Overige wedstrijden 7, 8, 9 december

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 4 dec 2012.

  1. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Naast uiteraard de wereldbeker sprint in Nagano zijn er nog zeker drie andere redelijk belangrijke wedstrijden komend weekend.

    In Inzell is er op 8 en 9 december een wereldbeker voor junioren waar de 500, 1000, 1500, 3000, massastart én team pursuit op het programma staan. Bij de eerste wedstrijd won Nederland veel medailles, dus we hopen op succes voor Erik Bouwman en zijn jongelui.

    Verder is er de Eindhoven Trofee voor mannen en de Kraantje Lek Trofee (Haarlem) voor vrouwen. Beide wedstrijden maken dit jaar ook deel uit van de Holland Cup reeks. Overigens vermoed ik dat alleen de uitslagen 1500 en 3000 voor dames en de 1500 en 5000 voor heren meetellen voor de Holland Cup. Het is raar om de 500 (en 1000 voor dames) van een allroundwedstrijd mee te tellen voor een sprintbeker. Deze toernooien zijn tevens de kwalificatie voor de NK allround en ook voor de schaatsweek-wedstrijden die gelden als selectiewedstrijd voor de tweede serie worldcups, dus dat is nog een reden om er naar te kijken.
  2. IKE

    IKE Active Member

    heeft iemand enig idee waar ik de startlijsten van kraantje lek en eindhoven trofee kan vinden
    op schaatsen.nl staan ze niet
  3. nietswiet

    nietswiet Member

    Hoi IKE

    Als je even verder kijkt op schaatsen.nl - Langebaan - kalender en van de betreffende wedstrijd
    op infobulletin klikt, dan zie je staan dat de loting morgen om 16.00 uur plaats vindt.
    Dus eerder zijn er geen startlijsten.
  4. IKE

    IKE Active Member

    een startlijst is wat anders dan een loting daar staat op wie er er gaan rijden
  5. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Hoi Ike,

    Als je naar schaatsen.nl gaat en daarna bovenin bij Topsport > langebaan in klikt kan je via de agenda naar de desbetreffende wedstrijden. Daar staat de definitieve deelnemerslijst genoteerd. Tenminste, bij mij wel.
  6. IKE

    IKE Active Member

    @jan thnks maar die had ik al gezien maar kan me niet voorstellen dat er zo weinig mensen meedoen die lijst lijkt me alles behalve compleet
  7. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    t, Ja, dat zou best wel eens kunnen. Ik kon me ook al niet voorstellen dat je het niet had gezien. Verders weet ik het ook niet. Ik heb nog zitten google-en maar dan krijg je alleen maar de wedstrijden van voorgaande jaren.

    Veel succes verder. Het gaat overigens goed met je hoor in Zweeler. Knap hoor.
  8. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Quinten Vandesande doet mee aan de WC Junioren, en rijdt alle afstanden, buiten - obviously - de TP
  9. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    93 schaatsers uit 21 landen, 72 schaatssters uit 19 landen doen mee aan de WC junioren, not bad voor een zogezegd niet mondiale wintersport in crisisjaren
  10. Elina

    Elina Well-Known Member

    Sven Kramer meld op Twitter dat hij een trainingswedstrijd heeft gereden.
    500m in 37,18. Meer dan een halve seconde sneller dan vorige week.
    De 1000m rijdt hij straks ook nog.
  11. Elina

    Elina Well-Known Member

    Kramer op de 1000 meter 1.11,50

    Wüst op twitter:
  12. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Geweldige PR regen bij de junioren WC in Inzell. Buiten 1 NR en enkele NR's voor junioren vooral veel mooie en vooral hoopgevende resultaten voor schaatsers uit Oostenrijk, Kazachstan, China, Zweden, Tsjechië, Korea, Denemarken, België, Noorwegen, Japan, Rusland en Estland. De winnaars:

    Meisjes
    500 * Hae-Ri Kwak (al van voor haar C-tijd een groot Koreaans talentje) verbetert zich nu ineens van 40.84 naar 39.34.
    1500 * Antionette de Jong (wie kent haar niet?) wint in 1.59.76. Net geen PR, maar ze zet de nr. 2 Reina Anema wel op 3.64!
    Jongens
    500 * Konstantin Nikitin wint in 35.78, een klein PR. Interessante schaatser, want deze jongen heeft ook al onder de 1.50 en 6.50 gereden.
    1500 * Jeong-Soo Seo wint met 1.49.20 (PR was 1.50.36 uit Calgary). Is weer een ex-shorttracker die overkomt. Zijn oudst bekende resultaat (1.59.45) stamt immers pas van 27-12-2011...

    Alle uitslagen: http://speedskatingresults.com/index.php?p=2&e=9316
  13. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik las dat er een Deense teampursuit gereden gaat worden in Inzell. Is ook voor het eerst. Vanessa Bittner rijdt weer een Nationaal junioren record. En de Poolse junioren op de 500 meter dames rijden allemaal dikke PRS terwijl de meeste prs 2 weken geleden in Berlijn zijn gereden.

