WK Afstanden 2013: Sotsji 21-24 maart

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 10 mrt 2013.

  1. naomie70

    naomie70 Active Member

    Haha, nou het gaat me niet om mijn gelijk halen hoor. Maar tot de race van Ireen en Sablikova, vond ik de tijden heel erg tegenvallen. Ook van Linda de Vries, ik had er meer van verwacht. En natuurlijk kon het door de omstandigheden komen, maar Ireen en Sablikova lieten daarna zien dat er wel degelijk snelle tijden gereden konden worden.

    Ireen natuurlijk een geweldige tijd, maar ook Sablikova, van te voren wist ik toch niet echt wat ik van haar moest verwachten. Maar ze lijkt toch wel goed te zijn en dat betekent vooral gevaarlijk voor de 5km. Het einde van Pechtstein was ook sterk, dus die gaat op de 5km ook meedoen voor de medailles lijkt me.
  2. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Ik vind alleen dat we ons blind staren op zogenaamd snelle of minder snelle tijden. Als er op een buitenbaan gereden wordt dan kun je een mindere tijd verwachten terwijl die prestatief wel beter is dan een tijd in SLC of Calgary gereden.
    Tijden zijn watg mij betreft een relatief begrip.
  3. naomie70

    naomie70 Active Member

    Oh dat is zeker waar, daarom wilde ik eerst de rit van Ireen (de grote favoriet) afwachten. Die vervolgens dan wel 7 seconden sneller rijdt dan de snelste tijd op dat moment van Linda de Vries en dat vind ik toch best wel veel. Maar goed, misschien verwacht ik er allemaal ook wel te veel van. Hoop ik op wat meer spanning, een hoger niveau in de breedte.

    In ieder geval een geweldige tijd en race van Ireen! Toch knap om je favorietenrol waar te maken.
  4. Joanne

    Joanne Member

    Toch jammer van Valkenburg. Die had hier gewoon 3e moeten worden
  5. Danou

    Danou Active Member

    Loting voor morgen is bekend!

    Sven in de laatste rit tegen Lee en daarvoor de Jong tegen Bergsma, toch een voordeel voor Kramer. Wust in de eenalaatste rit tegen Nesbitt en Nesbitt heeft de laatste binnenbocht, in de laatste rit Valkenburg tegen van Beek.

    http://live.isuresults.eu/2012-2013/sochi/
  6. naomie70

    naomie70 Active Member

    Op de 5km maakt het naar mijn mening niet uit wanneer Sven moet, normaal gesproken wint hij de afstand. Hij is duidelijk de grote favoriet en rijdt dit jaar al goede 5km's. Maar goed, altijd fijn om in de laatste rit te zitten en te weten wat je moet rijden. Moet je het natuurlijk nog wel kunnen, maar daar heb ik bij Sven op de 5km alle vertrouwen in. De 10km is een ander verhaal maar dat bespreken we later dit toernooi wel wanneer de 10km dichterbij komt. Eerst de 5km.

    Ireen tegen Nesbitt, mooie rit met Nesbitt helaas laatste binnenbocht. Maar met de vorm waar Ireen momenteel in zit heb ik er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen.

    1000 meter mannen laatste rit (12) Nuis tegen Davis. Tuitert tegen Ihle in rit 8 en Groothuis tegen Kuzin in rit 9.
  7. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Ideale loting voor Kramer. Kan ie economisch de 5000 binnen hengelen - desnoods fluitend - en een dag later nog eens alle registers open trekken op de 10 kilometer.

    Maar 18 dames op de 1500 meter! Ik denk dat Bowe, Richardson en Aydova na het zien van de 1500 bij de heren wijselijk hebben besloten maar geen onnodige energie op de mijl te verspillen. Sablikova, Pechstein, Hozumi en Noh hebben blijkbaar ook geen trek. Tabata en Kikuchi zitten thuis en Zhang was al niet geïnteresseerd. Ringsred stroomt nu in als 3e reserve, maar Peeters doet dat als 4e reserve niet...terwijl ze in zo'n klein veld van 18 toch al bijna automatisch weer bij de eerste 16 rijdt. Ook Hege Bokko maakt geen gebruik van haar reserve plaats.

    Normaal gesproken zou ik handen wrijvend uitkijken naar Nesbitt tegen Wust in de laatste binnenbocht. Sssspannend! Maar met deze super Wust en de toch wat zwaardere omstandigheden zie ik Nesbitt het niet redden in de slotronde. Benieuwd hoever Shikhova kan komen. Met haar WK Allround benen pakt ze toch een plak.

