WK junioren, 22-24 februari, Collalbo/Klobenstein

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 14 jan 2013.

  1. xRedStar

    xRedStar New Member

    De wedstrijd is een uur uitgesteld ivm sneeuw!


    Zou het niet zo kunnen zijn dat de Nederlandse junioren matig presteren op de 5km aangezien zij deze vaak pas als A1 voor het eerst (en regelmatig) rijden. En vele andere landen dit al als B1 regelmatig rijden aangezien zij dan al mee doen aan seniorentoernooien
  2. Duif

    Duif Well-Known Member

    Het rijden van de Nederlandse jongens valt inderdaad niet mee, maar eigenlijk is dat al ruim 2 jaar zo. Zeker van Jorritsma had ik dit weekend meer verwacht.
    Jorritsma is geen JO lid en dat hij toch de beste Nederlander is dit seizoen zegt nog meer over het niveau van de rest.

    Bij de B2 junioren komen wel een paar jongens aan die goed zijn op de 3km en hopelijk ook op de 5.
  3. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Het nieuwe programma begint om 12:00 uur.

    Domenica, 24 febbraio
    Ore 12.00: 500 m Ladies (2nd)
    Ore 12.24: Prize giving Ladies
    Ore 12.49: 1000 m Men
    Ore 13.34: Prize giving Men
    Ore 14.09: Team pursuit Ladies (qualification)
    Ore 14.04: Team pursuit Men (qualification)
    Ore 15.59: Team pursuit Ladies & Men (final)
    Ore 16.31: Prize giving Ladies & Men
    Official Victory Ceremony World Championship
  4. Quacka

    Quacka Member

    anderzijds is er een hele waslijst te maken van min of meer mislukte WK junioren:
    Beulenkamp
    Rojer
    Doi
    Nijenhuis
    Olde Heuvel
    Warsylewicz
    En dat zijn alleen nog maar de kampioenen.

    Kijk eens naar dit toernooi:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Wereldkamp ... ioren_2004
    Van de hele top10 op de 5000 m zien we alleen Kramer in de top. Die werd 4e.
    In het allround is de nr 13 en 22 een geregeld gast op de grote toernooien, maar de nrs 1,3 en 5-10 zie je niet meer.
    En bij de meisjes werd Wust op elke afstand verslagen en werd Sablikova maar 5e op de 3km.


    Bij de profs waren vele schaatsers als junior nog niet top, dus uiteindelijk zegt het allemaal weinig.
  5. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Wat een gezeur, zeg. Mijn God, Nederland wint eens een keer weinig of niks.
    Wat ontzettend erg! Gaat het nog wel goed in Nederland?

    Kan iemand a.u.b. de noodklokken luiden? En hard graag. Keihard!
    Want dit gaat echt de verkeerde kant op.

    Pardon hoor, maar Nederland is gewoon het enige land met twee keer drie schaatsers bij de eerste 10.

    En even voor de goede orde. Jorritsma eindigt hier als 5e. Achter Nilsen, die gewoon al heel goed is en als junior al 14e op het EK was en 15e op het WK. En die hier dus verslagen wordt door Seo. De Koreaan had in deze vorm op het WK in Hamar ook heel wat senioren verslagen. Niet ver achter Nilsen zitten dan Giovannini en Fan Yang. Die rijden nu 1.52/1.51 en 6.43/6.48 op een buitenbaan. Nilsen rijdt daar nu 1.51 en 6.45. Maar op het EK reed ie al 1.49 en 6.36. Zoiets moeten Seo, Yang en Giovannini overdekt dus ook al kunnen. En daar zit Jorritsma dan vlak achter. Niks mis mee. En Roozen rijdt dit seizoen voor het eerst 5 kilometers. Hij rijdt hier 3 PR's en zijn 1500 was gewoon goed. Seo, Nilsen, Giovannini, Jorritsma en Nakamura zijn volgend jaar junior af en dan kan Roozen dus zomaar op het podium eindigen.

    En de meisjes? De Jong was niet topfit, maar wordt gewoon tweede. Van der Molen en Anema zitten er weliswaar ver achter. Maar dat komt gewoon omdat Takagi, De Jong en Bittner hele grote talenten zijn. En McGregor blijkbaar gelukkig ook. Park is dan weer zo'n supersnel over stappende shorttrackster. Verder verslaan Anema en Van der Molen dus gewoon iedereen. Waarbij Van der Molen ook nog een hele goede 3000 meter reed.

    Nee, ik zie echt geen enkele aanleiding om nu bezorgd te gaan doen over de toestand van het Nederlandse junioren schaatsen. Vergelijk het eens met hoe Canada, Rusland, Noorwegen, Amerika en vooral Duitsland hier rond rijden. Ja, op das Deutsche schlittschulauf forum moeten ze zich pas zorgen maken. Op dit moment reed pas 1 Duitse schaatser de top 10 in op dit WK, Doreen Lamb werd 10e op de 500 meter. Verder dus niks, nada, nichts. 1 povere top 10 klassering in 2 klassementen en op 7 afstanden dus. Dan doet Nederland het met meer dan 20 top 10 plekken een stuk beter.
  6. proeme

    proeme Well-Known Member

    leuk, die oude uitslagen bekijken. Ik zie dat in 2001 het WK in Groningen was. Balen dat ik het schaatsen toch nog weinig volgde, want nu zou ik daar graag langs de kant staan. Maarja, ik ben 12 jaar te laat :p
  7. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    De commentatrice (stadionspeaker?) had niet helemaal door dat de 500 meter voor meisjes de tweede etappe was in een tweekamp over 2x500 meter. Ik heb haar geen enkele keer een klassement horen opmaken. Als 2x500 meter al lastig is, hoe gaan we dan ooit het allrounden uitleggen???
  8. xRedStar

    xRedStar New Member

    Beetje raar om alleen naar 2004 te kijken, aangezien Bokko daar 22e werd en nog maar 16 is en het jaar erna 3e en daarna 1e
    Ook Sablikova wordt een jaar later 10e en daarna 2e.
    Ook heb je bij de junioren, vooral bij de dames, sprintsters die gewoon een goed klassement kunnen rijden dankzij de 500-1000 (oa Bittner dit jaar).