    De Puchar Polski heeft ook maar weinig deelnemers dit weekend. Tja, de nationale ploeg zal niet naar Tomaszów af gaan reizen... op Cieslak na dan maar die woont er.
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

  15. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Erg blij om te zien dat Kazelina (van de schaatsfamilie Kazelin/Kazelina) haar eerste Junioren World Cup rijd..groot talent van net 16 jaar.
  16. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Nog meer NRJ's, PR's en SB's bij die junioren World Cup in Inzell. Meest opmerkelijke uitslagen van vandaag?

    Meisjes
    1000 * Winst met PR voor Antoinette de Jong (1.17.81). Mooie 2e plek en PR voor het Oostenrijkse fenomeentje Bittner (1.18.96)
    3000 * Bij afwezigheid van De Jong wint Reina Anema in 4.17.39 voor Cho-Weon Park. Deze 16-jarige Koreaanse (4.18.20) reed pas haar derde 3000m en is - inderdaad - weer een gewezen shorttracker die er met grote vaart aan komt. Pien Keulstra maakte een voorzichtige internationale terugkeer en werd 4e met 4.23.10.

    Jongens
    1000 * Overwinning voor het Chinese fenomeen Fan Yang (1.10.81 PR). Het lijkt er op dat deze potentiële allrounder nu al de sprint hoek opwaait want op de 3000 werd ie slechts 15e ...
    3000 * Wederom een zege voor de voormalige shorttracker Jeong-Soo Seo (3.51.29). De Nederlanders Verbij (3.53.70) en Roozen (3.54.85) reden een PR, maar moesten naast Seo ook de Zweed Andersson, de Italiaan Giovannini en de Japanners Obayashi en Nakamura voor laten gaan.

    Zo gaan de Nederlandse jongens naar huis met welgeteld 0 medailles...

    Alle uitslagen: http://speedskatingresults.com/index.php?p=2&e=9316

    Nu je haar naam laat vallen, is het me voor het eerst opgevallen dat deze Elizaveta kennelijk ook nog een tweelingbroer heeft die Mikhail heet. Leuk.
  17. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Er is daar ook een teampursuit en Mass Start gereden, toch? Heb ik geen uitslagen van kunnen vinden. Opvallend dat veel junioren daar alle vier de individuele afstanden hebben gereden. En misschien dus ook MS en/of TP erbij. Specialiseren gebeurt nog niet echt. Verder inderdaad heel veel landen aan de start. Heel mooi. Maar het probleem komt vaak daarna. Heeft iemand van 20 die weet dat de kans klein is dat ie olympisch kampioen gaat worden zin om niet te gaan studeren maar een sport te beoefenen waarmee hij bijna geen geld verdiend?

    Kraantje Lek: Schouten wint drie afstanden, maar toch is haar overwinning niet ruim. Mooie vierstrijd tussen Schouten, Ensing, Nauta en Achtereekte. Als Ensing de 1500 iets beter had gereden, waren ze op alle vier de afstanden de sterkste vier geweest.

    Eindhoven: die wedstrijd wordt elk jaar minder leuk. Vroeger stond heel Jong Oranje aan de start. Maar in 2010 ook Blokhuijsen, Verweij, Rotteveel, Bloemen... Hermans wint nu, maar niet heel overtuigend. Ik zet hem nog niet op het outsiderslijstje voor de NK Allround.
  18. nietswiet

    nietswiet Member

    Voor LeeMoZovski en G1ant:

    Na even hebben gegoogled: http://www.eisstadion-inzell.de/ergebni ... e2ff6bcda2

    De nederlandse jongens hebben bijna allen pr's gereden, winst op de teampursuit en podium mass.start
    ook de meisjes hebben de teampursuit gewonnen en een 2e plaats op mass.start
  19. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Grappig om te zien dat ze ook een massastart gereden hebben voor alle senioren die er op trainingskamp zijn. Robert Lehmann wint bij de heren voor onder andere Rhian Ket, Moritz Geisreiter, Thomas Krol, Espen Tveit, Niels Olivier en Martin Hänggi. Claudia Pechstein wint (uiteraard) voor onder andere Anna Rokita, Isabell, Ost, Jenny Wolf (DNF) en Jelena Peeters.
  20. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Jenny Wolf DNF? Dat geloof ik best aangezien ze dit weekend toch overduidelijk in Nagano was. Nu weet ik dat er - naast een Marjanne Timmer - ook een Jennifer Wolf schaatst. Maar die was het ook niet. Dus? De verklaring voor deze verwarring is heel simpel. De massastarts waar jij aan refereert, zijn op 20 juli gereden.

    Iets anders; winnende tijd van de meisjes achtervolging (3.08.49) is behoorlijk goed; binnen 1 seconde van het NRJ (3.07.88) van Van Beek, Van Hemert en Nauta.
    Dat de Nederlandse jongens zelfs met die PR's toch niet aan medailles toekomen, duidt er hooguit op dat deze lichting op dit moment niet zo sterk is als hun vele voorgangers. Niks mis mee, als er 1 schaatsland is waar totaal geen gebrek is aan aanwas, is het Nederland wel.

    De Deense junioren hebben het allereerste Deense NR op de TP overigens op 4.13.32 gezet. Eens zien hoe dat record zich de komende jaren gaat ontwikkelen.

Deel Deze Pagina