Van wielrennen naar schaatsen: welke schaatsen?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Cyclist, 16 jan 2013.

  1. Cyclist

    Cyclist New Member

    Hallo,

    Ik wil graag beginnen met schaatsen. Momenteel wielren ik op hoog niveau en conditie is dus prima. De laatste maanden heeft de schaatssport echter veel interesse bij mij gewekt. Daarom wil ik ook graag beginnen met schaatsen. Een aantal jaren geleden (ben nu 19, toen was ik ±13) heb ik al regelmatig geschaatst en dat ging mij toen goed af, ook technisch wel.

    Deze winter wil ik gewoon voor de afwisseling regelmatig gaan schaatsen. In de toekomst wellicht ook wedstrijden, maar dat is voor later. Ik ben voor nu vooral op zoek naar een paar schaatsen, maar ik zie door de bomen het bos niet meer. Graag wil ik (waar mogelijk) op natuurijs gaan schaatsen, wellicht ook toertochten. Ook op de kunstijstbaan in Enschede wil ik mijn rondjes gaan schaatsen.

    Wie kan mij vertellen waar ik naar moet zoeken? Moet ik gelijk voor klapschaatsen gaan, of voor noren? Iemand heeft mij ook verteld dat ik naar combinoren moest gaan kijken?

    Ik hoop dat iemand mij hier verder mee kan helpen!
  2. stokbaars

    stokbaars New Member

    Cyclist,
    dit valt eigenlijk niet te beantwoorden, want wij weten niet wat jij voor een talent heb.
    combinoren is voor de echte beginners..
    klapschaatsen daar mag je niet op beginnen om het goed te leren, want anders leer je het eigenlijk nooit goed. je kan dus niet meteen wedstrijdschaatsen kopen.

    als je goede enkels heb en een goede motoriek zou je noren kunnen proberen met een kuipschoen..viking marathon bv..maar de schoen is weer afhankelijk van je voeten..
    Allermooiste is als de specialist er eerst lage potjes onder zet, en dat die later vervangen kunnen worden voor hoge...lage zijn goed voor de beginners en voor natuurijs en vragen minder enkel beheersing.

    Koop nooit schaatsen online! maar ga echt naar een speciaal zaak voor schaatsen. Daar geven ze je meestal het beste advies en zorgen ze ook dat ze goed geslepen worden.

    Heel veel succes.
  3. Hartklep

    Hartklep New Member

    Geen cobinoren!!!!! En geen free skates enzo!!!!
    Verder moet je even bekijken wat je budget is. Schaatsen zijn snel erg duur.
    De tip van de marathon is een goeie: Een van de goedkoopste kuipschoenen van Viking.
    Echt al heel mooi als je wilt beginnen. Je kunt er later altijd nog klappers onder laten zetten, als je het nog steeds bevalt en je techniek in de basis flink op orde is
    Succes en vooral veel plezier.
    Schaatsen is echt top!
  4. anoukprijs

    anoukprijs New Member

    Ik zou ook gaan voor de marathon van viking. Heb ze zelf ook gehad, eerst met lage, daarna met hoge potten, en later er en klapset bij gekocht. Ik heb er een paar superschaatsen aan gehad! Als je vind dat ze wat los om je voeten zitten, kun je eventueel gebruik maken van losse buckles van zandstra. Let er wel heel goed op dat je schaatsen goed passen, en ga inderdaad naar de speciaalzaak. In Enschede zit er 1 bij de ijsbaan in, en er zijn nog meer goede speciaalzaken in de buurt. Weet niet waar je vandaan komt?

    Succes!!

Deel Deze Pagina