Maple schoen: verdikking boven enkel

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door bergje75, 21 feb 2013.

  1. bergje75

    bergje75 New Member

    Hallo allemaal,

    Ik ben nieuw hier en zal me eerst voorstellen. Na bijna 20 jaren niet geschaatst te hebben, heb ik dit jaar de draad weer opgepakt. Door bekkenproblemen was ik jarenlang niet in staat om op 1 been te staan, en dat is voor schaatsen wel nodig. Gelukkig heb ik daar nu geen last meer van en heb ik er veel plezier in. Ik heb mezelf een paar Maple schaatsen kado gedaan met kerst. Helaas begint mijn enkel steeds meer pijn te doen, met name van mijn rechterbeen. Ik heb de schoen al een aantal keer plaatselijk laten bewerken maar het probleem blijft en wordt steeds erger naarmate ik vaker in de week op de baan ben. Inmiddels is het zo ver dat ik boven mijn enkel een bobbel heb die net zo groot is als mijn enkel (ik heb nu 2 enkels boven elkaar) en kan ik geen normale schoenen aan. Ook op mijn achillespees zit nu een bobbeltje maar daar heb ik geen last van.
    Wat moet ik nu met deze schaatsen? Mijn techniek is niet zo geweldig, daar werk ik aan (met les) maar ik heb dit nooit eerder gehad. Herkent iemand dit en zou er wat aan gedaan kunnen worden of kan ik ze beter inruilen bij de winkel en andere vragen (nog geen ervaring met de service van deze winkel :D )
  2. kavee

    kavee Member

    Je moet zeker terug naar de winkel. Daar ben je toch al een paar keer geweest om de schoen te laten 'bewerken'? Schoenen moeten geen pijn of andere klachten geven.

    Je beschrijft een bobbel, maar waar zit die? En komt dat door die Maple-schoenen? De gangbare schoenen van Maple zijn vrij laag. De buitenste enkelknobbel (malleolus lateralis) wordt maar half bedekt en de schoenrand kan vervelend knellen, zeker als je iets naar binnen zwikt.

    Terug naar de winkel dus. En misschien ook wel even langs de huisarts.
  3. schaatsbart

    schaatsbart Member

    Hoi, ja zoals kavee zegt, naar de winkel en huisarts.
    misschien een ontstekingsreactie!
    Ik kan me voorstellen dat zulke schoenen, hoe geweldig ze ook zijn, toch erg hard zijn en nauwelijks tolerantie bieden met een matige en slechte techniek, tov een wat slappere schoen, zoals een gewone noor.
    Misschien tijdelijk eerst andere schaatsen gebruiken totdat je wat verder bent met je techniek.
    Laat je voet eerst maar weer normaal worden en dan misschien nogeens naar de winkel, check ook eens of ze niet te klein zijn.
    hoe zit het met de tenen kun je die wel bewegen in je schoen??
    Iedergeval een verevlend probleem! Succes.
  4. Diverking

    Diverking New Member

    Bergje,

    Zeker even terug naar de winkel gaan. Ik weet niet welke schoen je hebt van Maple maar de meeste zijn thermoplastisch. Enkel problemen heb ik zelf nooit gehad (heb zelf Nagano's) maar ik heb wel last van "schaatsknobbels" (Haglundse exostoses) op mijn hielbot. Extra "knobbelen" ter hoogte van de knobbels lost het probleem grotendeels op alhoewel ik aan het einde van het siezioen (2 a 3 keer/wk schaatsen) wel een vergroting constateer. Door goede schoenen heb ik hier niet zoveel last van dat het mijn schaatsen beïnvloed. In ieder geval zorg dat je schoenen goed en lekker zitten.
  5. bergje75

    bergje75 New Member

    Dank jullie voor je reacties.

    Het gaat om een Maple RL 7000 en ze zitten verder heel fijn en schaatsen ook fijn (behalve dat na 1,5 uur mijn enkel opspeelt..). Morgen ga ik (weer) naar de winkel en ik ga zo ook even de huisarts bellen. Ik heb gisteren wel de winkel gebeld en daar begonnen ze over een soort kousje voor mijn enkel. Maar volgens mij ga ik dan lapmiddelen gebruiken.
    De vedikking net linksboven mijn enkel en is nog niet minder geworden.

    Overigens schaatste ik voorheen op zandstra's lage noren, van die blauwe schoen met daaronder kunststof. DAar had ik inderdaad nooit last van en die zijn ook inderdaad veel slapper. Maar omdat ik in de bochten last had van de schoen op het ijs wilde ik graag andere schaatsen.
  6. schaatsbart

    schaatsbart Member

    Ja misschien dat zo,n kousje toch iets scheelt.
    En als je pas problemen na 1,5 uur krijgt, dan klinkt t toch weer of t meevalt! mede omdat je zegt dat ze wel lekker zitten. misschien is t wennen, ik help t je hopen.
  7. bergje75

    bergje75 New Member

    Helaas is aan mijn schaatsseizoen een einde gekomen. De verdikking blijkt een ganglion te zijn (omkapselde holte die gevuld is met vocht vanuit de peesschede). Om te zorgen dat het weggaat mag ik 4 weken niet schaatsen! Is het dan niet weg dan wordt het weggehaald.

    Al met al hoop ik dat ik er snel vanaf ben, want halverwege april begin ik met skeelerles.....
  8. schaatsbart

    schaatsbart Member

    Zo, dat klinkt akelig, gelukkig dat je naar de dokter bent geweest!
    op een spoedig herstel, dan maar!

Deel Deze Pagina