freeskate of Men M ijzers onder salomon schoen

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door nietzodapper, 30 nov 2012.

  1. nietzodapper

    nietzodapper New Member

    hallo,

    Na lang wikken en wegen heb ik besloten voor Salomon schaatsen te gaan. Ik schaats graag op natuurijs, maar wanneer dat er niet is schaats ik als recreant graag op de ijsbaan.

    Ik twijfel erg welke ijzers ik moet nemen MenM of Freeskate? En waar moet ik specifiek op letten. Heeft iemand tips?
  2. kluner1

    kluner1 New Member

    Beste nietzodapper,

    Zelf rij ik al een jaar of 8 op salomons met de freeskate. Dit bevalt mij heel erg goed, op zowel natuurijs als kunstijs.
    Over de MenM kan ik niet oordelen maar de freeskate heeft als nadeel dat deze niet geheel dichtklapt. Met een elastiekkoord aan de achterzijde is dit wel goed opgelost maar het staat inderdaad wel een beetje amateurristisch, overigens sluit de schaats dan wel weer prima. De Men M heeft hetzelfde principe.
    Ik was voor 3 weken terug in de winkel van freewheel te Vorden waar Arjan Mombarg (mede ontwikkelaar van MenM) mij de nieuwe MenM liet zien de Wiperboard, deze heeft een andere binding (ook voor de Salomon) met een veer die volgens hem wel volledig sluit. Aanrader om daar eens te kijken, ik weet niet waar je woont maar ze hebben ook een winkel in Gramsbergen of zie http://www.menmiceskate.nl/

    Hopelijk kun je er iets mee,

    Groeten Kluner
  3. Rinus

    Rinus Member

    Je kunt ook de ijzers los kopen en er andere bindingen op laten zetten. De skate-bindingen van Salomon veren prima terug (die met die rubber blokjes wat minder dan dat andere ding met die twee veren) (http://www.salomon.com/nl/segment/skating-binding.html). Heb je geen last meer van dat elastiekje.
  4. nietzodapper

    nietzodapper New Member

    hallo rinus en kluner1, bedankt voor jullie reactie! Ik bekijk jullie tips even. Het elastiekje lijkt idd knullig!
  5. Madj

    Madj New Member

    Nog een tip: let bij het kopen van de Salomon/schaatscombinatie of het ijzer (lood)recht terug klapt in de uitsparing vd schoen. Van sommige Salomon's is de hak namelijk niet perfect in lijn geplakt met het voorste deel van de schoen (met de asjes). Check dus al in de winkel of je set 'lijnrecht' is. Dit geldt zowel voor de Salomon in combi met de freeskate als met de m en m schaats.

    Gr madj
  6. nietzodapper

    nietzodapper New Member

    hallo Madj,

    bedankt voor de tip! ik zal er op letten.

    niet zo dapper

Deel Deze Pagina