    Uiteraard zijn er genoeg talenten die verloren gaan bij de senioren maar het is natuurlijk zo dat niet alle junioren wereldkampioenen, wereldkampioen worden bij de senioren.
  9. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Kramer, Bøkko, Blokhuijsen, Verweij en Pedersen zijn wereldkampioen allround junioren geweest en Skobrev won in 2002 zilver. Dat zijn nu toch samen met zij-instromer Swings de beste allrounders, dus soms is het WK junioren wél van een sterk voorspellende waarde.

    De Koreaanse Kim Hyun-yung wint de 2x500 voor Vanessa Bittner en Kako Yamane. Miho Takagi won de eerste omloop, maar deed nu niet mee (ik neem aan dat ze na het allrounden straks ook nog twee team pursuits moet gaan rijden).
  10. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Die vrouwelijke stadionspeaker moet je wellicht niet te serieus nemen. Die dacht aanvankelijk dat Bittner de 500 won, terwijl Kim in dezelfde rit toch overduidelijk een stukje sneller was.
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Gezellig vind ik het wel en "cinque minute alla partenza, fünf minuten bis der start, five minutes to the start" vind ik wel informatief.
  12. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Wat had die Pool nou verkeerd gedaan?
  13. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    De Kazach Aleksandr Klenko kon de binnenbocht richting de 600 meter-doorkomst niet houden en vloog zo ver de bocht uit dat hij vanuit de binnenbocht tegen de boarding belandde en viel. Een curieus gezicht.
  14. xRedStar

    xRedStar New Member

    Sowieso een medaille!
  15. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    "Mit diesen Zeit ist Im im Führung gegangen" zegt de speaker na de laatste rit. Als je na de laatste rit bovenaan staat dan heb je meestal gewoon gewonnen... Im Joong-hong wint dus, Verbij tweede en Velema derde.

    Vergeet allemaal niet te gaan klagen dat het schaatsen niet breed genoeg is omdat de Nederlanders op de Koreaan Im en de Japanner Miwa na iedereen naar huis rijden.
  16. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Twee medailles voor Oranje. Verbij (1.11.67) en Velema (1.11.81) worden in de laatste rit afgetroefd door de Koreaan Joon-Hong Im (1.11.37). En zo lijkt Korea dus toch echt wel weer een groot sprinters talent erbij te hebben.* Goed op 500 en 1000 dus. En letterlijk een groot talent, want net als de allround kampioen Seo valt deze Im op door zijn flinke lengte. Sneeuwde in de latere ritten wel flink, daar in Collalbo. De tijdwaarneming raakte er danig van in de war. Maar die sneeuw geeft het meteen wel iets extra. Zo was het vroeger dus ook ongeveer. Inderdaad een knus toernooitje, daar in Collalbo.

    * En dan is deze Im dus de nummer twee van de Koreaanse junioren sprint kampioenschappen. De nummer 1 (Tae-Yoon Kim) heeft met vanwege weet ik veel maar thuis gelaten.
  17. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Straks de voorronde ploegenachtervolging met 13 teams bij de meiden:
    1 GER -
    2 CZE - BLR
    3 KAZ - CHN
    4 USA - CAN
    5 RUS - POL
    6 KOR - NOR
    7 JPN - NED
    en daarna 14 teams bij de jongens:
    1 BLR - POL
    2 RUS - KAZ
    3 CAN - KOR
    4 CHN - NOR
    5 GER - SWE
    6 JPN - USA
    7 ITA - NED

    De grootste elf schaatslanden en Wit-Rusland doen gewoon bij de jongens en bij de meisjes mee. Tsjechië alleen bij de meiden en Zweden en Italië alleen bij de jongens. Van de eenentwintig deelnemende landen zijn er zes (Denemarken, Estland, Finland, Oostenrijk, Roemenië en Zwitserland) die geen enkel team kunnen vormen, maar dat zijn dan ook de voor het schaatsen iets exotischere landen (behalve dan Finland, maar dat is geen schaatsgrootmacht meer).
  18. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Is het nu zo dat Korea en Japan de finale rijden en Rusland en Nederland de bronzen troostfinale? Of zijn er twee races om alle medailles?
  19. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    De mannen (Brunsmann/Jorritsma/Verbij) worden slechts zesde. Zuid-Korea met 3.59,59 de snelste kwalificatietijd voor Italië (4.03,50), Noorwegen (4.05,40), Japan (4.07,78), Zweden (4.08,63) en Nederland (4.08,92). Dat moet toch wel als een tegenvaller worden beschouwd.
  20. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    De nrs 1 en 2 rijden voor goud, geloof ik. En de nrs 3 en 4 voor brons.

    Bij de jongens moet ook ik nu toch echt even streng zijn. De Nederlandse ploeg wordt met afstand verslagen door Team Italië. De Italianen mogen nu om het goud rijden tegen de winnaars van de voorronde: Zuid-Korea. En de Nederlandse jongens? Die kunnen de meisjes aanmoedigen en dan naar huis. Want Team Oranje was zowaar trager dan Noorwegen en Japan en ik geloof ook nog Zweden. Niet best.

Deel Deze Pagina