    Op de 1000 heren heeft Davis erg lekker geloot. Arme Kjeld. Ook Mo zou met de hulp van de door stomende Hansen nog weleens kunnen verrassen. Groothuis kan met een beetje geluk weleens heel veel aan Kuzin hebben. Tuitert is vast wel blij met Ihle. Benieuwd of Derraugh nog wat heeft aan de 5 kilometers die hij dit seizoen heeft gereden. Silovs en - hoeraaaa - Brodka dicht ik ook kansen toe op een eventuele plak. Leuk dat de jonge Fin Tommi Pulli zijn eerste senioren WK gaat rijden.

    Toch altijd goed voor een beetje voorpret, zo'n loting. Maar ja, in theorie verloopt het een en ander toch vaak weer anders dan in de praktijk. Gisteren dacht ik bijvoorbeeld nog dat Swings ideaal had geloot tegen Yuskov. Pakte toch ook net even iets anders uit.
  8. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Ideale loting voor Kramer. Alhoewel...op de 5km is hij toch nog steeds koning en keizer, dus zou niet uitmaken.
    Wust gaat Nesbitt die de laatste binnenbocht heeft echt niet verslaan denk ik, maar...we zullen het zien.
  9. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    En dat is dan volgens de commentatoren de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Dit is wel heel erg.

    Ben ik met je eens, op de 1000 zie ik wel kansen voor Nesbitt. Normaal gesproken wint Ireen en verder ziek ik Lotte van Beek en Kali Christ ver komen. Diane viel me vandaag toch wel wat tegen. Had haar dichter op Sablikova verwacht.

    Ik denk eerder dat Hansen gaat verrassen en dat Mo op dit ijs kansloos is. Silovs en Brodka meer dan gevaarlijke outsiders, maar ik denk dat Davis wint.
  10. Quacka

    Quacka Member

    Tijd is tijd. Jij hebt het over de prestatie. De prestatie van een 4.10 hier kan beter zijn, dan 4.06 in SLC.
    De tijden zijn matig, dat ligt niet aan de prestaties, maar dat ligt dus kennelijk aan iets anders. Kloppen de technische trucjes niet. Hebben ze een italiaans schepijsmaker ijsmeester gemaakt? Hebben ze expres slecht ijs gemaakt, zodat de buitenlandse toppers volgend jaar anders gaan trainen (met name voor de 1500 meter)? Willen ze volgend jaar spectaculaire baanrecords hebben, aangezien ze weten dat een wereld of olympisch record toch niet mogelijk is? Volgend jaar weten we meer...

    Ik heb helaas het schaatsen gemist en ook de samenvatting van de 3 km :( op de 1500 vond ik de prestaties van de nederlanders matig tot slecht. Hoe komt het dat wij de beste sprinters ter wereld hebben en de beste lange afstandrijders, maar in het midden vaak falen? Goed, misschien wilde geen nederlander winnen uit angst voor de statistieken :twisted: , maar toch is het matig. En als ik de russen bekijk, dan zou Kramer dit toch ook wel moeten kunnen? Kijk, ik begrijp dat Kramer niet met de sprinters zoals Nuis en Davis mee kan. Dat moet je dan ook niet willen.
  11. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Wüst hierover "Het ijs was wel een stuk zwaarder dan de afgelopen dagen. Ik weet niet precies hoe dat komt, maar het sloeg veel sneller aan en dan glijdt het niet.”

    Hopelijk dat ze het (de invloed van het - weinige - publiek) leren beter onder controle te houden in de loop van, of iig dmv, dit toernooi. Maar met een vol stadion...?
  12. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Shikhova is ziek geweest en worstelt met haar vorm, daar moet je niet te veel van verwachten..maar je weet nooit
  13. Elina

    Elina Well-Known Member

    Er schijnt een luchtgordijn te zijn in het stadion zodat het publiek gescheiden is van de ijsbaan. Dus het publiek is als het goed is niet van invloed op het ijs.
  14. Quacka

    Quacka Member

    Klopt wel. Wij hebben Kramer, die zich gespecialiseerd heeft op de 5 en 10 KM, maar die doet dat samen met het allrounden. Hij is de enige stayer die nog echt mee kan met de wereldtop allrounden / de enige allrounder die nog mee kan met de wereldtop lange afstanden.

