speciaal, dus blijft langer scherp (en goedkoper dan de Maple Steel Laser).
    En verder is Viking gewoon mijn voorkeursmerk voor onderstel. Heb niet zo veel met Maples.
  5. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Geld speelt overigens geen rol :p
  6. Sophie

    Sophie New Member

    Hoi Oxylus,

    Ik zou nog maar even twee keer nadenken om voor Maple Comet Steel te gaan.
    Zie het topic: ´maple ijzers verf laat los en roesten´ op ditzelfde forum. De service van Maple is ontzettend slecht inverhouding met de hoge prijs die je hier voor betaald. De arrogantie van Maple is hen zodanig naar het hoofd gestegen dat Maple geen intersesse meer heeft voor de gewone man/vrouw en hun schaatsdealers.
    Ik ben inmiddels overgestapt op Viking Nagano´s rijden fantastisch en een goede service van mijn dealer.

    Succes met je keuze,
    Groetjes Sophie
  7. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Ow jammer, ik heb de Maple's net nieuw. We zullen wel zien of wat jij zegt echt klopt.
  8. iceman

    iceman Member

    Hoi

    Ik ben ook een van de sukkels geweest om 3 jaar terug, de Maple Comet
    te kopen.
    Ik was gewaarschuwt door mijn dealer ,maar was eigen wijs toch gekocht

    Mijn brug was helaas gebroken begin van het schaats seizoen toen zij de Hr J . Bos van Maple eigen schuld dikke bult . (service o % .ik heb via de dealer de Viking Nagano geleend.

    En nou ben ik geen topper maar rij al 7 jaar Marathons niveau Masters 3 dit jaar ben ik in het eind klassement in de top 10 geeindigt op mijn Vikings, al die jaren daarvoor op mijn Maple"s was ik peleton vulling.

    Ik ben niet meer gaan trainen, maar volgens mijn dealer was mijn schaats niveau meer geschikt voor het rijden van Vikingijzer dan een Maple ijzer, achteraf heeft de dealer gelijk gehad.

    En ik ben het helemaal eens met Sophie de service van Viking is top..

    Succes met je keuze

    THE ICEMAN 2
    ijszoeker vindt dit leuk.
  9. 1997giorgio1

    1997giorgio1 Member

    Even een reactie op een oud topic:

    Inmiddels zijn Raps, Maple, en Fila onder 1 onganisatie thuisgebracht. Maple Leaf. De service is stukken verbeterd tov vorgaande jaren. Toen was de service inderdaad om te janken.

    Ik ga komend seizoen toch lekker voor nieuwe Comet Lasers :) Twin Laser is veel te stijf, dat is voor weinig mensen een optie.
  10. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Ik zou je aanraden om te kijken naar je niveau en daar heel eerlijk over te zijn. De meer flexibele ijzers (Nanoflex, Marchese) helpen je meer te sturen en dus meer geschikt als je techniek nog niet perfect is. De stijvere ijzers (PM, Maple) zijn meer geschikt als je al over een goede techniek beschikt.
  11. 1997giorgio1

    1997giorgio1 Member

    Eemh wacht even hoor, kennen wij elkaar? Ik weet wat goed voor mij is, ik ken mijn rijstijl, en heb zowel Viking sprint, nanoflex en Maple eind vorig seizoen getest. Wat je zegt klopt, Viking stuur zeker beter, maar Maple ligt veel een veel stabieler in de bocht. Ik kan op Maple de bochten ook op een veel hogere snelheid nemen, zonder dat ik moet corrigeren. En zoals je had kunnen zien, kies ik ook niet voor PM. Zoals eerder vermeld zijn deze voor veel mensen te stijf. Voor Hekman zijn ze dan weer perfect.

    Echt. Ik weet wat ik koop, en heb veel getest.

    Verder ben ik over Viking ook niet super enthousiast. Neem bijvoorbeeld het NIEUWSTE model van Viking, oh wacht. Nee die bestaat niet. Dat is een schoen uit 2005. Marchese heb ik ook op gereden.

    Rijd ook keurig, maar ik mist het stukje dat Maple mij in de bocht biedt. Verder niet bepaald netjes afgewerkt en erg prijzig.

    Wel knap om vanachter een beeldscherm te oordelen over iemands techniek hoor! Ik weet dat het indirect is, maar met andere woorden.. Haha :)
  12. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Voordat dit een welles/ nietes discussie wordt. We kennen elkaar niet en ik weet niet hoe je rijdt. Als ik het goed begrijp stel jij een vraag en verwacht je een eerlijk antwoord. Dit is het eerlijkste antwoord dat ik je kan geven afgaande op dat ik je niet ken. Ik geef een voorwaardelijk antwoord met meerdere keuzemogelijkheden. Die keuzemogelijkheid staat in 3 zinnen verwoord. Doe ermee wat je wilt! Ik hoop dat je veel plezier in het schaatsen zal hebben en dat je de juiste keus maakt.
  13. 1997giorgio1

    1997giorgio1 Member

    Haha
    Ik stel geen vraag en nee ik verwacht dus geen antwoord. Ik geef een reactie op een topic. Dat lijkt me vrij duidelijk :). Zoals in mijn eerste reactie als is vermeld is mijn keuze al gemaakt, en die is gebaseerd op veel testen, en overleg met trainer en collega's in de schaatswereld.

    Hetzelfde.
  14. johndegier

    johndegier New Member

    Het feit dat Viking over een schoen uit 2005 beschikt die nog steeds up to date en kwalitatief uiterst perfect is, zegt denk ik genoeg..........
  15. kavee

    kavee Member

    Gelukkig hebben andere fabrikanten sinds 2005 niet stilgestaan of stilgezeten. Viking-schoenen zijn zonder uitzondering slapper dan Maples of Powerslides in dezelfde prijsklasse.
  16. 1997giorgio1

    1997giorgio1 Member

    Inderdaad. En betaalje bij non Vikings tenminste niet €150-€200 te veel voor wat je krijgt.
    ijszoeker vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina