Hoe herken ik Viking Marathon 1 schaatsen?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door klaverschaats, 18 jan 2013.

  1. klaverschaats

    klaverschaats New Member

    Dag allemaal,

    Op Marktplaats heb ik tweedehands Viking Marathon schaatsen gezien. Vanavond ga ik ze in het echt bekijken. De vraagprijs is € 95,- dus het zullen wat oudere schaatsen zijn.

    Waaraan kan ik zien dat het daadwerkelijk Viking Marathon 1 schaatsen zijn en niet bijvoorbeeld de "Viking 1 laag"? Nog andere tips waar ik op moet letten vanavond?

    Alvast veel dank voor jullie reacties!
  2. Duncan

    Duncan Member

    Volgens mij (zover ik het begrepen heb :? )hebben de Viking 1 laag vaste buizen (daarom ook de naam laag), terwijl de marathon losse buizen hebben, waarbij je zelf kunt kiezen of je hoge of lage potten of zelfs een klapset tussen buis en schoen zet. Als je op de viking site kijkt, zie je dat de viking 1 aan de voorzijde van de schoen een soort 'brugje' hebben naar de buis.
  3. wmandemaker

    wmandemaker New Member

    Om nog even door te gaan op het antwoord van de poster hierboven: zo te zien bevatten de schaatsen op de foto inderdaad de zogenaamde lage potten tussen schoen en buis, en zijn het dus inderdaad Marathon 1's.
  4. HA01761

    HA01761 Active Member

    Voel aan de bovenrand van de kuip of deze nog heel is.
    Kijk of de buizen niet totaal opgeslepen zijn.
    Kijk of de buizen recht zijn.

    € 95 voor genoemde schaatsen is zeker niet extréém goedkoop trouwens (maar vorst drijft de prijzen van tweedehands schaatsen nogal hard op natuurlijk)

Deel Deze Pagina