    Het BAM-team is eigenlijk een revolutie gestart: het echt specialiseren op de lange afstanden. In geen enkel land kan een schaatser zich puur op de 5 en 10 KM richten. Ook in Nederland kan dit niet. In Nederland is er alleen een extra wedstrijden-cyclus: de marathon. Dit geeft nederlandse stayers de kans om zich puur op de lange afstanden te richten. Gewoon vergelijkbaar met sprinters die zich op de korte afstanden richten, de Davissen van deze wereld die zich op de middenafstanden richten. Deze rijders hebben hun niveau omhoog gekrikt. Zelfs De Jong rijdt op zijn leeftijd betere tijden dan ooit. De buitenlandse rijders kunnen weinig met de marathons. Het levert voor hun weinig op.
    Een tweede effect zijn de gevolgen van het specialiseren op de andere afstanden. Om tot de wereldtop op de 1500 meter te willen behoren, moet je je echt volledig richten op deze afstand. Natuurlijk kan een rijder als skobrev ook prima de 5000 meter erbij pakken, maar dan wel vanuit de 1500 meter. Iemand die zich momenteel richt op de 5000 meter, die kan de 10 km en de 1500 meter erbij pakken, maar op de laatste afstand zal hij maar weinig resultaat boeken. Vraag maar aan Kramer hoe dit zit. Als Kramer zich de afgelopen 3 jaar op de 1500 meter had gericht, dan was zijn 1500 meter een stuk beter geworden. Hij zou dan ook de 5000 meter nog prima hebben kunnen winnen. Op de 10 km had hij never nooit van Bergsma en De Jong gewonnen. Tja, terecht dat Kramer daar niet voor gekozen heeft, immers ga je dan een zekere medaille (op de 10) inruilen voor een plek in de top in de 1500 meter (je kan winnen, maar in dezelfde vorm ook gewoon 8e worden...).

    Conclusie: wil je de 10 kilometer behouden, dan moet je zorgen voor een succesvolle internationale marathon-cyclus die werkelijk gaat tellen in het buitenland. Desnoods zouden enkele geldschieters in plaats van een eigen team de wedstrijden moeten gaan sponsoren -> een hoog prijzengeld zorgt voor meer aantrekkingskracht op sporters. Als de marathon een succes wordt, dan kan ook het niveau van de 10 km internationaal weer omhoog gaan. Althans, dat schat ik zo in. En dankzij de massastart is het best mogelijk om er iets mee te doen!
  15. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Weet niet zo goed wat ik mij fysisch bij een luchtgordijn moet voorstellen, maar in ieder geval houdt dat geen diffusie van luchtvochtigheid tegen naar mijn (bescheiden) mening. Wat anders zou (kunnen) verklaren waarom tijdens de training niet over zwaar ijs werd geklaagd?
  16. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    He bah ik heb me vergist in mijn VSS en 1.56,32 neergezet ipv 1.46,32. Het zit me niet mee dit seizoen! Maar als ik wakker was geweest had ik de winnende tijd dus precies goed voorspeld ;).

    Erg sterke prestatie van Yuskov op de 1500 meter. Jammer van Swings!

    De tijd van Ireen is ontzettend sterk! Een mooie en terechte wereldkampioene. Jammer dat ze niet in de laatste rit reed.

    Jammer dat de omstandigheden zo zwaar zijn, daar heb ik het wel een beetje mee gehad na Turijn en Vancouver. Hopen dat ze het de rest van het week nog wat beter krijgen..
  17. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Met dit ijs kan dat toch mooi de winnende tijd morgen (voor Ireen) worden ;-)
  18. Guusp

    Guusp Active Member

    Nee, die laatste binnenbocht zal ruim voldoende zijn om de twee seconden die ze in Heerenveen nog achter lag, goed te maken.
  19. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Jij juicht even hard bij een een winnende 6.09 of 6.34 van Kramer morgen. De meesten van ons niet.

    Nou is het specialiseren van mensen in ófwel 500/1000 ófwel 3000/5000/10000 geen slechte ontwikkeling gezien de toekomst van de vierkampen. Maar ik ken nog wel een paar mensen die een 1500 in een internationaal veld kunnen winnen maar pas mee mogen doen als er twee mensen van hetzelfde landje afhaken.

    Ja, want de goede tijden van Swings, Brodka en Hansen tijdens de recente wereldbekers zijn o zo voorspellend gebleken.
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De luchtdruk daalt naar iets onder de 1000 morgenmiddag. Dus snellere tijden dan vandaag. Zaterdag is de verwachting dat in de loop van de 10 km de druk weer gaat stijgen. Zondag is er een hoge druk (ca. 1020)
    De kansen voor Nesbitt op zowel 1000 als 1500m stijgen. De kansen van Wüst op zowel 1000 m als 5 km dalen. Kramers kansen op de 5 en 10 km stijgen. Bergsma's kansen op de 10 km ook maar de Jongs kansen zakken.

Deel Deze Pagina